رئیس اتحادیه لوازم خانگی بیان کرد: هم اکنون، بسیاری از شرکتهای تولیدکننده از این طرح اطلاعی ندارند و آموزش های لازم را در این باره ندیده اند. بهتر بود تا قبل از اجرای یک طرح مراحل اجرایی شدن آن را به صنف مربوط گزارش کنند.
بیشتر بخوانید: رونق تولید لوازم خانگی در کشور/افتتاح کارخانه یخچال سازی در عراق
میری با اشاره به اینکه این طرح (شناسنامه دار کردن لوازم خانگی) ابتدا باید در روی کالاهای خارجی اعمال شود، اظهار کرد:لوازم خانگی خارجی باید در اولویت طرح شناسنامه دار کردن قرار بگیرند چرا که کالاهای ایرانی، نمیتوانند جزو کالاهای قاچاق باشند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه گفت: قرار شده است که از ۵ دی تا ۵ بهمن خرده فروشی ها، فرم خود را به اتحادیهها بدهند؛ این در حالی است که قبل از ۱۵ دی ماه، به سامانه #۷۷۷۷*۴* این اطلاعات را به این سامانه (سامانه تجارت بازرگانی) ارجاع میدهند.
گفتنی است، حمیدرضا دهقانینیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: براساس ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس ماده ۱۳ قانون و آییننامه اجرایی ماده ۱۳، ۱۰ قلم لوازم خانگی پرمصرف تا تاریخهای معین باید شناسنامهدار شوند.
وی توضیح داد: این ۱۰ قلم شامل تلویزیون، یخچال و فریزر، کولر گازی و اسپیلت، ماکرو ویو، جاروبرقی، اتوبرقی، پکیج، چرخ خیاطی خانگی، ماشین ظرفشویی و لباسشویی میشوند.
دهقانینیا با تفکیک این کالاها در دو حوزه واردات و تولید داخل، افزود: تاریخ الزام ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه برای کالاهای وارداتی ۱۵ بهمن ۹۸ و تاریخ الزام ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه برای کالاهای تولید داخل ۱۵ دی ۹۸ مقرر شده است.
به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این اقلام اگر تا تاریخ معین شناسهدار نشوند براساس قانون ظن قاچاق و کالای قاچاق تشخیص داده میشود.
انتهای پیام/