سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونگی تجربه یک سفر لذت بخش زمستانی

برای سفر در زمستان اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، این است که از وضع هواشناسی آگاهی پیدا کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گروهی از افراد هستند که به اصطلاح یک جا بند نمی‌شوند و عاشق سفرکردن هستند؛ باران، برف، بوران و حتی یخبندان هم جلودارشان نیست و نمی‌تواند مانع‌شان شود. شما هم اگر هوس کرده‌اید در زمستان به دل جاده بزنید، برف‌بازی کنید یا مسافرت در هوای زیر صفر و یخبندان را تجربه کنید، اولین نکته ضروری برایتان این است که بدون اطلاع از وضع راه‌ها و آخرین پیش‌بینی‌های هواشناسی و بدون همراه‌داشتن وسایل ضروری برای سفر در زمستان، به هیچ‌وجه دل به جاده نزنید؛ که اگر بدون رعایت این نکات سرخوشانه سوار خودرو شوید به سمت جاده‌ها و مسیر‌های برفی، بدون شک گرفتار برف و بوران می‌شوید؛ دراین صورت اگر وسیله ارتباطی داشته باشید و مسیر‌های زمینی مسدود نشده باشد، نهاد‌های امدادی به‌ویژه امدادگران کوهستان، راهداری و اورژانس به دادتان می‌رسند و جان سالم از این ماجراجویی زمستانه به در خواهید برد.

این درحالی است که رعایت یک‌سری نکات آموزشی می‌تواند از هر حادثه‌ای جلوگیری و سفر زمستانه شما را خاطره‌انگیز کند. مهدی ابراهیم‌پور، کارشناس امدادونجات زمستانه است و سال‌هاست در فصول سرد‌سال در جاده‌های کوهستانی استان کهگیلویه‌ و بویراحمد به مردم گرفتار در برف و یخبندان امدادرسانی کرده است. او نکته‌هایی که پیش و در حین سفر‌های زمستانه باید رعایت شود را عنوان کرده است؛ از همراه‌داشتن زنجیرچرخ و لاستیک‌های عاج‌دار تا لباس گرم و غذای کافی برای پیش‌بینی اتفاق‌های احتمالی. شاید با خواندن این نکته‌ها یک سفری ایمن برای تعطیلات آتی را برنامه‌ریزی کنید یا اگر از سفر در برف و بوران فراری بودید، نظرتان در تجربه یک لذت خوشایند تغییر کند.

خودتان را برای چند ساعت در خودرو ماندن آماده کنید
برای سفر در زمستان اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، این است که از وضع هواشناسی آگاهی پیدا کنید. مقصد مناسبی را درنظر بگیرید و قبل از اینکه دل به جاده بزنید، درباره مقصدتان فکر کنید و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهید. توجه‌نکردن به وضع آب‌وهوایی ممکن است باعث شود که در طول سفر نتوانید آن‌طور که باید لذت ببرید. ابراهیم‌پور می‌گوید: «رعایت‌کردن جانب احتیاط در سفر‌های جاده‌ای در زمستان از مهم‌ترین نکات است. اگر به هر دلیلی قصد سفر با وسیله شخصی را دارید، باید نکات ایمنی را رعایت کنید. پیش از سفر حتما از وضع آب‌وهوایی و جاده‌ها مطلع بشوید. بدانید در روز‌هایی که قرار است در منطقه مقصد باشید، احتمال و میزان بارش برف یا باران وجود دارد یا نه؛ و اینکه آیا ممکن است مسیری مسدود شود؟ در حوادث جاده‌ای در زمستان احتمال اینکه مسافران مجبور شوند یک شب تا صبح را در جاده سر کنند تا مسیری باز شود، وجود دارد، به همین دلیل مهم است که وسایل داخل خودرو هم جوابگوی چند ساعت منتظر ماندن باشد؛ مثلا سیستم گرمایشی و لباس، پتو، خوراکی و آب. وسایل مورد نیاز برای سفر در جاده‌های برفی را قبل از سفر تهیه کنید. مهم‌ترین وسیله‌ای که باید در صندوق خودرو داشته باشید، زنجیرچرخ است. همچنین باید باد چرخ‌ها را چک کنید و لاستیک یدکی نیز به همراه داشته باشید. بنزین و آب خودرو و همچنین نقشه مسیر‌ها را فراموش نکنید. حتما نقشه کاغذی یا دیجیتال آنلاین همراه داشته باشید. مقداری آب و غذا، تنقلات و خشکبار همراه خود داشته باشید تا درصورت بروز حادثه بتوانید انرژی بدن‌تان را تأمین کنید.»

مراقب باشید سرما نخورید و وسایل سرگرمی همراه داشته باشید
در سفر‌های زمستانی باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم؛ اگر در دمای هوای زیر صفر و درحالی که در سفر هستیم، بیمار هم شویم، اوج بدشانسی‌مان است. این امدادگر کوهستان می‌گوید: «یکی دیگر از موارد بسیار مهم در سفر‌های زمستانی مراقبت از خود در برابر سرماست. معمولا در هوای سرد بیشتر در معرض بیماری‌ها قرار می‌گیریم. به همین دلیل در طول سفر از مواد مغذی استفاده کنید و قرص‌های ویتامین را نیز همراه خود داشته باشید. همچنین قرص‌های سرماخوردگی، ضد حساسیت و تهوع را نیز با خود داشته باشید. از لباس‌های گرم مانند کلاه، شال‌گردن و دستکش نیز برای گرم‌ماندن در هوای سرد استفاده کنید. اگر در برنامه خود پیاده‌روی در مکان‌های برفی و بارانی را نیز دارید، حتما از کفش‌های مناسب که لیز نمی‌خورد، استفاده کنید. نوشیدن آب را فراموش نکنید. در فصل سرما معمولا کمتر به سراغ نوشیدن آب می‌رویم؛ زیرا به دلیل سردی هوا برخلاف تابستان، بدن کمتر نیاز به آب پیدا می‌کند. به همین دلیل به نوشیدن آب کم توجه می‌شویم، در نتیجه سلامتی ما به خطر می‌افتد. پس اگر در طول سفر فعالیت زیادی دارید یا ورزش‌های زمستانی را انجام می‌دهید، حتما نوشیدن آب را فراموش نکنید.»

دمای بدن‌تان را تا حد امکان از دست ندهید
سفر‌های زمستانی معمولا با تأخیر‌هایی همراه است. ترافیک‌های جاده‌ای، حرکت کُند خودرو‌ها، توقف‌های طولانی‌مدت به دلیل بدی آب وهوا و... این عوامل باعث بی‌حوصلگی می‌شود. می‌توانید خودتان را برای ساعت‌ها انتظار در خودرو آماده کنید تا حوصله‌تان سر نرود و خیال برف‌بازی به سرتان نزند. ابراهیم‌پور به «شهروند» می‌گوید: «مردم گرفتار در برف یا ترافیک‌های طولانی در یخبندان باید کمترین انرژی را صرف کنند. به هیچ‌عنوان از خودرو خارج نشوید تا دمای بدن‌تان را از دست ندهید. بهتر است پیش از سفر بسته‌ای برای سرگرم‌کردن اعضای خانواده آماده کنید. وسایلی مانند لپ‌تاپ، تبلت، دستگاه پخش موسیقی، کتاب یا اسباب‌بازی برای کودکان و هرچیز سرگرم‌کننده‌ای که فکر می‌کنید در طول سفر می‌تواند شما را از بی‌حوصلگی دربیاورد، با خود به همراه داشته باشید. اگر مدت زمان طولانی در برف گرفتار شدید، به فواصل خودرو را خاموش و روشن کنید تا در مصرف سوخت برای استفاده از بخاری صرفه‌جویی شود؛ با هر لباس و پتویی که دارید، خودتان را بپوشانید و نوشیدنی‌ها و غذای گرمی که همراه دارید را مدیریت کنید. حواس‌تان به کوچولو‌ها باشد، بچه‌ها زودتر دمای بدن‌شان را از دست می‌دهند؛ آن‌ها را بین خودتان بنشانید، تا گرم بمانند. از دیگر نکته‌هایی که باید درنظر بگیرید، این است که وسایلی که رطوبت دارد مثل دستکش و کفش‌های زمستانی را در معرض هوای سرد قرار ندهید؛ اگر این وسایل یخ بزند، دیگر نمی‌توانید مورد استفاده قرار دهید؛ سعی کنید آن‌ها را تا حد امکان در داخل خودرو خشک کنید.

کارشناس امداد زمستانه هلال‌احمر در مورد اینکه اگر کسی بدون رعایت این نکته‌ها به جاده زده باشد و در برف گرفتار شود، می‌گوید: «اگر خودروی‌تان در برف گیر کند، راهداری منطقه می‌تواند به شما کمک کند همچنین جمعیت هلال‌احمر در برخی محور‌های پرتردد کمپ‌های موقت زمستانه چه به صورت آمبولانس و چه به صورت کانکس دارد که درصورت بروز حادثه به کمک مردم می‌آیند؛ در این شرایط با ١١٢ تماس بگیرید؛ در بیشتر موارد کمک هلال‌احمری‌ها این است که سرنشینان به منطقه امن و گرم منتقل می‌شوند تا راهداری مسیر مسدود را باز کند. به‌طورکلی بهترین کار جلوگیری از بروز چنین حوادثی است؛ قبل از اینکه در برف گرفتار شوید، موارد ایمنی را رعایت کنید.»

مردم گرفتار در برف یا ترافیک‌های طولانی در یخبندان باید کمترین انرژی را صرف کنند. به هیچ‌عنوان از خودرو خارج نشوید تا دمای بدن‌تان را از دست ندهید. بهتر است پیش از سفر بسته‌ای برای سرگرم‌کردن اعضای خانواده آماده کنید. وسایلی مانند لپ‌تاپ، تبلت، دستگاه پخش موسیقی، کتاب یا اسباب‌بازی برای کودکان و هرچیز سرگرم‌کننده‌ای که فکر می‌کنید در طول سفر می‌تواند شما را از بی‌حوصلگی دربیاورد، با خود به همراه داشته باشید.

 

منبع:شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۸ ۰۸ دی ۱۳۹۸
تو پولش جور کن لذت بردن رفتن با ما
عشقی کو پول وقتی ۱۰ ماه حقوق تمام شده چه کنم
بگو چطوری حقوق تا ۱۵ ماه دوام بیاره افتاد