سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش کانون سردفتران به تصمیم هیات مقررات زدایی؛

انحصار در صدور مجوز نداریم/ فعلا نظری نداریم

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: در خصوص دریافت مجور تاسیس دفترخانه هیچ انحصاری وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، هیات مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌و‌کار در سی و سومین نشست خود که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی برگزار شد موضوع  «رفع انحصار از مجوز سردفتری و تأسیس داروخانه» را مورد بررسی قرار داد.

در این جلسه در راستای اصلاح رویه‌های مرتبط با مجوز سردفتری مقرر شد: پس از کسب موافقت ریاست قوه قضاییه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با همکاری کانون سردفتران و دفتریاران شرایط احراز صلاحیت برای دریافت مجوز سردفتری را تعیین کرده و نسبت به بارگذاری اطلاعات صدور این مجوز در پایگاه اطلاع‌رسانی مجوزهای کسب‌وکار اقدام کند.

محمدرضا دشتی اردکانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران درگفت وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تصمیم اخیر هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار اظهار کرد: هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار در وزارت اقتصاد و دارایی قرار دارد و این وزارت خانه در مورد شرایط احراز صلاحیت برای دریافت مجوز سردفتری اعلام نظر کرده است.

وی افزود: نمایندگان ما در جلسات هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار حضور داشتند، اما در نهایت اعضای این هیئت تصمیم گیری و مصوبه را تصویب کردند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت:مصوبه اخیر هیات مقررات زدایی  هنوز در جلسه هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران مطرح نشده است، به همین دلیل نمی توانیم در مورد آن اظهار نظر کنیم.

دشتی اردکانی در مورد وجود انحصار در دریافت مجوز سردفتری بیان کرد: ما موضوع انحصار در دریافت مجور تاسیس دفترخانه را تایید نمی کنیم.

گفتنی است؛هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار تصمیم گرفت پیشنهاد اصلاح و یا حذف ماده (۶۹) قانون دفاتر اسناد رسمی به‌دلیل ایجاد انحصار در محیط کسب‌وکار به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

بر اساس ماده (۶۹) قانون دفاتر اسناد رسمی، در حال حاضر، سردفتران بازنشسته یا وراث وی می‌توانند شخص واجد صلاحیت طبق مقررات این قانون را برای تصدی "دفترخانه‌خواه" به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
یک سردفتر
۱۹:۰۳ ۱۰ دی ۱۳۹۸
انحصار وجود نداره . بدون معیار مجوز دادن درکدام کشورهست . سردفتری در کشورها از قضاوت بالاتر ومجوزش سخت تر هست.
ناشناس
۲۱:۵۲ ۰۹ دی ۱۳۹۸
وقتی منافع سردفتران درخطر میفتد با هزران دلیل و تبصره و حتی با استفاده از رایزنی و لابی اجازه نمیدن کسی ورود کنه به این شغل پرسود و پرمنفعت . باید مجوز سردفتری برای افراد دارای صلاحیت صادر شود .اگه رفع انحصار بشه شغل سردفتری هزاران نفر میتونن شغل داشته باشن
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۹ دی ۱۳۹۸
تو این مملکت کجا پول هست
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۹ دی ۱۳۹۸
جلوی این اختلاسگرا گرفته شود
امین
۱۲:۵۴ ۰۹ دی ۱۳۹۸
جدا به ارث رسیدن مجوز دفترخانه بسیار مسخره است......هیچ توجیه عقلایی نداره......آزمون سردفتری هم که هر ده ساله شاید یبار برگزار بشه فقط گیر دادن به کانون وکلا بابا مگه مملکت چقد وکیل میخواد حالا هرکی حقوق خونده وکیل بشه چه فایده داره وقتی درآمدی نباشه الان وکلای تازه کار درآمد اجاره یه دفترم ندارن......از طرفی مجوز برخی مشاغل حقوقی به کسایی داده میشه که هیچ ارتباطی با اونها نداره مثه دفترخانه.موسسات حقوقی.بنگاههای معاملاتی......
مهرداد
۱۲:۲۵ ۰۹ دی ۱۳۹۸
اگر میتوانید تولید وکسب وکار را رونق دهید، نه اینکه کارهای خدماتی را که بیش از حدنیاز هرشهری فعال میباشند گسترش دهید. دانشگاهها بدون برنامه ریزی کلان فارغ التحصیل بیرون میدهند وبا این حرفها میخواهید سرگرمشان کنید . متاسفانه رعایت قانون به شوخی گرفته شده وهر آگاه ونا آگاهی صاحب نظر شده است.
یادمان باشد که رعایت قانون در رآس اموربوده وضامن نظم عمومی واخلاق میباشد .
حمید
۱۱:۵۰ ۰۹ دی ۱۳۹۸
ماده 5 راه عمومی تصدی سردفتری را بیان میکند
ماده 69 راه خصوصی تصدی سردفتری را بیان میکند
ملاحظه بفرمایید انحصار وجود ندارد
آقایان هیات یا واقعا معنی انحصار را نمیفهمند که خود قصه ایست یا میفهمند و عالما عامدا خلط موضوع ومکر و حیله کرده اند تا بدینوسیله فاتحه ماده 69 را بخوانند و عقده خود را خالی کنند که خود قصه ایست مفصل که سالهاست برای آن تلاش میشود.
سلام
۱۴:۰۶ ۰۹ دی ۱۳۹۸
برخی باپایان رساندن رشنه حقوق که بواسطه هزینه کم برای مراکز آموزش عالی به وفور فارغ التحصیل میشوند سردفتری را یکی از اهداف خود قرار میدهند ونسبت به مشکلاتش ناآگاهند، دوستان کمی بیشتر مطالعه کنند میبینند که آوای دهل شنیدن ازدورخوش است .
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۹ دی ۱۳۹۸
سلام با احترام ایشون فرافکنی میکنن من چون خودم دنبال دریافت جواز دفتر خانه بودم اینو میگم اخرشم که دستم به جایی نرسید خواستم یکی پیدا کنم بخرم که نهایتا هم پیدا نشد یکیم بود که قیمتشو میگفت سه میلیارد تومان اونم تو اراک خودتون قضاوت کنین
ناشناس
۱۱:۱۱ ۰۹ دی ۱۳۹۸
در تمام زمین خواری ها همین کانون نقش داشته است .
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۹ دی ۱۳۹۸
آزمون های دفاتر اسناد رسمی هر ده سال یک بار برگزار میشه و اون هم با تعداد جذب بسیار محدود ، اگر این اسمش انحصار نیست پس چیه ؟
رضا
۰۹:۳۹ ۰۹ دی ۱۳۹۸
چی میگن ایشون
پس انحصار معنی اش چیه؟
یک تعداد دفترخانه دارند که به ارث هم میرسه و حتی قابل فروشه و زایل نمیشه و براساس تعداد جمعیت مجوز داده میشه خوب وقتی هیچ دفتر خانه ای از بین نمیره پس منحصر در تعدادی افراد هست دیگه!!!
آزمون های دفتر اسناد موید این امر هست .
الان چند سال یکبار ازمون گرفته میشه؟؟ و هر بار چقدر برمیدارن؟
تقریبا هر ده سال یکبار و برای استان یکی دو نفر؟میگن اشباع شده...
بعد اون طرف وکلا رو که اشباع شده آزاد میکنن ولی اینجا نمیکنن
قوه باید عملکرد یکسان داشته باشه.
رسول
۱۹:۰۶ ۰۹ دی ۱۳۹۸
رو چشم دوست عزیز ، برای یکسان سازی عملکرد قوه سفارش میشود چندین هزار ابلاغ سردفتری صادر شود تا از قافله وکلا عقب نباشد،فقط نکته دراینجاست که طبیعت کاری این دو کاملآ متفاوت است و بازدهی سردفتری به هیچ وجهی جواب سرمایه اش را نمیدهد ولی وکالت بستگی به توانمندی شخص دارد وباحداقل هم میتوان کارکرد،بررسی کنی به این نتیجه میرسی .به امیدروزی که برای هرایرانی یک دفترخانه باشد.