کتاب «ریاح» از جمله کتابهایی است که با استناد به دست نوشتهها و مدارک واقعی از نفوذ صهیونیستها در سرزمین فلسطین سخن میگوید. کتاب «ریاح» توسط جلال توکلی نوشته و در سال ۱۳۸۰ برای اولین بار به چاپ رسید.
«ریاح» داستان بلندی است درباره مردم فلسطین که مخاطبان آن نوجوانان و جوانان هستند. زمان داستان مربوط به هنگامی است که یهودیان در ظاهر به صورت مهاجر از دست نازیها گریختهاند و در فلسطین که آن را «ارض موعود» مینامند، جویای کار هستند، اما به تدریج زمینهای فلسطینیها را به هر شکل ممکن تطمیع یا تهدید، زور یا تزویر تصاحب میکنند و به محض اتمام قیومیت انگلستان و خروج این کشور از فلسطین، صهیونیستها با اقدام مسلحانه به تثبیت حضور خود و اخراج فلسطینیها مشغول میشوند. داستان از زمان نوجوانی به نام اسماعیل بازگو میشود که خاطرات آن سالهایش را نگاشته و قبل از شهادت در سن هفتاد سالگی، دفترچه خاطراتش را به نویسندهای ایرانی میدهد. این نویسنده نیز برای تحقیق درباره داستان خود به فلسطین رفته و زخمی شده است. خاطرات اسماعیل با ورود مردی یهودی به نام «هرتزل» به همراه پسرش «تئودور» به مزرعه آنها آغاز میشود که در مزرعه پدر مشغول به کار میشوند. اما پس از ماجراهای زیادی به تدریج هرتزل، مزرعه پدر اسماعیل را تصاحب میکند و به زمینهایش میافزاید. پدر اسماعیل بیمار میشود و میمیرد و خود او به صف مبارزان فلسطینی میپیوندد.
«ریاح» واژهای است در قرآن به معنی بادهای بشارت دهنده باران رحمت الهی و در این داستان نام نوجوان شاعر و یتیمی است که پدر و مادرش در انقلاب اعدام شدهاند و او با اشعارش به دیگران امید و نشاط میدهد؛ بدین ترتیب، ریاح یکی از شخصیتهای نمادین داستان است.
گفتنی است کتاب «ریاح» به قلم جلال توکلی در ۱۴۴ صفحه توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/