به گزارش
حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برگزاری چالش طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیر تهاجمی نواحی عمیق مغز» رقابتی برای ساخت ابزارهای نوین در حوزه دانش علوم شناختی است و در آن روشی کارآمد برای تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغزی توسط محققان کشور ارائه میشود.
اهمیت برگزاری این چالش در دستیابی به دانش تحریک عمقی مغز است. روشهای مختلف غیرتهاجمی مانند تحریک الکتریکی، الکترومغناطیسی، نوری و فراصوتی برای تحریک سلولهای عصبی مغز کاربرد دارند. این روشها به عنوان راه حلهایی با ارزش برای بهبود اختلالات حرکتی ناشی از سکته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن و سایر موارد مشابه پیشنهاد شده است.
توسعه این روش در کشور میتواند جایگزینی برای کاشت پروب درون مغز با عمل جراحی باشد که ضمن حذف خطرات ناشی از فرآیند جراحی و کاهش صدمات، میتوان ناحیه مورد نظر را به صورت غیر تهاجمی تحریک کرد.
پذیرش طرحهای محققان برای حضور در این چالش از مرداد امسال آغاز شد و ۲۵ دی مرحله نخست داوری در آزمایشگاه نقشه برداری مغز است. همزمان با داوری طرحها، شرکت کنندگان به مدت بیست دقیقه فرصت دارند، مستندات و شبیهسازی رایانهای ایده خود برای ارزیابی حضوری ارائه کنند.
در این مرحله و پس از داوری تخصصی، به ۵ تیم برتر در مدالیته الکتریکی که با شایستگی بیشتر از سایر طرحها نتایج خود به همراه پیشنهاد پیادهسازی فیزیکی طرح مدنظر را ارائه و از آن دفاع کرده باشند، مجوز ورود به مرحله دوم داده خواهد شد تا با استفاده از حمایت مالی ستاد برای پیاده سازی عملی ایده خود و دریافت جایزه نقدی ویژه به رقابت بپردازند.
همچنین مرحله دوم این چالش به ساخت دستگاه در مدالیته الکتریکی و آزمایش آن اختصاص دارد. برگزیدگان داوری تخصصی مرحله اول، ۴ ماه فرصت دارند تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک نمونه آزمایشگاهی برای پیادهسازی ایده پیشنهادی خود ارائه کنند.
انتهای پیام/