سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اشغال سفارت آمریکا در بغداد هشداری برای ترامپ

تحلیلگر عراقی گفت: اشغال سفارت آمریکا در بغداد هشدار عراقی ها برای کاخ سفید بود.

سید محمد حسن البحرانی تحلیلگر مسائل عراق و مدیر دفتر المیادین در تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین تحولات عراق خاطرنشان کرد: تحولات اخیر، بی نهایت مهم تلقی می شود چرا که بحث حضور نظامی آمریکا در عراق را به طور کل روی میز ملت این کشور قرار داد. در همین راستا می توان وقایع شب گذشته در بغداد را پاسخ ملت عراق به جنایت آمریکا در هدف قرار دادن پایگاه‌های حشد شعبی و ارتش این کشور در قائم دانست. به عقیده من این رویداد ها  آینده عراق را به طور کلی در مسیر جدیدی قرار می دهد.

او ادامه داد: دولت آمریکا پیوسته در تلاش بوده تا اتهامی دروغین را به حشد شعبی نسبت دهد و با چنین بهانه ای این گروه را با  ایران مرتبط کنند. اما حقیقت این است که پیدایش حشد شعبی، نتیجه فتوایی تاریخی است که آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالی عراق در سال ۲۰۱۴  به دنبال ورود داعش به عراق و جهت مقابله با این جنبش تروریستی صادر کرد.

این تحلیلگر مسائل عراق خاطرنشان کرد: درست است که ایران به حشد شعبی کمک کرده، اما بنیانگذار این گروه  نبوده و حشد، نیرویی عراقی و  ملی باقی خواهد ماند. قطعا حشد شعبی  ملی گرایی و آمادگی خود در مقابله با تمامی اشکال تروریسم  را ثابت کرده است.

 البحرانی در بخش دیگری از این گفت و گو در پاسخ به اینکه آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۳ با شعار برقراری امنیت در منطقه وارد خاک این کشور شدند.اما وقایع امروز و اشغال سفارت آمریکا در بغداد از نارضایتی عراقی ها و ناموفق بودن تلاش‌های مورد ادعایی واشنگتن حکایت می‌کند، تحلیل شما در این زمینه چیست؟ خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در سال ۲۰۰۳ با شعار ایجاد امنیت در منطقه وارد عراق شدند. حال چطور آنچه را که امروز از اشغال سفارت آمریکا در حال رخ دادن است را تفسیر می‌کنند؟ به واقع آمریکایی‌ها زمانی که در سال ۲۰۰۳ مانند اشغالگران وارد این کشور شدند. ورود نیروهای آمریکایی به عراق  در ۱۷ سال پیش تنها به اسقاط رژیم صدام منتهی نشد بلکه متاسفانه به طور کلی کشور را سرنگون کرد.

او با تاکید براینکه آمریکایی ها عراق را به نابودی کشاندند افزود: سیاست های کاخ سفید این کشور ریشه دار و با سابقه را ده‌ها سال به عقب بازگرداند. تاریخ مداخلات آمریکا در عراق قابل شمارش نیست، چراکه حدود نیم قرن است که با مداخله در امور داخلی عراق به فتنه‌گری میان آنها دست زده اند.

این تحلیلگر مسائل عراق با اشاره به کودتای حزب بعث در سال ۱۹۶۳ علیه عبدالکریم قاسم همچنین کودتای ۱۹۶۸ که به روی کار آمدن بعثی‌ها و در دست گرفتن قدرت در عراق منتهی شد،عنوان کرد: بعثی ها در سال ۱۹۸۰ رژیم صدام حسین  را تحریک کردند تا علیه ایران وارد جنگ شده و از این راه  آتش تنش ها  را شعله ور ساختند. در ادامه با هم  صدام حسین را برای حمله به کویت در سال ۱۹۹۰ تشویق کردند، بعثی ها همان کسانی اند که ملت عراق را محاصره کردند.

مدیر دفتر المیادین  با تاکید براینکه آمریکا از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۳ به مدت ۱۳ سال ملت عراق را در محاصره خود گرفته بود خاطرنشان کرد: بر اثر این محاصره‌های (اقتصادی) و تحریم ها، بیش از یک میلیون کودک عراقی به دلیل کمبود غذا و دارو جان سپرند. بعد از آن در سال ۲۰۰۳ واشنگتن به بهانه‌های دروغین به اشغال عراق  دست زد. مهمترین بهانه آنها وجود سلاح کشتار جمعی بود که درنهایت اعتراف کردند که چنین  سلاح در عراق وجود نداشته است.

او با تاکید براینکه خشمی که از ملت عراق در برابر سفارت آمریکا دیده شد قابل پیش بینی بود، ادامه داد: خشم ده‌ها هزار عراقی که روز گذشته در خیابان‌های این کشور و در برابر سفارت آمریکا در بغداد مشاهده کردیم متناسب با جنایت و کشتاری است که دولت آمریکا با هدف قرار دادن نیرو‌های حشد شعبی در شهر قائم عراق مرتکب آن شده بود. رد شدن و شکستن تمامی موانع اطراف سفارت آمریکا از سوی عراقی‌ها در چند دقیقه و سپس خروج آنها از محوطه سفارت، پیام هشدار آمیز واضحی است که حشد شعبی و نیرو‌های عراقی آن را برای واشنگتن و ترامپ ارسال کردند. در حقیقت اشغال سفارت آمریکا هشدار مردم عراق به رئیس جمهور آمریکا بود تا پیامد هرگونه تجاوز دیگر از سوی آمریکا را به آنها گوشزد کنند تا شاید در آینده  ترامپ به آن فکر کند.

البحرانی ادامه داد: شاید نوع نگرش و تفکر رئیس دولت آمریکا با توجه به وقایع اخیر عراق، تغییر کرده و مرتکب اشتباه و خطای دیگری مانند حمله به گروه‌های حشد شعبی مرتکب نشود؛ اما دیدیم که هزاران عراقی با وجود موانع امنیتی به سفارت آمریکا یورش بردند و این امر نشان از آن دارد که حضور آمریکا در عراق موقتی خواهد بود در نتیجه نمی‌تواند باعث ترس عراقی‌ها شود چراکه آنها مصمم هستند قانونی را در خصوص پایان دادن به  حضور غیر قانونی ایالات متحده در عراق را از طریق پارلمان این کشور به تصویب برسانند.

این تحلیلگر مسائل عراق در پاسخ به اینکه مقامات آمریکایی تلاش کردند وقایع شب گذشته بغداد را به تهران نسبت بدهند، افزود: علاوه بر سابقه تاریخی تعاملات ایران و عراق روابط فرهنگی، تجاری و مذهبی از جمله عواملی هستند که دوکشور را به یکدیگر نزدیک می کنند.درنتیجه برخی ادعا و شعار‌های کشورهای ثالث نمی تواند بر رویکرد تهران و بغداد سایه بیاندازد.

او ادامه داد: این‌ تحریکات از سوی برخی شبکه‌های عربی و خارجی انجام می‌ شود و  شبکه های آمریکایی ،غربی یا عربی از طریق نحوه خاص پوشش تحولات عراق درصدد جهت دهی و گمراه کردن سایر رسانه‌ ها هستند تا از این طریق بر روابط تهران و بغدا اثر گذاشته و شکاف ایجاد کنند. اما به باور من  قدرت روابط ایران و عراق قوی‌تر از این شعار‌ها و تبلیغات رسانه ای برخی از کشور‌های منطقه است.

البحرانی در پاسخ به سئوالی در رابطه با  شعار‌ها و پرچم‌هایی که حشد شعبی و حزب الله عراق بر ساختمان سفارت آمریکا نصب کرده اندتوضیح داد: این امر نشانه‌ای واضح از جدیت گروه‌های حشد شعبی و هواداران آنها برای پاسخ دادن به تحرکات، جنایات و تجاوزات آمریکا است.

او ادامه داد: هنگامی که فرصتی دست دهد، عراقی ها با سر دادن شعار‌هایی مانند آنچه که روز گذشته شاهد آن بودیم، تلاش می کنند تا پیام روشنی را به دولت آمریکا و کارمندان داخل سفارت آنها برساند. پیامی مبنی بر اینکه ما  به شما از آنچه تصور می کنید نزدیکتر هستیم درنتیجه گمان نکنید که پاسخ ما در صورتی که این اقداماتتان را علیه گروه‌های حشد شعبی تکرار کنید، به تأخیر خواهد افتاد.

تحلیلگر مسائل عراق خاطرنشان کرد:گروه حشد شعبی در برابر داعشی از سرزمین و ملت عراق دفاع کرد که از سوی دولت آمریکا به روش‌ها و شیوه‌های مختلف مستقیم و غیر مستقیم حمایت می شد. ملت عراق به خوبی می‌داند چگونه داعش به داخل کشورمان نفوذ و چه کسی از آن مالی حمایت کرد. برای آنها تفاوتی ندارد که این متجاوز  آمریکا باشد یا هم پیمانان آنها در منطقه. 

او خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات شب گذشته در بغداد می توان گفت که عراقی‌ها ثابت کردند آگاهی زیاد و هوش بیشتری نسبت به دولت آمریکا دارند و میان دشمنان و دوستانشان تفاوت قائل هستند. هدف از شعار‌هایی که شب گذشته در مقابل سفارت آمریکا در بغداد سر داده شد این بود که به افراد در داخل سفارت بفهمانند حضور آنها موقتی بوده  و نمی‌توانند حضور توطئه آمیز خود  را علیه منافع عراق و ملت این کشور ادامه دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۱ دی ۱۳۹۸
لانه جاسوسی و جنایت علیه مسلمانان منطقه را تسخیر کنید
تا افتخاری دیگر برای مردم منطقه بیافرینید