به گزارش خبرنگار
بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران در نشست خبری یکشنبه ۸ دی در خصوص افزایش منابع و مصارف پست بانک ایران اظهار کرد: پست بانک ایران در آذر ۹۸ نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۴۰ درصدی منابع بود.
او گفت: همچنین سهم پست بانک در تعداد پایانه های فروش در مناطق روستایی ۵۷ درصد و میزان توقف خودپردازها در دوره هفت ماهه اول امسال ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: سهم پست بانک در تعداد خودپرداز ها در مناطق روستایی ۷۲ درصد، همچنین سهم پست بانک در تعداد پایانه های فروش در مناطق روستایی ۵۷ درصد بوده است. میزان توقف خودپردازها در دوره هفت ماهه اول امسال ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه گفت:پست بانک با حدود ۲ میلیون تراکنش روزانه، بخش اعظم تراکنش های روستایی را بر عهده دارد.
شیری تصریح کرد:مصارف پست بانک ایران در اسفند ۹۷ عدد ۷۷۶۴۰ هزار میلیارد بوده است که این رقم در آذر ۹۸ به ۹۵۲۹۷ هزار میلیارد ریال رسیده است که شاهد رشد ۲۳ درصدی در مصارف بوده ایم. گفتنی است پست بانک هیچ برداشتی از بانک مرکزی ندارد.
وی ادامه داد: سهم سپرده های قرض الحسنه جاری در آذر امسال ۴۶ درصد، قرض الحسنه پس انداز ۴ درصد، سرمایه گذاری کوتاه مدت ۳۰ درصد و سرمایه گذاری بلند مدت ۲۰ درصد است که در مجموع به ۱۰۰ درصد می رسد.
این مقام مسئول در خصوص ساعت توقف در هر دستگاه ATM گفت: توقف دستگاه های ATM در اردیبهشت، ۱۸۹ ساعت و در آذر به ۶۱ ساعت رسید که کاهش ۶۸ درصدی ساعت توقف در این دستگاه ها را نشان می دهد.
وی گفت: POS سودده پست بانک ایران در آذر سال گذشته ۴۷ درصد بوده که در آذر امسال به ۵۲ درصد رسیده است. همچنین تعداد موبایل بانک ها ۲۹ درصد و تعداد اینترنت بانک ها ۷ درصد افزایش یافته است.
رییس پست بانک ایران افزود: درامد ۹ ماه اول سال ۹۷ عدد ۱۱،۳۰۵ میلیارد ریال است که در ۹ ماهه اول سال ۹۸ به ۱۵،۱۳۹ میلیارد ریال رسید که نشان دهنده رشد ۳۴ درصدی پست بانک در این زمینه است. همچنین هزینه های پست بانک در ۹ ماه اول سال ۹۷ عدد ۱۴،۶۲۷ میلیارد ریال بوده که در ۹ ماهه اول سال ۹۸ به ۵۰،۰۸۴ میلیارد ریال رسید که نشان دهنده رشد ۳ درصدی پست بانک در این زمینه است.
وی گفت: تعهد به مأموریت اصلی بعنوان بانک توسعهای تخصصی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و روستائی کشور، حداکثرسازی سود در راستای حداکثرسازی خدمت به هموطنان و مشتریان به ویژه درمناطق روستائی و نهادینه کردن فرهنگ شفافیت در تمامی امور بانک بویژه امور مالی و اعتباری، برنامه محورنمودن بانک در امور اجرائی و ارزیابی عملکرد از مهمترین پیشفرضهای پستبانکایران برای رسیدن به مدل سودآوری است.
وی رعایت ضوابط و مقررات بانک مرکزی بویژه در نرخ سود، تمرکز بر فعالیت بانکی، پرهیز از بنگاهداری و واگذاری سرمایه گذاریهای محدود، تمرکز بر فعالیتهای کارمزدی و بهبود درآمدهای مشاع، افزایش منابع بانک بالاتر از رشد نقدینگی کشور و افزایش سهم منابع ارزانقیمت، سازماندهی امور عملیاتی بانک با خط قرمز عدم ایجاد بدهی به بانک مرکزی و اجتناب از عملکرد غیرمتعارف در پرداخت سود سپردهها را از دیگر پیشفرضهای این بانک برای رسیدن به سودآوری عنوان کرد.
شیری با اشاره به رشد عملکرد و سوددهی پستبانکایران طی ۹ ماهه سالجاری بیان کرد: با توجه به عدم برداشت این بانک از بانک مرکزی طی مدت مذکور، منابع و مصارف این بانک با رشد ۴۰ و ۲۳ درصدی همراه بوده است.
همچنین شیری ضمن تشریح شاخصهای عملکردی بانک از جمله وضعیت منابع و مصارف، ترکیب سپردهها، نسبت مطالبات به تسهیلات، تجهیزات و تراکنشهای بانکداری الکترونیک، سرمایهگذاریها، نرخ تجهیزمنابع، سود و زیان، سهام بانک و سایر شاخص های مربوطه تأکید کرد: خوشبختانه با مدیریت بهینه شاخصها توانستیم، بانک را به سوددهی برسانیم.
انتهای پیام/