او افزود: وقتی گزارش برای من که عضو هیئت هستم خوانده نشده، چطور ممکن است که به دست رئیس مجلس رسیده باشد؟ اصلا گزارشی که هنوز به دست اعضای هیئت تحقیق و تفحص نرسیده و به کمیسیون هم نرفته، کجا در هیئت رئیسه اعلام وصول می شود تا بحث ممانعت از قرائت آن پیش بیاید؟
نوروزی با تأکید بر اینکه اساسا هنوز گزارشی در زمینه تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی هیئت تفحص کننده برای اعضای هیئت ارسال و قرائت نشده است، ادامه داد: روال این گونه است که ابتدا گزارش برای اعضای هیئت قرائت شده و به امضای اعضا میرسد، در مرحله بعد به کمیسیون ذیربط ارسال و در نهایت در صحن علنی قرائت میشود. با این توضیح تأکید میکنم هنوز گزارش نهایی برای اعضای هیئت قرائت نشده که بخواهد راهی کمیسیون و صحن علنی شود.
بیشتر بخوانید: بررسی تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی در پاسخ به این سوال که گفته میشود رئیس مجلس از قرائت این گزارش جلوگیری کرده است، تصریح کرد: این ها تهمت است و چنین اظهاراتی به هیچ وجه درست نیست، مگر می شود رئیس مجلس جلوی قرائت گزارشی را بگیرد؟ چنین حرف هایی محل اعتنا و اعتبار نیست. زیرا در مجلس هیچ کس نماینده تر نیست و ریاست مجلس و هیئت رئیسه تنها تنظیم کننده وضعیت مجلس هستند و مگر این گزارش چه بوده است که مقامی در این تراز بخواهد مانع از قرائت آن شود؟
وی در توضیح علت زمانبر شدن تهیه و تکمیل گزارش تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأکید کرد: کثرت دستگاه های مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از دلایلی بود که روند کار را طولانی کرد، به طوری که ما با بیش از ۲۰ دستگاه متعهد به مبارزه با قاچاق کالا و ارز روبه رو بودیم که ستادی نیز وظیفه سیاست گذاری و هماهنگی این ۲۰ دستگاه را بر عهده داشت، بررسی هر یک از این دستگاهها زمان زیادی را از اعضای هیات تحقیق و تفحص میگرفت.
نوروزی ادامه داد: علاوه بر این، بعد از اینکه کار تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور هیآت قرار گرفت، ستاد مبارزه با قاجاق کالا و ارز به مدت یک سال و نیم رئیس نداشت که این موضوع هم روند رسیدگی هیات تحقیق و تفحص را زمانبرتر کرد.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی گستردگی قانون را از دیگر دلایل زمانبر شدن نسبی روند رسیدگی به تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز برشمرد و گفت: واقعیت این است که وجود ده ها دستگاه، دهها آیین نامه و ده ها سامانه در بخش مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیئت تحقیق و تفحص را در تنگناهایی قرار داد و با چالشهایی روبهرو کرد که لزوم اصلاح قانون مبارزه با کالا و ارز را بیش از گذشته بر ما آشکار ساخت.
وی با تاکید بر گستردگی کار تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولتهای گوناگون گفت: کار در حدی گسترده بود که نمایندگان مجلسی که عضو هیآت تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا بودند، برای اتمام گزارش در زمان کوتاهتر می بایست تمام کارهای قانونگذاری اعم از حضور در صحن علنی و کمیسیون ها و حوزه انتخابیه را رها میکردند و فقط به تحقیق و تفحص میپرداختند زیرا دستگاه هایی که باید مورد تفحص قرار میگرفتند بسیار متعدد، متنوع و وسیع بودند، در واقع اینگونه نبود که شما تصور کنید تحقیق از شعبه یک بانک یا یک شرکت باید صورت بگیرد، بلکه تحقیق و تفحص، مجموعههای متعدد و عریض و طویلی را در بر میگرفت.
نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر قرائت گزارش، پیش از پایان دوره دهم مجلس تأکید کرد و گفت: با همت اعضا گزارش هیئت تحقیق و تفحص را قبل از پایان این دوره نهایی خواهیم کرد تا در کمیسیون و سپس در صحن علنی قرائت شود.
انتهای پیام/