سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه

در این دستور سعی کرده‌ایم نکات مهم ته چین و تمام راز‌های خوشمزه شدن این غذای لذیذ را برای شما بگنجانیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال شیک‌ترین غذا‌های ایرانی است و جایگاه بسیار مهمی در مهمانی‌ها و مجالس ما دارد بر خلاف تصور خیلی از افراد تهیه ته چین کار نسبتاً ساده‌ای است فقط نیاز به کمی مهارت و دقت دارد البته یک سری نکات ریز دارد که اگر آن‌ها را رعایت کنید ته چین بسیار خوشمزه‌ای خواهید داشت.

در این دستور سعی کرده ایم نکات مهم ته چین و تمام راز‌های خوشمزه شدن این غذای لذیذ را برای شما بگنجانیم. پس همراه ما باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ برای ۴ نفر
برنج ایرانی ۳ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد که شامل ۳ عدد زرده و ۱ تخم مرغ کامل است
ماست چکیده ۱ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
سینه مرغ ۲ عدد
پیاز نگینی خرد شده بزرگ ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
زرشک ۴ قاشق سوپخوری
روغن مایع ۱/۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
کره ۲۵ گرم
خلال بادام و پسته برای تزیین (دلخواه)
پنیر خامه‌ای برای تزیین (دلخواه)

نکات مربوط به مواد اولیه ته چین مرغ
۱- نکات مربوط به برنج
برنج ته چین حتماً باید ایرانی باشد، چون برنج‌های خارجی چسبندگی خوبی ندارند علاوه بر این برنج‌های ایرانی نسبت به برنج‌های خارجی عطر و طعم بهتری دارند.


۲- نکات مربوط به روغن
بهتر است برای تهیه ته چین از روغن مایع و کره به صورت مخلوط استفاده شود روغن مایع خالص ته چین را بیش از اندازه ترد می‌کند.

۳- نکات مربوط به ماست
ماست ته چین حتماً باید پرچرب و به صورت چکیده باشد اگر چربی ماست به اندازه کافی نباشد ته چین منسجم نمی‌شود همچنین اگر ماست چکیده نباشد ته چین خمیر می‌شود. برای ته چین حتماً باید از ماست چکیده ترش استفاده کنید.


۴- نکات مربوط به زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید، چون هر قدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید کم رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید از سوی دیگر آب زیاد هم باعث شفته شدن برنج می‌شود بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.

من زعفران را همیشه به روش خانم گل آور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند دم می‌کنم برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپ خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس دهد زعفران را در ظرف در دار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه دهید در دمای محیط یخ زدایی شود پس از هر بار استفاده، مجدد زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید.

حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید تقلبی نباشد برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی است یا خالص زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار دهید اگر روغن پس نداد یعنی خالص است زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۵- نکات مربوط به زرشک
نکته بسیار مهم در خصوص زرشک نحوه شستن آن است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می‌بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه می‌ماند کاملاً تمیز باشد.


طرز تهیه ته چین مرغ
۱- بهتر است برنج را حداقل ۳ ساعت با نمک خیس کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد سپس برای آبکش کردن برنج قابلمه‌ای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید نمک به آن اضافه کنید وقتی آب به جوش آمد باید برنج را اضافه نمایید، آبی که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.

وقتی آب برنج به جوش آمد چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود، ولی هنوز مغز آن‌ها سفت باشد.

وقتی که دانه‌های برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب برنج کاملاً گرفته شود سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون برود تا برنج شور نشود.

برنج ته چین را کمی دان‌تر از حد معمول بردارید، چون وقتی برنج با تخم مرغ و ماست ترکیب می‌شود کمی حالت خمیری پیدا می‌کند علاوه بر این برنج ته چین باید نسبت به برنج‌های دیگر کمی خوش نمک باشد.

۲- سینه مرغی که به صورت مکعبی خرد شده است + پیاز نگینی خرد شده + ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع + زردچوبه + نمک + فلفل سیاه را روی حرارت قرار دهید مرتب هم بزنید تا مرغ کاملاً مزه دار شود حدود ۲۰ دقیقه بعد ۱ پیمانه آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید نصف آب تبخیر شود وقتی به این مرحله رسید مرغ آماده است.

۳- ماست چکیده + ۳ عدد زرده تخم مرغ + ۱ عدد تخم مرغ کامل + نمک + زعفران را با همزن برقی مخلوط کنید بعد ترکیب روغن مایع و کره را هم اضافه کنید و مجدد با همزن برقی هم بزنید.

۴- برنج را که از قبل آماده کرده اید و کمی ولرم شده است را به آرامی به این مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید به این نکته توجه داشته باشید که اگر برنج خیلی داغ باشد باعث می‌شود ماست آب بیندازد در نتیجه ته چین شما خمیر می‌شود اگر هم برنج خیلی سرد شده باشد چسبندگی خود را از دست می‌دهد.

۵- دیواره و کف ظرف مورد نظر را با روغن کمی چرب کنید بعد نصف مواد را داخل ظرف بریزید با قاشق برنج را کاملاً صاف کنید، اما در این مرحله لازم نیست خیلی فشار دهید سپس مرغ را با کمی فاصله از دیواره‌ها روی مواد بچینید، چون اگر به دیواره بچسبد موقع برش زدن مرغ‌ها بیرون می‌ریزند.

در این مرحله زرشک را که از قبل تمیز شسته اید و آب آن کشیده شده است را روی مواد بریزید اگر دوست داشتید می‌توانید کمی خلال بادام و پسته هم اضافه کنید بعد بقیه برنج را روی مواد بریزید و با قاشق کاملاً فشرده کنید.

۶- اگر خواستید ته چین را روی گاز درست کنید باید شعله پخش بگذارید حرارت را خیلی کم کنید و یک دم کنی هم روی قابلمه قرار دهید بین ۱ تا ۱/۳۰ ساعت زمان برای پخت لازم است.

اگر خواستید ته چین را در فر درست کنید روی ظرف فویل بکشید با کمک چنگال چند تا سوراخ روی فویل ایجاد کنید سپس ظرف را به مدت ۱ ساعت در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید بعد از پخت ته چین را از فر خارج کنید به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید.

اگر خواستید ته چین را در فر تهیه کنید می‌توانید از ظرف پیرکس، قالب‌های فلزی یا سیلیکونی یا تابه استفاده کنید.

۷- ته چین را می‌توانید با خلال بادام، پسته، زرشک و ماست چکیده تزیین کنید برای اینکه انسجام ماست بیشتر شود می‌توانید ماست را با کمی پنیر خامه‌ای مخلوط کنید و در قیف بریزید و روی ته چین را شکوفه بزنید و روی شکوفه‌ها خلال بادام، پسته یا زرشک قرار دهید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.