وی افزود: برژینسکی و کسینجر دو تئوریسین آمریکایی که دولت آمریکا سالها بر اساس تئوری این دو عمل میکرد، بعد از فروپاشی شوروی، تئوری «قدرت پیرامون مرکز» را ارائه دادند بدین معنی که یک ابرقدرت در جهان است و کشورهای دیگر در دوایر مختلف در حاشیه این ابرقدرت وجود دارند و هر کشوری که در دایرههای نزدیکتری به ابرقدرت قرار داشته باشد، از توان تاثیرگذاری بیشتری در صحنههای بینالمللی برخوردار است. تا چندین سال هم همین روند وجود داشت، اما امروز به وضوح میبینیم که این نظریه جایگاه خود را به شدت از دست داده است.
رئیس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند، نوید شکلگیری تعاملات گستردهتر سیاسی، اقتصادی و سایبری میان سه کشور ایران، روسیه و چین را در آینده میدهد.
امیر نامی با بیان اینکه صهیونیستها باید بدانند که نمیتوان قدرت امروز جمهوری اسلامی ایران را نادیده گرفت، گفت: کشورهای مرتجع منطقه نیز باید مسیر خود را از مسیر منحرفی که چند سالی است در پیش گرفتهاند تغییر دهند در غیر این صورت آسیب خواهند دید. البته این آسیب به دست همین کشورهای استکباری و صهیونیستی خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه رزمایش مرکب امنیت دریایی نشان داد که هیچگاه نمیتوان قدرت جمهوری اسلامی ایران را نادیده گرفت، تصریح کرد: امنیت تنگههای هرمز، بابالمندب و مالاکا به عنوان سه نقطه چِک پوینت جهانی که بیشترین حجم تجارت جهانی از طریق آنها انجام میشود، طی سالهای اخیر همواره توسط جمهوری اسلامی ایران تامین شده است و کارنامه ایران از نظر برقراری امنیت در آبهای منطقه کاملا قابل قبول است.
منبع: میزان
انتهای پیام/