سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

سهم ناچیز نهاده‌های کشاورزی از ارز ۴۲۰۰ تومانی

حسینی گفت: نهاده‌ها و بذر‌هایی وارداتی با ارز دولتی، سهم کمی در تامین نیاز کشاورزان دارند.

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از محصولات کشاورزی بر بازار اظهار کرد: اگرچه این روز‌ها بحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیاری از محصولات کشاورزی همچون کالا‌های شکر مطرح است، اما پیشنهاد تشکل‌ها آن است که یارانه بخش کشاورزی باید افزایش یابد و در صورت حذف ارز یارانه‌ای از واردات، باید آن را به تولید اختصاص دهند.

وی افزود: علی رغم واردات نهاده‌های تولید با ارز ۴۲۰۰ تومانی، اما بخش کشاورزی سهم کمی از ارز یارانه‌ای دارد، این در حالی است که قیمت تمام شده تولید با این نرخ ارز محاسبه می‌شود.

حسینی ادامه داد: نهاده‌های تولید بر مبنای هر نرخ ارزی که به کشور وارد می‌شود، قیمت تمام شده تولید برحسب همان نرخ باید محاسبه شود که متاسفانه این امر در شرایط فعلی در بخش رخ نمی‌دهد.

پایین آوردن قیمت محصولات به صورت دستوری راهکار مناسبی نیست

به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه بخش عمده نهاده‌های تولید با ارز آزاد به دست تولیدکنندگان می‌رسد، اما مسئولان تنظیم بازار به سبب محاسبه با ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت محصولات را به صورت دستوری پایین می‌آورند که این امر به زیان تولیدکننده تمام می‌شود.


بیشتر بخوانید: مصوبه الگوی کشت همچنان مسکوت است/ دلایل ناکامی وزارت جهاد در اجرای قانون الگوی کشت چیست؟


وی با تاکید بر این مسئله که نرخ محصولات کشاورزی در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید افزایش یابد، بیان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی به سبب افزایش هزینه‌های تولید باید بالا رود.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات برای بسیاری از افراد رانت ایجاد کرده است، گفت: با توجه به آنکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای عده‌ای واردکننده رانت ایجاد کرده است، بنابراین از حذف آن در بسیاری از کالا‌ها استقبال می‌کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: نهاده‌ها و بذر‌هایی که ارز دولتی مشمول آن‌ها می‌شوند، سهم کمی در تامین بذر‌های کشاورزان دارند، از این رو واردات بذر‌های کشاورزان با ارز آزاد در افزایش هزینه‌های تولید تاثیر بسزایی دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.