به گــــــزارش روزنــــــامه انگلیسی «گاردین»، «رونالد ریگان» ترجیح میداد در کنار مشاورانی همچون «اولیور نورث» از فالگیر شخصی همسرش «نانسی ریگان» هم مشورت بگیرد. این فالگیر یکی از کسانی بود که «ریگان» در واقعه «ایران کنترا» با او مشورت کرد. یا مثلاً «دونالد ترامپ» سوا از مشاورههای مداوم با «جارد کوشنر»، دامادش، با «تاکر کارلسون» مجری «فاکس نیوز» مشورت میکند. او کسی بود که رئیسجمهوری امریکا را متقاعد کرد، نباید به ایران حمله نظامی کند. اما رهبران کنونی از مشورت چه کسانی بهرهمند هستند و چه کسانی بر سیاستهای آنان در سال ۲۰۲۰ تأثیر میگذارند.
«ولادیسلاو سورکوف»، نجواگر «پوتین»
«ولادیسلاو سورکوف»، کاردینال کرملین، روی کاغذ، او سمت مشاور رئیسجمهوری روسیه را دارد و از جمله مشاورههایش به پوتین در قالب این سمت، فعالیتهای روسیه در شرق اوکراین است. اما تأثیر او بر رئیسجمهوری روسیه بسیار بیش از این است. او کسی است که از سال ۱۹۹۹ پلههای پیشرفت را یکی پس از دیگری در کنار «پوتین» پیمود. او ایدئولوگ کاخ کرملین است و در بسیاری از حرکتهای اجتماعی که دولت روسیه به راه میاندازد، نقش دارد.
«سیبت اندیا»، مروارید سیاه «مکرون»
«امانوئل مکرون» او را استخدام کرد تا بهعنوان سخنگوی دولتش کار کند. اما در سالی که گذشت، تبدیل به پرنفوذترین فرد بر رئیسجمهوری فرانسه شد و به اعتقاد بسیاری وی سمبل مدارا و سخاوتمندی در دولت فرانسه است، یعنی همان چیزهایی که «مکرون» هنگام انتخابات وعده آنها را داده بود. او که تابعیت سنگالی دارد، اما سه سال است که شهروند فرانسه شده است، از چهرههایی است که مردم او را مسئول سیاستهای اقتصادی رئیسجمهوری خود و به راه افتادن اعتراضات یک سال اخیر میدانند.
«اجیت کومار دوال»، جیمز باند «مودی» هندیها به او لقب جیمز باند دادهاند.
او در اصل مشاور امنیت ملی «نارندرا مودی»، نخستوزیر هند است. اما در واقع مورد اعتمادترین فرد از نظر «مودی» در حوزههایی نظیر سیاست خارجی و امنیت است. او کسی است که حرف اول سیاستهای دولت هند درخصوص کشمیر، پنجاب و شمال شرق هند را که مناطقی پرمناقشه هستند، میزند. برخی میگویند او مدتها با لباس مبدل در چین، پاکستان و میانمار در خفا زندگی کرده است و هراس داشته مذهب هندوی خود را اعلام کند. علت اقدامات سختگیرانه او در این مناطق نیز همین است.
«استفان میلر»، روی نژادپرست «ترامپ»
او بهطور معمول خارج از رادار اخبار کاخ سفید است. اما واقعیت آن است که او کسی است که توانست از خوی دمدمی «ترامپ» فرار کند و به سرنوشت غولهایی مثل «استیو بنن» و «جان بولتون» دچار نشود. «میلر» تنها ۳۴ سال دارد، اما آنقدر روی «ترامپ» نفوذ داشته که بتوان او را مسئول برخی سیاستهای نژادپرستانه و افراطی رئیسجمهوری امریکا نظیر دیوارکشی در مرز مکزیک دانست.
«پیتر آلتمایر»، تکیهگاه «مرکل»
«آلتمایر» را قدرتمندترین فرد برلین معرفی میکنند. او نزدیکترین فرد به قدرتمندترین سیاستمدار زن جهان یعنی «آنگلا مرکل» است. آن دو از سال ۱۹۹۴ که «مرکل» وارد بوندستاگ شد، کنار هم بودهاند. او در دولت صدراعظم آلمان پستهای مختلفی از عالیترین پست در وزارت محیط زیست گرفته تا اقتصاد را داشته است. اما بیش از اینها او در تصمیمات مهمی چون، مداخله در مسائل اقتصادی یونان و درهای باز به روی مهاجران سوری نقش بسزایی داشته است.
«ابراهیم کالین»، مغز متفکر «اردوغان»
او سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه است. اما در واقع با توجه به آکادمیک بودن و گرایشهای فلسفیاش، مورد اعتمادترین فرد به «رجب طیب اردوغان» است و به او لقب مغز متفکر رئیسجمهوری ترکیه را دادهاند. «اردوغان» عموماً سیاستهایی تحریکآمیز برای غرب دارد. از خرید اس ۴۰۰های روسی گرفته تا سیاستهایش در سوریه و بازیهایش با کارت مهاجران. «کالین» کسی است که سعی میکند از حجم رویاروییهای اردوغان با غرب بکاهد و حتی گاه خود را مخالف سیاستهای او نشان میدهد.
«لیو هی»، برادر «شی»
او همانند برادری برای «شی جینپینگ» است و نقش زیادی در سیاستهای اقتصادی رئیسجمهوری چین دارد که از قضا به قدرت حکومت او کمک بسیاری کرده است. «شی» اغلب از او بهعنوان «کسی که برای من بسیار مهم است» یاد میکند.
«قاسم سلیمانی»، مرد مقتدر ایران
سردار خوشتیپ ایران، یکی از قدرتمندترین چهرههای خاورمیانه بویژه از زمانی است که نفوذ ایران در منطقه افزایش یافته، درباره نقش او در تلاشهای بشار اسد برای به دست گرفتن کنترل سوریه، نبردهای حوثیهای یمن با عربستان، نفوذ ایران در لبنان و رویاروییها با امریکا و اسرائیل، بسیار بحث میشود.
منبع: روزنامه ایران
انتهای پیام/