او افزود: علیرغم شرایط تحریم، صادرات محصولات شیلاتی در حال انجام است، اما اطلاع نداریم که آیا صادرکنندگان توانستند ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانند یا خیر؟ در این خصوص بانک مرکزی باید گزارش دهد که صادرکنندگان توانستند به تعهدات خود عمل کنند یا خیر؟
گلشاهی از کاهش واردات محصولات شیلاتی خبر داد و گفت: بنابر آمار هشت ماهه گمرک، ارزش واردات محصولات شیلاتی به حدود ۴۰ میلیون دلار میرسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت داشته است.
بیشتر بخوانید: محصولات دریایی دانهای ۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار تومان، ارسال با پست هوایی!/ نبود برنامه عامل ورود قاچاقی آبزیان
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت آبزیان سازمان شیلات ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد تولید آبزیان پیشبینی میشود که تا پایان سال ارزش صادرات محصولات شیلاتی به ۳۵۰ میلیون دلار برسد.
او با اشاره به اینکه صادرات محصولات شیلاتی بیانگر تنوع صادرات و ایجاد ارزش افزوده است، افزود: در برنامه چشمانداز توسعه صادرات، بازارهای جدید هدف مد نظر قرار گرفتند، از این رو در مرحله اول بازارهایی که دسترسی به آنها راحتتر است و به عبارت دیگر سابقه صادرات به آنها وجود دارد، در اولویت قرار گرفته است.
گلشاهی در پایان با اشاره به اینکه واردات محصولات شیلاتی عمدتا به ماهیان تجاری و تن ماهیان اختصاص دارد، تصریح کرد: واردات محصولات شیلاتی مربوط به ماهیان تجاری، تن ماهیان برای استفاده در کارخانههای کنسروسازی، ماهیان زینتی و نهادههای اولیه یا محصولات واسطهای که در صنایع به محصولات جدیدتر تبدیل میشود، اختصاص مییابد.
انتهای پیام/