سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر خبر داد؛

کشف ۷۱۳ تن موادمخدر در ۹ ماه امسال

لطفی گفت: در ۹ ماه امسال ۷۱۳ تن کشفیات موادمخدر داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرعباس لطفی سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر صبح امروز (سه شنبه ۱۰ دی ماه) در اولین نشست خبری خود اظهار کرد: در ۹ ماه اول سال جاری ۷۱۳ تن کشفیات موادمخدر داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: براساس آمار موجود بالاترین آمار کشفیات به ترتیب مربوط به تریاک، حشیش، مرفین و هروئین بوده است و در حوزه ماده مخدر شیشه ۳۳۲ درصد کشفیات داشتیم، در حوزه امنیتی و انتظامی محموله‌هایی کشف کردیم که از مرز‌هایی شرقی وارد کشور شده بودند.

لطفی افزود: سهم کشفیات تریاک و حشیش در کشور به ترتیب ۸۰ و ۹۰ درصد بوده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: بیشترین سهم کشفیات موادمخدر با ۸۶ درصد مربوط به نیروی انتظامی است و وزارت اطلاعات ۱۱ درصد کشفیات را داشت و بعد از آن بسیج قرار دارد.

وی با بیان اینکه آمار معتادان متجاهر در سال گذشته ۱۶۸ هزار نفر بود، افزود: در نه ماهه سال جاری ۱۵۸ هزار نفر معتاد متجاهر در کل کشور داشتیم که روند کاهشی داشته است.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان در اولویت برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی است.

لطفی با اشاره به کاهش ۸۳ درصدی آمار شهدا و افزایش میزان کشفیات موادمخدر در سال جاری گفت: در سال گذشته ۱۱ شهید تقدیم کردیم، در حالی که در ۹ ماه امسال فقط ۲ شهید داشتیم.

وی ادامه داد: سهم نیروی انتظامی در کشفیات بالا بوده و کمترین سهم را عملیات رزمی در سال جدید به خود اختصاص داده است که ۷۰ درصد آن مربوط به عملیات اطلاعاتی بوده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: مراکز ماده ۱۵ از جمله مراکز گذری، سرپایی و تیم‌های سیار، اقامتی میان مدت و مراکز موبایل در مجموع بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مورد کشفیات را به خود اختصاص داده اند.

لطفی گفت: مراکز ماده ۱۶ بیش از ۵۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده اند.

وی افزود: در حوزه پیشگیری از موادمخدر طرح یاریگران زندگی اجرا شده است که در اصل از سوی ریاست جمهوری به تصویب رسیده و در حال پیگیری و اجراست و حوزه‌های مختلفی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد، لذا موافقت‌های متعدد با مراکز به امضا رسیده و هنرمندان و ورزشکاران در اجرای این طرح همراهی می‌کنند.

لطفی گفت: علاوه بر پاکسازی محله هرندی، مسابقات و مراسم‌هایی همچون دوچرخه سواری و فوتسال را در این محله برگزار کردیم تا شاهد معضل اعتیاد در این مکان ها نباشیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با هماهنگی شهرداری تهران و قوه قضاییه بعد از محله هرندی پاکسازی دره فرحزاد را در دستور کار داریم.

لطفی ادامه داد:طرح یاریگران در سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی در حال اجراست و از خانواده‌های آسیب دیده نیز حمایت می‌شود.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: امسال بیست‌امین سال همکاری ستاد مبارزه با موادمخدر با دفتر مقابله با جرم سازمان ملل متحد است و هفته گذشته شاهد افتتاح مرکز درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف موادمخدر بودیم.

وی خاطرنشان کرد: حوزه درمان و کاهش آسیب از اهمیت زیادی برخوردار است.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به سئوالی مبنی بر شیوع اعتیاد در میان دانش آموزان گفت: شیوع اعتیاد در بین دانش آموزان ۲.۱ در کل کشور است.

لطفی درباره آمار معتادان پاک شده که دیگر به اعتیاد بازنگشتند، بیان کرد: آمار این گروه از افراد ۲۰ تا ۳۰ درصد است که بعد از درمان به اعتیاد بازنگشتند و درمان در آن‌ها تثبیت شده است.

وی افزود: بعد از پیگیری‌های ستاد مبارزه با موادمخدر مدت نگهداری معتادان از ۲ به ۶ ماه افزایش یافت تا در این مدت علاوه بر درمان شغلی به این افراد آموزش داده شود، همچنین پیش بینی می‌شود که مدت نگهداری معتادان از ۶ ماه به ۲ سال افزایش یابد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۲ دی ۱۳۹۹
درود