او افزود: علیرغم آنکه لیست ثبت و سفارشهای جدید که بخشی از آن، در بنادر موجود و بخشی دیگر قابل حمل بوده است، به وزارت صمت ارسال کردیم تا به بانک مرکزی برای تخصیص ارز ارسال شود، اما همچنان در صف تخصیص ارز مانده است.
کشاورز با اشاره به اینکه اولویت اول استراتژی انجمن، تأمین به موقع نیاز کشور در ایام پایانی سال به ویژه شب عید است، بیان کرد: اگر مسئولان ذیربط هرچه سریعتر ارز مورد نیاز را به ترخیص برنجهای رسوبی در بنادر یا ثبت سفارشهای جدید اختصاص ندهند، بدون تردید در ایام پایانی سال با چالش نوسان قیمت مواجه میشویم که امیدواریم هرچه سریعتر لیستهایی که به بانک مرکزی ارسال شده است، ارز آن تخصیص داده شوند تا بتوانیم ۵۰۰ هزار تن نیاز کشور را وارد کنیم.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در ادامه گفت: ۵ ماهی است که برنجها در گمرکها مشکل ترخیص پیدا کردند، در حالی که امسال قبل از آنکه ممنوعیت واردات اعمال شود، اقدام به خرید و واردات برنج کرده بودیم تا در صورت برقراری ممنوعیت، به مشکلات این چنینی برنخوریم که متأسفانه رئیس سازمان برنامه و بودجه طی سفری که به شمال کشور داشت، واردات برنج همزمان با فصل برداشت را ممنوع اعلام کرد و این امر مشکلات متعددی را ایجاد کرد.
این فعال بخش خصوصی درباره آخرین وضعیت پیگیریها برای تخصیص ارز گفت: متأسفانه اطلاعات بانک مرکزی یک طرفه است و ما تنها از وزارت صمت گزارشهای لازم را دریافت میکنیم و علیرغم آنکه مسئولان این وزارتخانه اذعان میکنند مطمئن باشید ارز مورد نیاز تأمین میشود اما با گذشت دو هفته از لیستهای ارسالی اتفاق خاصی رخ نداده است.
بیشتر بخوانید: بازارها در پایان سال رنگ گرانی را نخواهند دید/ ذخیره سازی اقلام اساسی برای بیش از یک سال آینده
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان برنج با وجود روند کند واردات و کمبود برنج در بازار، برخی سودجویان با استفاده از این فرصت اقدام به عرضه با قیمتهای دلخواه میکنند.
کشاورز در پایان ضمن انتقاد از اقدامات کند بانک مرکزی و وزارت صمت در زمینه تخصیص ارز تصریح کرد: با وجود ضرورت واردات ۵۰۰ هزار تن برنج برای تأمین بازار شب عید، اما متأسفانه مسئولان در این خصوص کند عمل میکنند و از آنجا که زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده است، از این رو اگر این میزان از کالا وارد نشود شب عید دچار کمبود خواهیم شد.
انتهای پیام/