عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود روند ثبات قیمت در بازار همچنان ادامه یابد و تنها ممکن است در اوایل و اواخر هفته قیمت مرغ به سبب ازدیاد تقاضا ۲ تا ۳ درصد نوسان یابد.
چهارآیین با اشاره به اینکه مرغداران در فروش هر کیلو مرغ یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ تومان متضرر هستند بیان کرد: با توحه به هزینه تمام شده تولید، مرغداران تا ۱۵ اسفند همچنان در حاشیه زیان هستند و از این تاریخ به بعد به سبب ازدیاد تقاضا، قیمت مرغ به نرخ واقعی خود خواهد رسید.
او این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم گفت: بنابر برنامهریزیهای صورت گرفته میزان جوجهریزی در دی و بهمن به بیش از ۱۲۵ میلیون قطعه خواهد رسید که به این ترتیب کمبودی در عرضه وجود ندارد.
چهارآیین متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یک روزه را ۲ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آغاز پیک جوجه ریزی از دهم بهمن برای ایام پایانی سال پیش بینی میشود که قیمت جوجه طی این مدت نوسانی نداشته باشد.
او با بیان اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم اظهار کرد: با توجه به پتانسیل بالای تولید و برنامهریزیهای صورت گرفته برای جوجهریزی در واحدهای مرغداری، کمبودی در عرضه وجود ندارد که مسئولان تنظیم بازار بخواهند بخشی از نیاز کشور را از طریق واردات تأمین کنند.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از ثبات قیمت نهادههای دامی در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان است در حالی که متأسفانه قیمت سایر نهادهها همچون ریز مغذی، واکسن، مکملها و ... نسبت به ابتدای سال بیش از ۴ برابر رشد داشت.
بیشتر بخوانید: نهادهای نظارتی تمامی عوامل تولید را کنترل کنند/واردات مرغ توجیه اقتصادی ندارد
چهارآیین ادامه داد: با وجود آن که مسئولان تنظیم بازار رشد ۴ برابری قیمت دارو، واکسن و ریز مغذیها را در قیمت تمام شده تولید لحاظ نکردند از این رو باید گفت که اگر قیمت جوجه یک روزه و سایر نهادهها به طور نامتعارف در اسفند ماه افزایش یابد بدون تردید بر نرخ تمام شده تولید و قیمت نهایی بازار اثر خواهد گذاشت.
او درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: اگر چه طی یک ماه گذشته خرید تضمینی مرغ از مرغداران در حال انجام است، اما اگر روزانه یک هزار تن مرغ از سطح بازار جمعآوری نشود به سبب عدم ورود شوک به بازار، خرید تضمینی تأثیری در کاهش زیان مرغداران نخواهد داشت.
این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر متوسط قیمت تمام شده هر کیلو مرغ منجمد ۱۴ هزار تومان است در حالی که پشتیبانی امور دام آن را با نرخ ۱۳ هزار تومان خریداری میکند و بدیهی است که با این وجود مرغداران تمایلی به عرضه مرغ تولیدی خود نخواهند داشت.
وی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: اگرچه بارها اعلام کرده ایم خرید تضمینی تا زمانیکه از مرغداران صورت نگیرد، دردی از مرغداران دوا نخواهد کرد، اما طی یک ماه گذشته خرید تضمینی مرغ در حال انجام است.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر روزانه یک هزار تن مرغ از سطح بازار جمع آوری شود، به سبب شوک وارده قیمت به نفع مرغداران افزایش مییابد، این در حالی است که هم اکنون میزان خرید روزانه به ۱۰۰ تن نمیرسد.
به گفته چهار آیین، علی رغم آغاز خرید تضمینی مرغ طی یک ماه گذشته، اما تاکنون مرغداران از حاشیه زیان خارج نشدند.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه خرید مرغ منجمد با نرخ ۱۳ هزار تومان برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست بیان کرد: با توجه به آنکه متوسط قیمت تمام شده هر کیلو مرغ منجمد ۱۴ هزار تومان است از این رو مرغداران در عرضه هر کیلو مرغ منجمد به پشتیبانی یک هزار و ۵۰۰ تومان متضرر میشوند.
وی ادامه داد: حذف واسطههای غیر ضرور به دلیل عدم ایجاد ارزش افزوده بر کالا و به منظور کاهش نگرانی تولیدکنندگان امری ضروری به شمار میرود چرا که آنها علی رغم عدم پرداخت مالیات و مکان مشخص سودهای هنگفتی به جیب میزنند، در حالی که با عرضه نهادههای دامی، واکسن و مکملها در بازارگاههای نهادههای کشاورزی دیگر بهانهای برای افزایش قیمت وجود ندارد.
چهارآیین درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: با وجود آنکه صادرات به ظاهر آزاد است، اما اخذ تعرفه ۵ هزار تومانی موجب شده صادرات برای صادرکنندگان صرفه اقتصادی نداشته باشد و همواره به سبب راههای متعدد زمینی و گسترده بودن مرزها به صورت قاچاق به کشورهای ترکیه، افغانستان و عراق در حال انجام است.
او در پایان با اشاره به اینکه صادرات به شیوه فعلی رونق نخواهد گرفت تصریح کرد: علی رغم پتانسیل بالای تولید در صنعت مرغداری مسئولان امر باید از اتخاذ تصمیمات خلقالساعه و اخذ تعرفه نامعقول برای صادرات اجتناب کنند تا بتوانیم ارزآوری قابل توجهی از ناحیه صادرات داشته باشیم.
انتهای پیام /