سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرب چه بلایی بر سر ما می‌آورد؟

بررسی‌ها نشان داده اند که میلیون‌ها نفر در جهان دچار مسمومیت سرب هستند یا میزان سرب در جریان خون آن‌ها در حد خطرناکی بالاست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرب یکی از مواد اصلی در تولید رنگ‌های مختلف از جمله رنگ‌های ساختمانی است. از طرف دیگر بنزین حاوی سرب که به طور گسترده در کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرند از منابع اصلی آلودگی سرب محسوب می‌شوند بنابراین در اماکن مجاور بزرگراه‌ها میزان این سم در حد خطرناکی بالا است.

بدین صورت که در اثر سوختن بنزین از اتومبیل، سرب تبدیل به اکسید سرب شده و به این صورت از لوله اگزوز خارج و به وسیله هوای مورد تنفس وارد بدن انسان می‌شود. در تمام دنیا مقدار سرب تولید شده بوسیله اتومبیل‌ها و کارخانه‌های صنعتی به سالانه حدود ۵۰۰۰۰۰ تن می‌رسد.

انسان‌ها، حیوانات و گیاهان سرب را به صورت مختلف به بدن خود راه می‌دهند. سرب می‌تواند از طریق آب‌های آلوده وارد آب‌های نوشیدنی شود و یا از طریق اگزوز اتومبیل‌ها وارد هوا و بالاخره وارد ریه گردد و از طریق دودکش کارخانه‌ها وارد هوا و بعد وارد مواد غذائی می‌شود. با این حال هوای آلوده به سرب جان انسان‌ها را می‌گیرد.

 بنابراین بهتر است میزان سرب در خون افراد به خصوص در کودکان مورد آزمایش قرار گیرد. علایم ازدیاد سرب خون در کودکان تغییر خلق و خو، گریه و زاری، درد شکم، کاهش رشد و تحریک پذیری و در بزرگسالان بی خوابی، ضعف، درد عضلات، کم خونی، سردرد و کاهش وزن است.

کودکان در معرض بیشترین صدمه‌ها هستند که منجر به اختلال‌های کلیوی، عصبی و مغزی و ذهنی در آن‌ها می‌شود. همچنین سرب باعث سقط جنین، ناهنجاری‌های مادرزادی جنین، نوزاد نارس، ازدیاد فشار خون شریانی و سایر اختلال‌های می‌شود.

در صورتی که میزان سرب در جریان خون شما بالا است، باید منشاء آن را پیدا کنید. در صورتی که عامل آن رنگ دیوار‌های منزل باشد باید آنرا با مواد مخصوص پاک کرد و رنگ‌های بدون سرب را جایگزین کرد. در صورتی که عامل آلودگی لوله‌های آب باشد می‌توان نسبت به تعویض آن‌ها اقدام یا از فیلتر‌های سرب استفاده کرد. همچنین میزان سرب در آب گرم شیر‌ها بیشتر است بنابراین از آب گرم برای آشامیدن و آشپزی استفاده نکنید.

همچنین از نگهداری مواد غذایی مایع در ظروف کریستال و سرامیک که با لعاب‌های غیر استاندارد اندود شده اند، خودداری کنید.  قرار دادن مواد غذایی در ظروف کریستال یا ظروف سرامیک، باعث آزاد شدن سرب در این مواد می‌شود به علاوه برخی لوله‌های آب از جنس سرب هستند بنابراین میزان سرب در آب آشامیدنی در حد خطرناکی بالا می‌رود.

 

منبع: سیناپرس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.