سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های پزشکی؛

فواید قره قروت را دست کم نگیرید

قره قروت یکی از خوراکی‌های ترش مزه و پرطرفدار است که با وجود فواید بسیار، زیاده روی در خوردن آن عوارض خطرناکی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

فواید و مضرات قره قروت

خوشمزه‌ترین ماده غذایی در بین خوراکی‌ها قره قروت است که از لبنیات گرفته می‌شود. این ماده خوراکی از خواص بی نظیری برخوردار است. قره قروت از حرارت دادن آب ماست، کشک یا دوغ به مدت زیاد به دست می آید.

یکی از مهم‌ترین فواید قره‌قروت این است که برخلاف بقیه ترشی‌ها پایه لبنی دارد. بسیاری از افراد به دلیل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند. قره‌قروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. زیرا حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی زیادی است. 

باید بدانید هر ۱۰۰ گرم قره‌قروت حاوی۲۴۰ کیلوکالری مقداری است که می‌تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه بدن را تأمین کند. پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات دارد، به رشد و نمو هم کمک می‌کند.

قند موجود در قره‌قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قند‌های طبیعی است و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قره‌قروت شکسته شده و به قند ساده‌تر تبدیل می‌شود، بنابراین مصرف قره‌قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال‌سازی آنزیم‌ها و ویتامین‌ها، مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی نقش موثری دارند. از آنجایی که قره‌قروت حاوی اسید‌های آلی است، ضدعفونی‌ کننده لوله گوارش بوده و باعث جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در لوله گوارش می‌شود. 


بیشتر بخوانید: قره‌قروت‌های پر طرفدار چه بر سر بدن شما می‌آورند؟


روش‌های آبگیری مختلفی برای قره‌قروت وجود دارد که ۲ نوع عمده آن شیوه گرمادهی و غربالی است. اگر آبگیری به شیوه گرمادهی انجام شده باشد، می‌توان گفت که میزان موادی مانند کلسیم در یک حجم واحد از محصول بیشتر است، اما اگر این آبگیری به روش غربالی صورت بگیرد، ممکن است این مواد همراه آب اضافی غربال شده باشند و نمی‌توان در این مورد با اطمینان صحبت کرد. از ویژگی‌های دیگری که برای این خوراکی می‌توان گفت، میزان کلسیم نسبتاً مناسب آن است که حتی در برخی موارد توصیه می‌شود که والدین آن را برای کودکان جایگزین تنقلات ترش‌مزه و مضر دیگر کنند.

مضرات مصرف قره قروت

البته از آنجایی که برای تهیه قره قروت نمک زیادی مصرف می‌شود، خوردن آن برای افراد دارای فشار خون بالا خطرناک است.  میزان اسیدیته قره قروت است و زیاده روی در مصرف آن به مینای دندان آسیب خواهد زد و باعث خرابی و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. اسیدی کردن خون از مهمترین مضرات زیاده روی در مصرف قره قروت بوده که باعث مشکلاتی نظیر ناراحتی‌های قلبی عروقی، مشکلات مغزی از جمله ضعف حافظه و نیز مشکلات گوارشی، ناراحتی‌های معده می‌شود.

اسید لاکتیک موجود در قره قروت، فعالیت نرون‌های مغزی را به شدت کاهش می‌دهد و چون این ماده غذایی حاوی مقادیر بسیار زیاد اسید لاکتیک بوده، افراط در مصرف آن برای مغز انسان بسیار مضر است.  با مصرف زیاد و بی رویه آن افراد ممکن است به انواع بیماری‌های قلب و عروق، خورده شدن دیواره سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها، ضعف حافظه، آلزایمر، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS، پوکی استخوان، خرابی و فساد دندان‌ها، لقی دندان‌ها، ضعف اعصاب و تشنج دچار شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۶ ۲۷ تير ۱۴۰۳
ولامن یک عموی داشتم هروقت قارامی پختیم ربکیلو مخور د
سعید
۲۳:۳۰ ۰۸ دی ۱۴۰۲
دهنم آب میفته
حسین
۰۱:۵۶ ۲۵ آذر ۱۴۰۲
هیچ علم ودانش پشت این کار نیست هرچی هوس کردین بخورین
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۱ تير ۱۴۰۱
هر چی خوشمزست مضر هست ای خدا
اونا که عاشق قره قورتن چکار کنن پس
leila
۰۲:۱۲ ۱۵ تير ۱۴۰۱
همش مضرات بود که
علی
۰۵:۲۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
سلام کمی از قره رو تو نصف لیوان آب حل کنین فوقالعاده هست
نینا
۲۲:۴۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۱
تو سوپ واش رشته محشره و واسه دفع انگل بچه ها
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
مضراتش خیلی بیشتر شد که
veten askeri
۰۹:۴۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
خیلی ارزونه باید کیلویی مثل برنج اشغال 200تمن میشد
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۱ بهمن ۱۴۰۰
در منطقه بلوچستان مقداری آرد را در روغن تفت میدهند قره فروت را ازقبل درآب خیس میکنند وبه آرد تفت داده اضافه کرده شبیه حلوا درمیارند ومصرف میکنند هم ترشی آن گرفته میشه وهم برای معده ضررندارد یک پاکسازی قوی معده محسوب میشه
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
کرونا گرفتم بعد که خوب شدم هوس قره قوروت کردم
حمید بلوچ
۱۴:۰۹ ۰۲ تير ۱۴۰۰
ضررش بیشتر از سودشه
ناشناس
۰۳:۰۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
چقد بزرگش میکنین
ناشناس
۰۱:۴۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
والا ما نفهمیدیم اخر واسه استخان خوبه یا بده
Abolfazl
۰۳:۰۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
چرا مضر باید باشه ای خدا
مهدی
۱۲:۲۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ضرراش بیشتر از فوایدشه که نخوریم بهتره
یاشار
۱۹:۰۱ ۲۶ دی ۱۳۹۹
خوش مزهست
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۵ دی ۱۳۹۹
نخوریم دیگه
سهیلا
۲۱:۵۷ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
نخوریم یعنی؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز از هر چیز باید به اندازه استفاده کرد
نه زیاد که ضرر داشته باشه نه هیچ که ازش محروم بشیم
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
خواص قره قرت