سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قرار بازداشت موقت چیست و در چه شرایطی انجام می‌شود؟

قرار بازداشت موقت شدیدترین قرار تامین کیفری است که منجر به بازداشت متهم می‌شود. بازداشت موقت می‌تواند تا مرحله صدور و اجرای حکم به طول بینجامد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قرار بازداشت موقت می‌تواند در دادسرا و مرحله تحقیقات مقدماتی توسط بازپرس، دادیار و احیانا دادستان صادر شود و نیز می‌تواند در دادگاه توسط رییس دادگاه یا دادرس علی‌البدل صادر شود.

به عبارت دیگر این قرار علاوه بر مرحله تحقیقات مقدماتی، در مرحله رسیدگی نیز ممکن است صادر شود و حتی ممکن است در مرحله تجدید نظر توسط قاضی تجدید نظر صادر شود.

شرایط صدور قرار بازداشت موقت

قانونگذار به دو طریق با قرار بازداشت موقت برخورد کرده است، در بعضی از موارد آن را جایز یا در اصطلاح اختیاری دانسته و مواردی را تعیین کرده و به قاضی اختیار داده است تا در این موارد قرار بازداشت موقت صادر کند.

موارد جایز یا اختیاری در ماده ۳۲ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۷۸ و موارد الزامی در ماده ۳۵ این قانون آمده است، صدور قرار بازداشت موقت در مواردی الزامی است، به این معنا که قانون اختیار را از قاضی گرفته و او را ملزم کرده است که قرار بازداشت موقت صادر کند.

در حقیقت در این موارد الزامی قرار بازداشت موقت می‌تواند تا صدور حکم بدوی امتداد پیدا کند، مشروط بر اینکه از حداقل مجازات تعیین‌شده فراتر نرود همچنین در مواردی که قرار بازداشت موقت اختیاری است، عمر این قرار نباید بیشتر از حداقل مجازات جرم باشد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۸ دی ۱۳۹۸
خب دیگه شماهایی که هنوز نمیدونید ایین دادرسی کیفری ۷۸ منسوخ شده جای تعجب نداره فرق آزمون وکالت با مشاوران بلد نباشید.
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۷ دی ۱۳۹۸
نفر داشتیم بعدا بی گناهی ش ثابت شده اما بخاطر بازداشت موقت وقتی وارد زندان شد ازش انگشت نگاری کردن و همین تو سیستم ماندو پاک نشد و هروقت بخواد گواهی سو پیشینه بگیره به دردسر میفته
ناشناس
۲۰:۵۵ ۰۷ دی ۱۳۹۸
توی یه کشوری مثل استرالیا یه فامیلی داریم گف تواسترالیا یه مردی روزنش دادکشید زنه رفت ازشوهرش شکایت کردپلیسها فقط علت دادکشیدن روی زنش روازش پرسیدن بعدطلاق زنه روازشوهرش گرفتن دولت به زنه بابچه هاش یه خونه مجانی دادبا یه حقوق ماهانه بدون کاربرا زنه واقعا توایران میگن زنها باوجودکتک خوردن ازشوهرشون طلاق نگیرن ولی تواسترالیا فقط مروه روزنش دادکشید طلاقشو گرفت .
ناشناس
۲۰:۴۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
من خودم شوهرم کارازادمیکنه ولی ازوقتی میخوادمهرمنوبده با وکیلش هماهنگ کرده که دیگه سرکارنره تامهرمنونده تازه میخواد زن دومم بگیره اگه طلاق گرفتم دیگه هیچوقت ازدواج نمیکنم چون همه قوانین به نفع مردهاس دست به زن داشت معتادبودخرج دعوادکترمم نمیداد برادرش وزن برادرشم توزندگیم دخالت میکردن با اینکه حکومت مهرمنو به نفع من داده ولی ترفند اقایون جدیدا این شده ک دیگه کارنمیکنند که البته عمدا هم هس ک بگن کارنیست واززیراین قوانین دربرن این یه جورضایع شدن حق وحقوق زنها !!!