وی با بیان اینکه همه مراجعه کنندگان موفق به اهدای خون نمیشوند، ادامه داد: از مجموع مراجعه کنندگان، دو میلیون ۱۰۰ هزار نفر موفق به اهدای خون میشوند.
وی افزود: با گسترش مراکز پیوند، جراحیهای قلب باز و ... میزان مصرف فرآوردههای خونی در کشور به شدت بالا رفته و توقع ما این است که مردم به طور مستمر به پایگاههای انتقال خون جهت اهدای زندگی به نیازمندان مراجعه کنند.
این مسئول با بیان اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خونی مختص زمان خاصی نیست، ادامه داد: سالانه سه میلیون و ۶۰۰ خون و فرآورده خونی بین مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع میشود.
حاجی بیگی تصریح کرد: در فصل سرما میزان مراجعه مردم به پایگاهها کم میشود، ولی نباید فراموش کنیم نیاز به خون نیازی همیشگی است به همین دلیل از مردم درخواست میشود کنار انتقال خون باشند.
این مسئول تاکید کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد گروه خونی مثبت دارند که ۳۴ درصد از آنها او مثبت، ۲۷ درصد آ مثبت و حدود ۲۳ درصد ب مثبت و آب مثبت هم ۷ درصد هستند.
وی اضافه کرد: در میان گروههای خونی منفی نیز سه تا چهار درصد او منفی، سه درصد آ منفی، ب منفی دو درصد و آب منفی زیر یک درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: در برخی از جراحیهای بزرگ مثل پیوند اعضا نزدیک ۶۰ واحد خون و فرآورده خونی مصرف میشود به همین دلیل از مردم درخواست میشود به صورت مستمر اهدا داشته باشند.
وی در خصوص وضعیت مراکز فعال بانک خون بند ناف گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده یکی از کشورهای خوب در این زمینه هستیم.
وی افزود: سه درصد خون کشور در البرز اهدا میشود و باید به گونهای رفتار کنیم که این فرهنگ روز به روز تقویت شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/