خطرناکترین نوشیدنیهایی که ممکن است برای استفاده از برخی داروهای خاص انتخاب کنید، به شرح زیر است:
آب گریپ فروت: آب گریپ فروت بر روی ۵٠ نوع داروی مختلف، اثر منفی میگذارد (از جمله داروهای استاتین). با توجه به اینکه اثر این آب این میوه مرکباتی بیش از ٢۴ ساعت در بدن باقی میماند، تغییر زمان مصرف دارو نمیتواند مشکل را برطرف کند و فرد باید صبر کند تا بیش از ٢۴ ساعت از زمان مصرف آب گریپ فروت بگذرد و بعد دارو را مصرف کند و یا اینکه باید از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری نماید.
آب انار: در آب انار آنزیمی وجود دارد که باعث شکسته شدن بسیاری از داروهای ضد فشار خون میشود.
شیر، شیرسویا، اسموتی های حاوی شیر: کلسیم با داروهای تیروئید تداخل ایجاد میکند. باید حداقل ۴ ساعت از زمانی که داروی تیروئید خوردهاید، صبر کنید و سپس میتوانید نوشیدنی حاوی کلسیم (مثل شیر) بنوشید.
کافئین (قهوه، چای سبز و نوشیدنی های انرژی زا): مصرف کافئین همراه با داروھای محرک، میتواند تهدید جدی برای سلامتی محسوب شود. مثلا، اگر از داروی افدرین، آسم و آمفتامین استفاده شود و ھمزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف شود، برای سلامتی فرد خطرناک است.
نوشیدنیھای ورزشی: پتاسیم موجود در نوشیدنیهای ورزشی، در صورت مصرف همزمان نوشیدنی با بعضی از داروهای قلبی یا داروهای ضد فشار خون، میتواند خطرناک باشد.
چای سبز: چای سبز و نیز سایر خوراکیھای حاوی «ویتامین کا» مثل بروکلی و کلم پیچ را نباید با داروهای رقیق کننده خون مثل کومارین یا وارفارین مصرف کرد، چون اثردهی آنها به شدت کاهش مییابد.
دوغ: دوغ هم اثراتی مشابه شیر داشته، بنابراین استفاده از آن هم توصیه نمیشود. این نوشیدنی نیز حاوی کلسیم است که برخی داروها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری میکند؛ پس به طور کلی آب گزینه بهتری نسبت به سایر نوشیدنی هاست.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/