سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

همسرم اجازه تحصیل و کار را به من نمی‌دهد، چه کنم؟

یک روانشناس درباره چگونگی رفتار با همسری که اجازه کار و تحصیل نمی‌دهد، توضیحاتی داد.

زهرا زین الدینی روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی رفتار با همسری که اجازه کار و تحصیل نمی‌دهد، اظهار کرد: گاهی اوقات افراد قبل از ازدواج، روشن و صریح راجع به خواسته‌ها و ایده‌آل‌هایشان صحبت نمی‌کنند چراکه درگیر احساسات هستند.

وی افزود: گاهی افراد به اندازه کافی خودآگاهی ندارند و یا نمی‌توانند جراتمندانه راجع به آن‌ها صحبت کنند، مسائلی از قبیل اجازه کار و اجازه تحصیل، بهتر است حتما قبل از ازدواج راجع به آن‌ها صحبت  و ثبت شود.

این روانشناس بیان کرد: اگر بعد از ازدواج فردی تمایل به کار کردن و یا ادامه تحصیل داشته باشد و همسرش مخالفت کند، بهتر است که حتما به دور از هرگونه خشم و عصبانیت و غرزدن در یک فضای کاملا دوستانه راجع به آن صحبت و دلیل مخالفت همسر بررسی شود و خانم سعی کند، نگرانی‌های همسر را در رابطه با آن موارد برطرف کند.

زین الدینی گفت: هر فردی زمانی که ازدواج می‌کند، یکی از مسائلی که همواره باید در نظر داشته باشد این است که خواسته‌ام چه کمکی به بهبود رابطه‌مان می‌کند؛ حق هر انسانی است که بتواند کار کند و یا ادامه تحصیل بدهد، اما نمی‌توان یک نسخه کلی برای تمام ازدواج‌ها ارائه داد.

وی با بیان اینکه عواملی مانند کمبود اعتماد به نفس، احساس ناامنی کردن در رابطه با پیشرفت همسر، لجبازی، نگاه سنتی فرد، بدبینی افراطی، نشان دادن منبع قدرت بودن از جمله دلایل مخالفت کار یا تحصیل همسر هستند.

زین الدینی تصریح کرد: توصیه من به خانم‌ها این است که بدون مخالفت کردن و گارد گرفتن، سعی کنند همدلانه به صحبت‌های همسر گوش کنند، او را کاملا درک کنند و سپس در یک فضای آرام بدون ایراد گرفتن، غرزدن، سرزنش کردن، مقایسه کردن و تهدید کردن، مواردی که باعث شده است تصمیم به ادامه تحصیل و یا کار بگیرند را به همراه فوایدی که این مسئله می‌تواند برای ازدواجشان داشته باشد را برای همسر خود با یک لحن آرام بیان کنند و اضطراب و یا خشم خودشان را در صورت مخالفت همسر کنترل کنند.

وی اضافه کرد: اگر علی رغم توضیحات، همسرشان به مخالفت خودش ادامه داد، سپس در یک زمان دیگر راجع به این موضوع با همسر خود صحبت کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: توصیه من به آقایان این است که مخالفت با همسر برای ادامه تحصیل دادن و یا سرکار رفتن هیچ کمکی به بهتر شدن رابطه و یا محافظت خانواده نخواهد کرد و کما اینکه ممکن است باعث نتایج معکوسی شود، چون این مسئله می‌تواند باعث احساس سرخوردگی، ناامیدی و افسردگی در همسر شود و همچنین می‌تواند باعث دور شدن زوجین از همدیگر شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۲:۵۰ ۰۹ دی ۱۳۹۸
حقیقت محض ومطلق این است وقتی زنی پایش به محیط کار وتحصیل باز میشه دیگه ظرافت زن بودن رو نداره وبشدت رفتار مردانه پیدا میکنه وهمش سرو کارش با پول وطلا و دیگر مادیات هست ومسلما از زن بودن ومادر بودن در میاد.من هر کسی رو سراغ دارم که زنش شاغل هست بشدت تمام ناراضی و دارای مشکلات عدیده ای میشوند.
جایگاه زن همسری ومادری هست .والسلام
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۹ دی ۱۳۹۸
بهتر برو بگزد کارکردن بدرد نمیخوره
مریم
۰۹:۱۳ ۰۹ دی ۱۳۹۸
طلاق بگیر راحت می شوید من الان طلاق گرفتم دو جا هم کار می کنم
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۹ دی ۱۳۹۸
اشتباه کردین
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۹ دی ۱۳۹۸
قیمتی که برای کار کردن پرداخت کردید هرگزقابل برگشت وجبران نیست ، فقط الان سرت گرمه ودرک نمیکنی و ظاهرا پول چشمتو گرفته!!!!!