هانیه لواف روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ اظهار کرد: گاهی اوقات کودکان به دلیل شرایط کاری والدینشان مجبور هستند ساعاتی از روز را در منزل پدربزرگ و مادربزرگ خود سپری کنند.
این روانشناس ادامه داد: زمانی که کودکان ساعات زیادی از روز را در منزل پدربزرگ و مادربزرگ هستند، زمینه وابستگی در آنها ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه در چنین موقعیتی سیستم تربیت چندگانه ایجاد میشود، افزود: در شرایط عادی نوع تربیت پدر و مادر متفاوت است و در چنین وضعیتی ۴ مدل سیستم تربیت برای کودک به وجود میآید (پدر، مادر، پدر بزرگ و مادر بزرگ).
لواف با اشاره به اینکه سیستم تربیتی پدربزرگ و مادربزرگ شرایط سهل گیرانه تری دارد، اضافه کرد: آنها به کودک حق انتخاب میدهند و قانونگذاری خاصی نمیکنند، بنابراین کودک با کنترل شرایط به گونهای رفتار میکند که همه باید به خواستههای او توجه کنند که در خانه پدربزرگ و مادربزرگ این شرایط برای او مهیاست.
این روانشناس افزود: هنگامی که کودک به خانه خودشان میرود باز هم میخواهد محیط را کنترل کند، اما والدین این اجازه را به او نمیدهند بنابراین به سمت خانه پدربزرگ و مادربزرگ سوق پیدا میکند.
وی گفت: یکی از آسیبهایی که در چنین شرایطی برای کودک ایجاد میشود عدم اتحاد رفتاری والدین و تربیت چندگانه است که او در خانه پدربزرگ و مادربزرگ تجربه میکند و آنها شیوه سهل گیرانهتر دارند و آزادی بیشتری به کودک میدهند.
لواف با بیان اینکه عدم اقتدار رفتاری پدر و مادر از دیگر آسیبهای وابستگی کودک به خانه پدربزرگ و مادربزرگ است، افزود: والدین زمانی که از محل کار باز میگردند، نباید اجازه دهند که کودکشان همچنان در خانه پدربزرگ و مادربزرگ بماند و هرچه گریه کرد و رفتارهای پرخاشگرایانه از خود نشان داد، باز هم نباید والدین کوتاه بیایند.
وی ادامه داد: پدربزرگها و مادربزرگها در چنین شرایطی باید مشارکت داشته باشند و منفعل رفتار نکنند که کودک فکر کند حامی دارد و میتواند به خواسته نادرست خود برسد.
لواف خاطرنشان کرد: والدین باید شرایط لذت بخشی در خانه ایجاد کنند، امر و نهی زیاد و قوانین چارچوب مدار زیاد باعث نارضایتی کودک از شرایط خانه میشود و بیشتر تمایل به زندگی در خانه پدربزرگ و مادربزرگ داشته باشد.
انتهای پیام/