سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بایدها ونبایدهای رژیم غذایی افراد دیابتی چیست؟

رئیس انجمن تغذیه استان البرز گفت:هندوانه ، زردآلو ،طالبی و موز ،انگور،انبه ،برنج سفید ، قهوه مخلوط، آبنبات، مویز وکشمش از جمله مواد غذایی است که افراد دیابتی باید از مصرف آن ها خودداری کنند.

فرزانه باقرزاده، رئیس انجمن تغذیه استان البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،گفت:دیابت خطر بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی را افزایش می‌دهد، که این امر به دلیل ضخیم شدن دیواره رگ‌ها اتفاق می‌افتد.

رئیس انجمن تغذیه استان البرز افزود:غذا‌هایی که باید در این رژیم پرهیز شوند شامل چربی‌های اشباع شده ازقبیل لبنیات پر چرب ،پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت چرخ کرده، سوسیس و کالباس هستند.

باقرزاده گفت: همچنین افراد دیابتی از چربی‌های ترانس  موجود  در اسنک‌ها، غذا‌های کارخانه‌ای، مارگارین‌ها خودداری کنند.   

او افزود: برخلاف انچه بسیاری فکر می‌کنند تنها نخوردن قند و شیرینی اصل مهم  در این رژیم غذایی است اما باید گفت که  به منظور کنترل قند خون روزانه ۶ وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه می‌شود.

رئیس انجمن تغذیه البرز گفت:بیماران دیابتی باید غذا‌های اصلی و میان وعده‌ها را در ساعات معینی مصرف کنند. تعداد وعده‌های غذایی روزانه آن‌ها باید به ۶ واحد افزایش یابد. مردان در وعده‌های اصلی از ۴ تا ۵ واحد و زنان از ۳ تا ۴ واحد از گروه‌های غذایی حاوی قند استفاده نکنند.

باقرزاده درپایان به بایدها و نبایدهای مواد غذایی مورد مصرف افراد دیابتی اشاره کرد که به شرح ذیل است:

خوردن ماهی، دانه کتان و روغن زیتون، کلم بروکلی و شیر ماست،  سیب ،هویج، جو، گوشت گاو و مرغ به بیماران دیابتی توصیه می شود.

گردو و میوه‌های قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو و گیلاس، کلم قرمز و چغندر حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند و برای بیماران دیابتی مفید است.

تغذیه ناسالم نیز شامل انواع  شیرینی ، آب میوه ،تغذیه غیر مفید نیز شامل انرژی زا‌ها و غلات نرم ،میوه‌های خشک آناناس و غذا‌های چینی است  که به افراد دیابتی  توصیه نمی شود.

هندوانه و زردآلو ،و استفاده از طالبی و موز ،انگور،انبه و گوشت چرب و سیب زمین سرخ کرده  ،برنج سفید ، سس گوجه، کیک شیر، قهوه مخلوط، آبنبات، مویز وکشمش نیز از جمله مواد غذایی است که افراد دیابتی باید از مصرف آن ها خودداری کنند.

انتهای پیام /ر .ش

برچسب ها: تغذیه مناسب ، دیابت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.