سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های پزشکی؛

بهترین میوه برای تصفیه خون

خیار خواص شگفت انگیزی دارد و مصرف روزانه آن برای بدن بسیار موثر است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

خواص خیار 

خیار خواص باورنکردنی فراوانی دارد. خواصی از جمله؛ نرم کنندگی و ملین، مسهل، دافع کرم کدو، ضد تشویش و دلهره، ضد بی خوابی، ضد ناراحتی‌های عصبی، مسکن حرارت و تشنگی است. تخم خیار خواب آور، آرام بخش، زرداب آور، مدر بول، ضد کرم ملایم، تصفیه کننده خون، حل کننده اسید اوریک و جلا دهنده است.

خیار برای ناراحتی‌های مختلف و دفع سموم و چربی‌های مضر، درمان درد‌های کلیه، نقرس، باد مفاصل، رماتیسم، رفع چاقی و فشار خون، تب‌های عفونی و شدید، التهاب‌های درونی، سنگ‌های کلیه و مثانه، تب‌های صفراوی، یرقان زرد، رفع التهاب جگر و معده به کار می‌رود. همچنین خیار برای بیماران مبتلا به دیابت، یرقان مفید است و موجب تقویت کبد، رفع تشنگی می‌شود. خیار را می‌توان در موارد سوزش ادرار به کار برد.


بیشتر بخوانید: مهم‌ترین عوامل ایجاد سنگ کلیه چیست؟


خیار دارای مواد ازته و هیدروکربنه، مواد گوگردی و کمی چربی، منگنز، کربنات کلسیم و سلولز است. در روغن دانه خیار که رنگ آن زرد روشن با طعمی شبیه به طعم روغن زیتون دارد، اسید‌های چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک، اسید پالمیتیک و اسید‌های اشباع نشده مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک وجود دارد. خیار را می‌توان در موارد سوزش ادرار به کار برد. می‌توان خیار را لایه لایه کرد و روی پوست قرار داد. این کار برای پوست‌های خشک، ملتهب و داغ، مبتلا به اگزما مخصوصا در افراد گرم مزاج توصیه می‌شود.

ضرر‌های مصرف خیار

خوردن خیار با پوست، مخصوصاً اگر‌ تر و تازه نباشد، دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد می‌کند، برای معده‌های ضعیف و سوءهاضمه ضرر می‌شود. برای دفع ضرر‌های آن باید با عسل، مویز یا رازیانه مصرف شود. همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند نباید از این میوه استفاده کنند.

برای هضم بهتر خیار باید آن را با روغن زیتون، سرکه، آبلیمو و نمک به صورت سالاد در آورده و مصرف کنید. اگر مزه تلخ ته خیار را دوست ندارید آن را با نمک یا خرما میل کنید تا طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شود. در این صورت هضم آن نیز آسان می‌شود و سریع‌تر معده را ترک می‌کند. عسل و ادویه‌هایی چون سیاه‌دانه، زنیان یا نعنا از جمله مصلحاتی هستند که مصرف آن همراه با خیار مفید است.

خیار حاوی آنزیمی به نام ارپسین است که در هضم پروتئین کمک می‌کند. مخلوطی از آب خیار، هویج، کاهو و اسفناج در رشد مو مؤثر است.

بیماری روماتیسم به علت اسید اوریک اضافه در بدن به وجود می‌آید، افراد می‌توانند با مصرف مخلوطی از آب خیار و هویج این نوع عارضه را درمان کنند. خیار برای مقابله با بیماری‌های دندان و لثه نیز مؤثر است. این میوه خاصیت درمانی برای بیماری‌های کلیوی، مثانه، کبد و لوزالمعده دارد. ماده معدنی موجود در آن مانع ایجاد شکاف در ناخن‌های دست و پا می‌شود. ویتامین K موجود در آن، مانع رشد سلول‌های سرطانی و تومور می‌شود. پوست خیار منبع خوب سیلیکا است که برای حفظ سلامتی بافت پیوندی مؤثر است.

انتهای پیام/

برچسب ها: فواید خیار ، فشار خون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.