حملات به پایگاهها و انبارهای سلاح وابسته به گردانهای حزبالله عراق دو ماه بعد از افزایش بیسابقه حملات موشکی به منافع آمریکا در این کشور انجام میشود؛ حملاتی که به گزارش رسانههای غربی گمانهزنیها را درباره «جنگ نیابتی» میان ایران و آمریکا در عراق افزایش میدهد و این در حالی است که به نظر میآید آمریکا از منظر سیاسی در منطقه غایب است.
گردانهای حزبالله عراق
حمله جنگندههای آمریکایی به پایگاههای گردانهای حزبالله زوایای پنهانی دارد که پی بردن به آن نیازمند نگاهی عمیقتر به اوضاع عراق و راهبرد آمریکا در قبال این کشور و محور مقاومت است؛ چه اینکه جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون بلافاصله اعلام کرد این حمله با هدف تضعیف قدرت گردانهای حزبالله برای بازدارندگی از انجام حملات بعدی انجام شده است.
از ۲۸ سپتامبر (۶ مهر سال جاری) تاکنون ۱۱ حمله به پایگاههای نظامی موجود در عراق از جمله پایگاههای نظامیان آمریکایی ثبت شده و حتی دامنه این حملات به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد رسیده است. حمله روز جمعه به پایگاه نظامیان آمریکا نخستین حملهای بود که در آن ۳۶ موشک و راکت یک پایگاه را هدف قرار دادند. در این حمله که با دقت بیسابقهای انجام شد، پایگاه «K ۱» در استان نفتخیز کرکوک که مورد منازعه میان اقلیم کردستان عراق و بغداد است، هدف قرار گرفت. گرچه منابع آمریکایی برای برخی مقاصد شوم خود سفر پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به عراق را تکذیب کردهاند، ولی حضور وی در پایگاه عینالاسد بعد از اتفاقات مرموز پایگاه «k ۱» خود گواه آن بود که آمریکا سناریویی خطرناک را طراحی کرده و درصدد اجرای آن است.
چرایی حمله آمریکا به مواضع مقاومت در عراق
در وضعیتی که آشوبگران بیتردید حقوق خود را بابت بر هم زدن امنیت و ثبات عراق از سرویسهای اطلاعاتی غربی-عربی بهویژه آمریکا دریافت میکنند، به عملیات کشتهسازی روی آوردهاند و مردم عراق نیز از بطن و ماهیت دخالتهای واشنگتن در کشور خود آگاه شدهاند، چه عاملی باعث میشود آمریکا دست به چنین اقدام مخاطرهآمیزی بزند و خود را وارد تونل تاریکی کند که آن سوی آن ناپیداست؟ برای بررسی این موضوع باید چند نکته را مدنظر قرار داد:
نخست؛ اینکه نباید حمله آمریکا به پایگاههای مقاومت را به مثابه هدف قرار دادن یک گروه خاص از مقاومت قلمداد کرد. هدف اصلی واشنگتن تنها ضربه زدن به جایگاه تشکیلاتی حشدالشعبی بهعنوان سازماندهیکننده اصلی بسیج مردمی در عراق است. آمریکاییها تاکنون برای ضربه زدن به مقاومت عراق اقدامات زیادی انجام دادهاند که تروریستی خواندن گروههایی همچون جنبش مقاومت اسلامی نجباء و عصائب اهلالحق از آن جمله است. حال آنها بهطور جدیتر و البته آشکار قصد دارند بر طبل جنگ علیه بسیج مردمی عراق بکوبند.
شیخ خزعلی، فرمانده عصائب اهلالحق
دوم؛ اینکه واشنگتن به هیچ عنوان قصد ندارد حملات خود را به مواضع یک گروه خاص همچون گردانهای حزبالله محدود کند؛ چه اینکه مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در نشست خبری مشترک با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور تأکید کرد که جنگندههای «اف ۱۵» آمریکا به سه هدف در غرب عراق و دو هدف در شرق سوریه حمله کردند (بیشتر بخوانید). این اعتراف خود بیانگر آن است که آمریکا از استقرار گروههای مقاومت در این منطقه مهم و تهدید بالقوه پایگاه آمریکایی «التنف» بسیار نگران است.
سوم؛ حمله به پایگاههای مقاومت در زمان خاصی انجام شد، یعنی زمانی که ناآرامیهای عراق فروکش کرده است و شاهد برقراری آرامش نسبی در نقاط مختلف این کشور هستیم. در عرصه سیاسی نیز روند عراق به سمتی میرود که جریانهای سیاسی تلاش میکنند تا جایگزینی برای عادل عبدالمهدی، نخستوزیر مستعفی انتخاب کنند؛ تلاشی که ناکامی آمریکا را در تحقق خواستههایش در برهم زدن ثبات و آرامش عراق و به وجود آوردن خلاء سیاسی در این کشور اثبات میکند.
عراق برای آمریکا ناامن میشود
نیروهای تروریست آمریکایی دیگر در عراق امنیت ندارند و اقدام احمقانه آمریکا در هدف قرار دادن نیروهای حشدالشعبی را میتوان «خودکشی از ترس مرگ» توصیف کرد، زیرا بیتردید عراق پس از این اتفاق برای آمریکاییها هیچ شباهتی به عراق پیش از آن نخواهد داشت. آمریکا با این ماجراجویی نهتنها امنیت نیروهایش را حفظ نخواهد کرد، بلکه دروازههای جهنم را به روی آنها خواهد گشود.
سیگنالهای رسیده از رهبران مقاومت در عراق نشان میدهد که پاسخ نظامی گروههای مقاومت به اقدام تجاوزکارانه و بزدلانه آمریکا حتمی است و این پاسخ میتواند در یک حمله نظامی سریع یا یک راهبرد همهجانبه برای فراری دادن نیروهای آمریکایی از عراق بروز و ظهور یابد. عراقیها پیشتر ثابت کردهاند که کشورشان حیاط خلوتی برای اشغالگران نیست و آمریکاییها باید بدانند که آزموده را آزمودن خطاست و آینده نزدیک گواه این مدعا خواهد بود.
منبع: آنا
انتهای پیام/