سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کمبودی در عرضه مرغ نداریم/قیمت هر کیلو مرغ ۱۳ هزار تومان

حجت گفت:با توجه به افزایش جوجه ریزی در مرغداری ها پیش بینی می‌شود نوسانات قیمت تا انتهای هفته بیش از ۲ تا ۳ درصد نباشد.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ از ابتدای هفته تغییر محسوسی نداشته است، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۳ هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا و افزایش ۲ میلیون قطعه‌ای میزان جوجه ریزی نسبت به ماه قبل پیش بینی می‌شود که قیمت کنونی مرغ تا پایان هفته نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.

حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: با توجه به جوجه ریزی صورت گرفته در واحد‌های مرغداری پیش بینی می‌شود که نوسانات قیمت در اوایل و انتهای هفته بیش از ۲ تا ۳ درصد نباشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی شب عید گفت: با توجه به آنکه به طور متوسط پروسه تولید ۵۰ روز زمان نیاز دارد، از این رو پیش بینی می‌شود که از اواسط ماه برای تنظیم بازار شب عید جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گیرد.


بیشتر بخوانید: نهادهای نظارتی تمامی عوامل تولید را کنترل کنند/واردات مرغ توجیه اقتصادی ندارد


افزایش قیمت جوجه یکروزه از نیمه دوم دی

وی متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: روند بازار جوجه یکروزه در سال‌های گذشته به گونه‌ای بود که از ۱۵ دی به بعد قیمت جوجه یکروزه با نوسانات چشمگیری در بازار مواجه می‌شد و حال باید منتظر ماند و دید که آیا گرانی جوجه همزمان با ازدیاد تقاضا از اوایل هفته آینده در بازار رخ می‌دهد یا خیر؟ اما به هر حال امیدواریم تغییرات قیمت به گونه‌ای نباشد که مرغداران نتوانند اقدام به جوجه ریزی مناسب کنند.

ثبات قیمت نهاده های دامی در بازار ادامه دار شد

حجت با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی کماکان همانند سابق است، بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و ۳۵۰ تومان، کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان و ذرت در انبار‌های استانی یک هزار و ۶۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است.

به گفته وی، در حال حاضر بازار نهاده‌های دامی از لحاظ قیمت، حجم و توزیع از سوی بخش دولتی و خصوصی در آرامش به سر می‌برد و همانند گذشته کمبودی در عرضه وجود ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از افزایش چند برابری قیمت ریزمغذی و مکمل‌ها بیان کرد: با توجه به آنکه ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها به نهاده‌هایی همچون ذرت و کنجاله سویا تعلق می‌گیرد و مابقی نهاده‌ها همچون لیزین، متیونین و سایر مکمل‌ها با ارز آزاد وارد می‌شود، از این رو به سبب نوسانات نرخ ارز رشد چندبرابری نسبت به ماه‌های اخیر داشتند که این امر در افزایش هزینه‌های تولید تاثیر بسزایی داشته است.

رشد ۴۵ هزار تنی تولید مرغ در ایام پایانی سال

وی با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: با توجه به آنکه حجم جوجه تولیدی در دی ۱۳۰ میلیون و بهمن ۱۴۰ میلیون قطعه است، بنابراین حداقل ۲۲۰ هزار تن مرغ وارد بازار می‌شود که با احتساب متوسط مصرف ۱۷۵ هزار تن مرغ در طول ماه، شاهد رشد ۴۵ هزار تنی تولید برای ایام عید هستیم که با این وجود واردات ضربه مهلکی به تولید وارد می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: با وجود آنکه مصرف مرغ در ایام پایانی سال از ۲۲۰ هزار تن فراتر نمی‌رود، از این رو عرضه کالای خارجی به بازار تولیدکنندگان داخل را متحمل زیان می‌کند.

به گفته حجت، بنابر آمار همه ساله میزان مصرف در فروردین کاهش می‌یابد چرا که ۴۵ تا ۵۰ هزار تن ازدیاد تولید ماه‌های دی و بهمن توسط خانوار‌ها خریداری و در فریزر دپو می‌شود که بدین ترتیب واردات توجیه اقتصادی ندارد.

وی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: اگرچه هم اکنون خرید تضمینی مرغ همانند گذشته در حال انجام است، اما آمار خرید تضمینی مرغ را پشتیبانی امور دام به عنوان متولی امر باید اعلام کند.

این مقام مسئول گرانی مرغ در بازار مرغ شب عید را تکذیب کرد و افزود: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته جهت تامین مرغ شب عید حداقل ۳۰ درصد تولید جوجه یکروزه افزایش می‌یابد که بدین ترتیب گرانی برای تامین مرغ گرم برای ایام پایانی سال نخواهیم داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ به بالای یک هزار تن نرسیده است، بیان کرد: اگر خرید تضمینی مرغ به طور مستقیم از مرغداران خریداری شود به سبب ورود شوک به بازار شاهد کاهش زیان مرغداران بودیم.

حجت در پایان تصریح کرد: افزایش هزینه‌های کشتارگاهی را یکی از عوامل کاهش رغبت مرغداران به تحویل مرغ به پشتیبانی امور دام اعلام کرد و گفت: علی رغم آنکه برخی شرکت‌ها هزینه انجماد را تا ۷۰ درصد افزایش دادند، اما پشتیبانی امور دام هزینه‌های کشتارگاهی را همچنان به نرخ سال گذشته محاسبه می‌کند، در حالیکه انتظار می‌رود طی جلسه‌ای در ستاد تنظیم بازار موضوع انعکاس داده شود چرا که در صورت احتساب هزینه واقعی انجماد این امکان وجود دارد که پشتیبانی امور دام در حجم بالاتری اقدام به خرید از مرغداران کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۹ دی ۱۳۹۸
پس چرا کیلوئی 13هزار تومان هست