سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش جوامع محلی در اولویت برنامه حفاظت از پلنگ ایرانی

طرح حفاظت مشارکتی از پلنگ ایرانی طرحی اجتماع محور است و آموزش جوامع محلی در اولویت برنامه حفاظت از پلنگ ایرانی قرار دارد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، طرح حفاظت مشارکتی از پلنگ ایرانی طرحی است که برای حفظ این گونه منحصر به فرد در استان از جمله بوشهر در حال اجراست.

بر همین اساس، کارگاه‌های آموزشی برای جوامع محلی برگزار می‌شود که این بار چنین کارگاهی با حضور فرهنگیان، دانش آموزان و جوامع محلی در اهرم مرکز شهرستان تنگستان برگزار شده است.

در این کارگاه، غلامحسن حاجیانی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تنگستان درباره منطقه حفاظت شده بیرمی که زیستگاه پلنگ است توضیحاتی ارائه کرد و صادق پورسالم رئیس اداره حفاظت محیط زیست دشتستان هم در خصوص زیستگاه، جوامع محلی و نحوه شناسایی پلنگ ایرانی سخنانی بیان کرد.

پلنگ ایرانی از گونه‌های در معرض انقراض در دنیا است و دولت با کمک سازمان‌های مردم نهاد برای نجات نسل این جانور از سال ۱۳۸۶ طرح حفاظت از پلنگ ایرانی را در شماری از مناطق حفاظت‌شده کشور از جمله پنج استان دامنه جنوبی زاگرس به اجرا درآورده که موفقیت این طرح در گرو مشارکت جامعه محلی است.

بوشهر از جمله معدود استان‌های ایران است که تا چندی پیش گزارش موثقی از حضور پلنگ در آن وجود نداشت و اثبات حضور پلنگ در آن از اولویت‌های پژوهشی این استان و کشور محسوب می‌شد.

در سال‌های اخیر همواره گزارش‌های غیر مستندی از حضور و آسیب‌های پلنگ در استان بوشهر دریافت می‌شد که لزوم تعیین حضور این گونه را در استان دو چندان می‌کرد.

پس از بررسی زیستگاه‌های این منطقه و استفاده از دوربین‌های تله‌ای، برای نخستین بار عکسی از حضور پلنگ در منطقه آزاد خائیز تنگستان گرفته شد و به این ترتیب این منطقه برای ارتقا سطح حفاظتی به دلیل تنوع زیستی مورد توجه قرار گرفت.

در استان بوشهر بخش ارم و محدوده شکار ممنوع شاهزاده ابراهیم بخش بوشکان شهرستان دشتستان به عنوان اجرای طرح حفاظت مشارکتی از پلنگ ایرانی انتخاب شده‌است.

با توجه به سیاست سازمان حفاظت محیط زیست در توانمند سازی جوامع بومی و محلی، طرح حفاظت مشارکتی از پلنگ ایرانی طرحی اجتماع محور است و در آن جوامع انسانی مرتبط با زیستگاه پلنگ، نقش اساسی را ایفا خواهند کرد.

با اجرای این طرح باید با کمک مردم، جمعیت پلنگ ایرانی و گونه‌های وحشی مورد تغذیه آن به رشد قابل قبولی برسد و بومیان نیز بدون دغدغه، از مواهب طبیعی بهرمند شوند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.