سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ثبات قیمت مرغ در بازار ادامه‌دار شد / زیان ۴۶۰ میلیارد تومان مرغداران در ۴۰ روز گذشته

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده در درب مرغداری ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده‌فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی افزود: با توجه به وضعیت  کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که ثبات قیمت مرغ طی روز‌های آتی در بازار استمرار یابد.

چهارآیین قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به وضعیت کنونی بازار مرغداران در فروش هر کیلو مرغ یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ تومان متضرر هستند.

او با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی در بازار تغییری نداشته است بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان است.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: علی‌رغم واردات ریز مغذی‌ها، واکسن، دارو و سایر مکمل‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، اما قیمت آن‌ها نسبت به ابتدای سال ۴ برابر افزایش یافته که این امر در قیمت تمام شده تولید تأثیر بسزایی دارد که متأسفانه مسئولان ذیربط آن را در قیمت تمام شده لحاظ نکردند و  همین امر موجب شده تا مرغداران از این ناحیه متحمل زیان شوند.

چهارآیین به گفته وی مرغداران گوشتی طی ۴۰ روز اخیر به واسطه فروش مرغ زیر قیمت تمام شده رقمی بالغ بر ۴۵۰ تا ۴۶۰ میلیارد تومان متضرر شدند.
بیشتر بخوانید: افت ۳۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار/قیمت مرغ به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید

او درباره اینکه آیا دولت برای کاهش زیان مرغداران تمهیداتی اندیشیده است بیان کرد: اگر چه  قانون به روشنی موظف کرده که شرکت پشتیبانی امور دام و وزارت جهاد کشاورزی در چنین شرایطی برای کالا‌های استراتژیک اقدام به خرید تضمینی کند تا خسارت تولیدکنندگان جبران شود، اما متأسفانه دستگاه‌های مسئول توجهی به مشکلات تولیدکنندگان نداشتند و همین امر موحب می‌شود به مرور مرغداران از خط تولید خارج شوند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم بیان کرد: با توجه به پتانسیل بالای تولید واردات گوشت مرغ بر خلاف قانون و به معنای تقدیم کردن ۲۵ درصد ارزش افزوده صنعت به تولیدکنندگان خارجی است.

چهارآیین متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یک روزه را دو هزار و ۹۰۰ تا ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بنابر آمار ماهیانه ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه یک روزه در کشور تولید می‌شود که با این وجود جای هیچگونه نگرانی از حیث کمبود مرغ تا پایان سال در بازار وجود ندارد.

او با انتقاد از دخالت دولت در بازار رقابتی مرغ گفت: اگر چه بار‌ها اعلام کرده‌ایم که نیازی به دخا لت دولت در بازار مرغ نیست و به شیوه‌های مختلف خواسته‌ایم که دولت در این بازار رقابت نکند، اما متأسفانه دولت به نوسانات سایر نهاده‌های تولید همچون جوجه یک روزه، ریزمغذی‌ها و واکسن و دارو و مکمل‌ها که تأثیر بسیار زیادی در قیمت تمام شده تولید دارد توجهی نمی‌کند و تنها به حلقه آخر که تولید مرغ است دخالت می‌کند که از منظر اقتصادی این موضوع جواب نمی‌دهد و امیدوار هستیم که تجدید نظری در این امر کند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی متوسط سرانه مصرف مرغ خانوار‌ها را ۱۲۰ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: با توجه به مصرف ماهیانه حدود ۱۰ کیلو مرغ نوسان یک هزار تومانی قیمت مرغ در برخی ماه‌ها قابل ملموس در سبد خانوار نیست این در حالی است که دولت مردان با نوسانات جزئی قیمت مرغ نگران مصرف‌کنندگان هستند.

چهارآیین درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: با توجه به آن که شرکت شتیبانی امور دام به طور مستقیم اقدام به خرید مرغ از مرغداران نمی‌کند از این رو این امر در کاهش زیان مرغداران تأثیری ندارد.

او با اشاره به اینکه خرید مرغ منجمد با نرخ ۱۳ هزار تومان برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست  اظهار کرد: با توجه به آنکه متوسط قیمت تمام شده هر کیلو مرغ منجمد ۱۴ هزار تومان است از این رو مرغداران در عرضه هر کیلو مرغ منجمد به پشتیبانی یک هزار و ۵۰۰ تومان متضرر می‌شوند.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه خبری از صادرات رسمی مرغ نیست تصریح کرد: علی رغم پتانسیل بالای تولید در صنعت مرغداری، اما اخذ تعرفه و عوارض بالای صادرات مانع صادرات رسمی به بازار‌های هدف شده و از طرفی به سبب وجود راه‌های متعدد زمینی و گسترده بودن مرز‌ها اتخاذ چنین تصمیماتی  در قاچاق مرغ دامن زده است.

عضو هیئت مدیره کانون مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه صادرات مرغ رونقی نخواهد داشت، بیان کرد: علی رغم پتانسیل بالای تولید در صنعت مرغداری مسئولان امر باید از اتخاذ تصمیمات خلق‌الساعه و اخذ تعرفه نامعقول برای صادرات اجتناب کنند تا بتوانیم ارزآوری قابل توجهی از ناحیه صادرات داشته باشیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم، تصریح کرد: با توجه به پتانسیل بالای تولید واردات گوشت مرغ بر خلاف قانون و به معنای تقدیم کردن ۲۵ درصد ارزش افزوده صنعت به تولیدکنندگان خارجی است.


انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.