سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طراح اصلی رزمایش ایران، چین و روسیه چه کسی است؟!

رزمایش اخیر نشان می‌دهد که تحقق چشم انداز دریایی ایران کاملا در دسترس هست و عملا ایران گام‌های بزرگی را نیز در حال برداشتن هست و به تعبییر درست‌تر مدتهاست که این چشم انداز عملیاتی شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  از هر منظر که به رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه نگاهی بیاندازیم، این رزمایش ابعادی جهانی و راهبردی در درون خود دارد.

یک: طی سال‌های اخیر و حتی در زمانه طرح دکترین چرخش به شرق در سطوح عالی نظام، این سوال راهبردی مطرح می‌شد که نهایت سطح همکاری ایران با دو کشور ابرقدرت شرقی یعنی روسیه و چین چه میزان هست؟ اینک رزمایش اخیر بخشی از پاسخ به این سوال مهم را به خوبی داده است. یعنی چرخش به شرق می‌تواند تا بالاترین سطوح همبستگی‌های امنیتی و نظامی افزایش پیدا کند.

دو: جغرافیای محل رزمایش - اقیانوس هند و دریای عمان- نشانه اعتماد به نفس ویژه ایران در حوزه دریایی و نظامی است. این رزمایش نشان می‌دهد که چشم انداز نظامی ایران به چه میزان بزرگ است. چشم اندازی که می‌گوید ایران مرز‌های پدافند دریایی خود را فراتر از خلیج فارس و دریای عمان قرار داده است. رزمایش اخیر نشان می‌دهد که تحقق چشم انداز دریایی ایران کاملا در دسترس هست و عملا ایران گام‌های بزرگی را نیز در حال برداشتن هست و به تعبییر درست‌تر مدتهاست که این چشم انداز عملیاتی شده است.

اما نکته راهبردی دیگر این است که این رزمایش تقویت امنیت و بنیاد‌های این‌گونه همکاری‌های نظامی در منطقه توسط ایران با همکاری و همراهی چین و روسیه است. یعنی این رزمایش از یک اتفاق بزرگتر خبر می‌دهد و خود این رزمایش گام اولی از آن اتفاق بزرگتر محسوب می‌شود. گامی که چشم انداز آن زیرساخت یک نظم جدید دریایی در منطقه با محوریت ایران و مشارکت کشور‌های بزرگ نظامی مخالف آمریکا است.

سه: تا همین چند ماه گذشته نیز برای بسیاری سوال بود که چه کسی پوتین را به جنگ سوریه کشاند. حال برای همگان مشخص شده که این رهبر معظم انقلاب بود که زودتر از همه و محکمتر از بقیه صحنه جهانی سوریه را تشخیص دادند و تایید عالی ایشان برای حضور روسیه در جنگ با سوریه، قاسم سلیمانی را عازم مسکو کرد.

از سوی دیگر اینک معلوم شده که تحولی که در ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح توسط رهبر معظم انقلاب اتفاق افتاده، فصل جدیدی از دیپلماسی نظامی در کشور را نیز بنا نهاده است. خروجی این دیپلماسی نیز اینک حضور چین و روسیه در یک رزمایش به فرماندهی و هدایت ایران درست در نقطه‌ای است که آمریکا ادعا می‌کرد با تشکیل یک ائتلاف جهانی می‌خواهد ایران را در دریا و خلیج فارس زمین‌گیر کند.

چهار: اما نقش راهبردی رهبری در وضعیت امروز دریایی ایران عمیق‌تر از آنچه گفته شد هست. برای درک این موضوع باید به بیش از دوازده سال قبل برگشت، درست به زمانی که رهبر معظم انقلاب فرمان حضور نیروی دریایی ارتش را در آب‌های آزاد و تبدیل شدن آن به نیروی راهبردی منطقه را صادر کردند. فرمانی که به سرعت محدوده دریانوردی و ماموریت نیروی دریایی ارتش را از محدوده ۳۰۰ هزار کیلومتری خلیج فارس به محدوده بالای ۲ میلیون کیلومتر مربع رساند. همین تفکر و طراحی استراتژیک در عقبه دریایی نظامی ایران بوده که اینک فرماندهان نیروی دریایی ارتش را در یک رزمایش با ابعاد جهانی در جایگاه فرماندهی و هدایت نیرو‌های چینی و روسی قرار داده است.

پنج: اما یک سوال اساسی این است که صنعت نظامی کشور که بیشتر از حوزه اقتصادی تحت تحریم و فشار‌ها و مراقبت‌های شدید استکباری بوده چرا هیچ وقت منزوی و متوقف نشده و اینک از حوزه اقتصادی ایران بسیار جلوتر هست؟!

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
آرش
۲۰:۱۸ ۰۷ دی ۱۳۹۸
ای کاش مدیران بخش اقتصادی همچون مدیران بخش نظامی فکر و عمل می کردند
رضاقلیزاده سوادکوهی
۲۰:۰۱ ۰۷ دی ۱۳۹۸
تحلیل عالی و دقیق و کاملا درست وبحق وبجا .ونظر اینجانب در مورد نکته اخر اینکه طبق فرموده بزرگی در حوزه نظامی با دانشگاه همکاری شده و در حوزه اقتصاد از دانشگاه کمک گرفته نشد
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۷ دی ۱۳۹۸
آفرین واقاعالی بودبافرمان ۱۲سال پیش رهبرنیروی دریایی ارتش واقعاعالی کارکرددرودبه شرف تک تک پرسنل نیروی دریایی ارتش وفرمانده اسبق آن که جانباز۷۰درصدمیباشدحبیب الله سیاری فرمانده ای شجاع نترس ودلیرتکاوری به معنای واقعی خداقوت پرسنل ارتش