به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،سیاوش محمدی، مدیرکل هواشناسی استان اردبیل امروز در همایش نقش هواشناسی در پیشگیری از حوادث در خلخال گفت: برغم افزایش بارندگیهای ۹ ماه امسال ، کاهش میانگین بارندگیها نسبت به بلند مدت خشکسالی انباشته را ادامهدار کرده است.
او با بیان اینکه امسال میزان بارندگیها در این استان در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش یافته، گفت: میانگین بارندگی از اول فروردین سال گذشته تا به امروز ۲۰۴ میلیمتر بوده که این میزان امسال به ۲۰۸ میلیمتر افزایش یافته است.
محمدی اظهارداشت: با این حال میانگین بارش امسال در مقایسه با میانگین بلند مدت ۳۳ ساله که ۲۲۹ میلیمتر میباشد، ۹ درصد کاهش نشان میدهد.
او افزود: امسال بیشترین مقدار بارشها از شهرستانهای بیلهسوار و پارسآباد در شمال استان و ۲۵ درصد شهرستان کوثر در جنوب استان با ۳۰ درصد افزایش نسبت به میانگین بارشهای پارسال گزارش شده است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل از کاهش ۱۴ درصدی میزان بارندگیهای سه ماهه پاییز امسال در مقایسه با میانگین بارندگی پاییز سال قبل در استان اردبیل خبر داد و گفت: در فصل پاییز امسال بطور میانگین ۶ میلیمتر برف و باران در این استان باریده که در مقایسه با بلند مدت ۳۰ درصد کاهش نشان میدهد.
محمدی از افزایش ۲۴ درصدی میزان بارندگیها در شهرستان خلخال در سال جاری در مقایسه با سال گذشته خبر داد و افزود: در حالی که مجموع بارندگی در خلخال از اول فروردین سال گذشته تا به امروز ۱۵۴ میلیمتر بوده ، در سال جاری ۱۹۰ میلیمتر برف و باران در این شهرستان باریده که این میزان در مقایسه با بلند مدت ۳۳ ساله این منطقه که ۲۳۰ میلیمتر است ۱۷ درصد کاهش دارد.
او با بیان اینکه در حال حاضر علاوه بر ایستگاه خودکار سینوپتیک هواشناسی مرکز شهر خلخال ۱۱ ایستگاه بارانسنجی سنتی و یک ایستگاه خودکار در گردنه الماس این شهرستان فعالیت دارند، از تلاش برای راهاندازی سه ایستگاه جدید هواشناسی در این شهرستان خبر داد.
محمدی اظهارداشت: ایستگاههای پایش گرد و غبار ،سنجش باران اسیدی و ایستگاه هواشناسی جادهای در جاده ارتباطی خلخال - اردبیل از جمله ایستگاههای در نظر گرفته شده برای راهاندازی در این منطقه است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل با بیان نقش هواشناسی در کاهش میزان خسارت حوادث غیرمترقبه و طبیعی اظهارداشت: اعلام بموقع پیشبینی و شرایط جوی هوا برای کوتاه و بلندمدت میتواند به پیشگیری از خشکسالی و سرمازدگی محصولات کشاورزی و یا مقابله با خسارات ناشی از سیل و طغیان رودخانهها به مسوولان دستاندرکار کمک کند.
انتهای پیام/ع