سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گذری بر مهم‌ترین اتفاقات سال ۲۰۱۹ میلادی

در این گزارش نگاهی بر مهم‌ترین اتفاقات سال ۲۰۱۹ خواهیم داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه در ادامه می‌خوانید مرور مهم‌ترین اتفاقات و رویداد‌های سال ۲۰۱۹ است.

اول ژانویه: خروج قطر از اوپک

در دسامبر ۲۰۱۸، سعد شریده ال کعبی، وزیر انرژی قطر اعلام کرد که این کشور از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) خارج خواهد شد و ادعا کرد که این اقدام یک تغییر «فنی و استراتژیک» است. این کشور پس از تحلیل راهکار‌هایی برای بهتر شدن جایگاه بین المللی خود، این تصمیم را گرفت. این کناره گیری در روز اول سال ۲۰۱۹ عملی شد و بیش از ۵۰ سال از عضویت پایان یافت.

۳ ژانویه: چین اولین بار در حاشیه دور ماه فرود آمد

چین به اولین کشوری در جهان تبدیل شد که با موفقیت یک فضاپیما را در حاشیه دور ماه فرود آورد. سمت ماه هرگز با زمین روبرو نمی‌شود، بنابراین هر ماموریتی به ماهواره رله نیاز دارد. این ماموریت با هدف بررسی سن و ترکیب منطقه و کسب اطلاعات بیشتر درباره منظومه شمسی اولیه و زمین صورت گرفته است.

۲۵ ژانویه: کشته شدن ۲۳۷ نفر در برزیل به دلیل شکسته شدن سد

سد معدن سنگ آهنی در نزدیکی شهرداری برومادینهو شکسته و باعث شد گل و لای عظیمی راه بیفتد که دفاتر معدن را در هنگام صرف ناهار، به همراه چند خانه، راه و مزارع خراب کرد. حدود سه ماه بعد، پلیس غیرنظامی میناس گریا اعلامیه مرگ و میر نهایی ۲۳۷، با ۳۳ مفقود را منتشر کرد.

۲۸ ژانویه: ایالات متحده هواوی را به تقلب متهم می‌کند

ایالات متحده با افزودن تنش تجاری با چین، ۲۳ اتهام علیه شرکت مخابراتی چینی هواوی و مدیر ارشد مالی آن، منگ وانژو ارسال کرد. این اتهامات شامل سرقت فناوری، انسداد عدالت و کلاهبرداری در بانک‌ها بود. دبیر بازرگانی ایالات متحده، ویلبور راس گفت: «سالهاست که شرکت‌های چینی قوانین صادراتی ما را زیر پا گذاشته اند و تحریم‌ها را تضعیف کرده اند و این کار اغلب با استفاده از سیستم‌های مالی آمریکا برای تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی انجام پذیرفته است. این روند پایان خواهد یافت.» هوآوی در بیانیه‌ای اتهامات را رد کرد و گفت که کار مرتکب هیچ یک از تخلفات ادعایی نشده است.

۳ فوریه: اولین بازدید پاپ از عربستان

پاپ فرانسیس پس از ورود به ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی به عربستان هم سفر کرد. هدف از این بازدید، شرکت در کنفرانسی در مورد روابط مسیحیان و مسلمانان بود.

۱۴ فوریه: حمله انتحاری در هند

چهل نفر از پرسنل نیروی مرکزی ذخیره نیروی مرکزی (CRPF) به دلیل انفجار یک وسیله نقلیه حاوی مواد منفجره در منطقه پولوامای هند کشته شدند. هند، پاکستان را به دلیل این حمله مقصر دانست و بنا بر گزارش‌ها، نیروی هوایی هند در ۲۶ فوریه یک اردوگاه آموزش تروریستی در پاکستان را بمباران کرد.

۱۰ مارس: ۱۵۷ کشته در سقوط هواپیمای اتیوپیایی

پرواز ۳۰۲ هواپیمایی اتیوپی پس از برخاستن از فرودگاه بین المللی آدیس آبابا بول در نزدیکی شهر بیشفتو واقع در همین کشور سقوط کرد. تمام ۱۵۷ نفر از هواپیما جان خود را از دست دادند.

۱۴ مارس: فاجعه طوفان سیکلون آیدای در موزامبیک

بیش از ۱۰۰۰ نفر پس از توفان سیکلون در موزامبیک جان خود را از دست دادند. کشور‌های زیمباوه و مالی نیز با خسارت‌های شدیدی روبرو شدند. براساس برآورد‌های بانک جهانی، کشور‌های آسیب دیده با خسارت مالی بالغ بر ۲ میلیارد دلار مواجه شده اند.

۱۵ مارس: حمله تروریستی ۵۰ کشته در حمله تروریستی در نیوزلند

افراد مسلح در مسجد النور و مرکز اسلامی لینوود در کریستچرچ، دست کم ۵۰ نفر کشته و ۵۰ نفر دیگر را زخمی کردند. متهم که بعداً به عنوان شهروند استرالیا، برنتون هریسون تارانت شناخته شد، دستگیر و به جرم قتل متهم شد. نخست وزیر ژاکیندا آردن حملات را یکی از تاریک‌ترین روز‌های نیوزلند توصیف کرد.

۱۰ آوریل: ثبت اولین تصویر از سیاهچاله

تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ ایونت هوریزون اولین تصویر از سیاهچاله را منتشر کرد. سیاهچاله واقع در کهکشان مسیر ۸۷، ۵۰۰ میلیون تریلیون کیلومتر از زمین فاصله و نزدیک به سه میلیون برابر سیاره ما حجم دارد.

۱۱ آوریل: جولیان آسانژ دستگیر شد

پس از هفت سال پناهندگی به سفارت اکوادور در لندن، بنیانگذار ویکی لیکس پس از آنکه وی به دلیل عدم تسلیم در دادگاه مقصر شناخته شد، دستگیر شد. او همچنین به اتهام توطئه‌های فدرال در ایالات متحده برای افشای اسرار دولتی روبرو است.

۱۵ آوریل: آتش سوزی در کلیسای جامع نوتردام

آتش سوزی در کلیسای جامع ۸۵۰ ساله نوتردام در پاریس فرانسه رخ داد و باعث خسارت شدید به ساختار نمادین شد. بخش بزرگی از سقف در آتش سوزی تخریب شد.

۲۱ آوریل: انفجار بمب در پایتخت سریلانکا

روز یکشنبه عید پاک، یک سری انفجار بمب در کلیسا‌ها، هتل‌ها و یک مجتمع مسکونی در داخل و اطراف کلمبو پایتخت سریلانکا باعث کشته شدن بیش از ۲۵۰ نفر و زخمی شدن صد‌ها نفر دیگر شد. در ۲۳ آوریل، لباس داعش مسئولیت این حملات را برعهده گرفت.

۲۱ آوریل: انتخاب یک کمدین به عنوان رئیس جمهور اوکراین

در دور دوم انتخابات، ولدیمیر زلنسکی، کمدین اوکراینی و خادم حزب مردم با پیروزی فوق العاده‌ای موفق شد تا ششمین رئیس جمهور این کشور شود. وی با کسب بیش از ۷۳ درصد آرا، پترو پوروشنکو را شکست داد.

۲۶ آوریل: ملاقات کیم جونگ اون با ولادیمیر پوتین

رهبر کره شمالی کیم جونگ اون برای حضور در اجلاسی و همچنین ملاقات با رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و دیگر رهبران این کشور به روسیه سفر کرد.

۳۰ آوریل: قیام علیه رئیس جمهور ونزوئلا

انتخاب مجدد نیکولوس مادورو به عنوان رئیس جمهور با واکنش‌هایی شدید روبرو شد. در ژانویه ۲۰۱۹، خوان گوائید خود را به عنوان رئیس جمهور موقت اعلام و از شهروندان حمایت کرد و همچنین برای بیش از ۵۰ کشور به رسمیت شناخته شد. در ۳۰ آوریل او قیامی را به نام «عملیات آزادی» برای براندازی رژیم مادورو رهبری کرد.

۳۰ آوریل: اولین کناره گیری توسط یک پادشاه ژاپنی پس از دو قرن

امپراتور آکیهیتو اولین پادشاه ژاپنی است که در دو قرن اخیر از مقام خود کناره گیری می‌کند. یک روز بعد پسرش نارویتو به تخت سلطنت رسید.

اول می: ازدواج پرسروصدای پادشاه تایلند

در یک مراسم غافلگیرانه، پادشاه تایلند ما‌ها واژیرالونگ کورن با معاون رئیس امنیت شخصی خود ازدواج کرد.

۲۳ می: ۲۳ مه: پیروزی نارندرا مودی در انتخابات عمومی هند

در انتخاباتی که حدود ۹۰۰ میلیون شهروند برای انتخاب نخست وزیر رای دادند، حزب نارندرا مودی به پیروزی قاطعانه‌ای دست یافت.

۷ ژوئن: کناره گیری خانم نخست وزیر

ترزا می‌نخست وزیر انگلیس به طور رسمی از مقام خود کنار رفت.

۹ ژوئن: یک میلیون لایحه اعتراض به استرداد هنگ کنگ

تظاهرات ۲۰۱۹ هنگ کنگ، که به تظاهرات علیه لایحه استرداد ۲۰۱۹ هنگ کنگ نیز شناخته می‌شود، مجموعه تظاهراتی علیه لایحه استرداد مظنونان و متهمان به چین در هنگ کنگ و سایر شهر‌های سراسر جهان است. این لایحه اولین بار توسط جان لی، وزیر امنیت، در فوریه ۲۰۱۹ مطرح شد. لایحه‌ای که اگر تصویب می‌شد، به مقامات محلی اجازه می‌داد تا افراد تحت تعقیب را به مناطقی که هنگ کنگ با آن‌ها توافق‌نامهٔ استرداد ندارد، از جمله سرزمین اصلی چین و تایوان، استرداد کنند.

۲ جولای: حمله به فرودگاهی در عربستان

فرودگاه اب‌های عربستان سعودی مورد حمله پهبادی از یمن قرار گرفت. در ۴۸ ساعت گذشته جنگنده‌های ائتلاف سعودی ۲۱ مرتبه مناطق غیر نظامی یمن را هدف قرار داده بودند.

سپتامبر:

*۳ سپتامبر: بایکوت مدارس در هنگ کنگ از سوی دانش آموزان به دلیل اعتراض به دولت.

*۱۲ سپتامبر: حمله تروریستی و انفجار بمب در افغانستان

*۱۴ سپتامبر: حمله پهپهادی و موشکی یمنی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان موسوم به آرامکو

*۱۶ سپتامبر: تظاهرات خشونت آمیز در اندونزی

اکتبر:

*اهدای جایزه صلح نوبل به نخست وزیر اتیوپی

*اعلام وضعیت فوق العاده در شیلی به دنبال اعتراضات مردمی

*اعلام رسمی خبر مرگ ابوبکر البغدادی

*برگزاری انتخابات آرژانتین

نوامبر:

*ادامه آشوب‌های خیابانی در عراق و هنگ کنگ و کلمبیا

*استعفای رئیس جمهوری بولیوی

دسامبر:

*ادامه تظاهرات در عراق

*حمله به یک هتل در سومالی

*اعلام پیروزی حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون در انتخابات مجلس انگلیس و موافقت مجلس با طرح خروج از اتحادیه اروپا

*استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان رای آورد

منبع: جام جم آنلاین

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.