ناظمی گفت: کارآیی یک ماسک به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. برخی از ماسکها ضریب حفاظتی دارند به عنوان مثال برخی از ماسکهایی که درصد بالایی از این ضریب را دارا هستند در صورتی که به درستی روی صورت قرار بگیرند قادر هستند تا میزان ۱۰ درصد از جذب آلایندهها توسط بدن را کاهش بدهند.
این کارشناس بهداشت محیط تاکید کرد: استفاده از ماسکهای نازک و به اصطلاح کاغذی هیچ تاثیری ندارد و بی فایده است. البته ماسکهای ارزان قیمتی از نوع N۹۵ وجود دارد که از ورود میکرو ذرات آلوده به داخل بدن جلوگیری میکند.
ناظمی بیان داشت: ماسکهای کاغذی که به ماسکهای جراحی هم معروف هستند چندان مقابل آلودگی فایده ندارند. این نوع ماسکها فقط از ورود ویروسها و باکتریهای حجیم به بدن جلوگیری میکنند و همانطور که گفتم در جلوگیری از ورود میکروذرات خطرناک کارایی ندارند.
کارشناس بهداشت محیط اظهار داشت: ماسکها باید از ترکیبات سنتزی و طبیعی ساخته شوند تا کارایی بهتری داشته باشند. این نوع ترکیبات مانع بهتری در برابر آلایندهها محسوب میشوند.
وی افزود: فیلترهای ماسکها در جذب میکروذرات بسیار کوچک کارایی ندارند. اکنون اوضاع آلودگی هوای تهران به قدری شدید است که اکثر آلایندههای پخش شده در هوا میکروذرات بسیار ریز هستند که قادرند از هرگونه فیلتر و ماسکی عبور کنند.
ناظمی یادآور شد: اکثر ذرات آلاینده ۲.۵ میکرون حجم دارند و ماسکی که در این هوای آلوده مورد استفاده قرار میگیرد باید قابلیت جلوگیری از ورود این میکروذرات به بدن داشته باشد.
وی گفت: گیجی، خستگی، سردرد، سوزش چشم و بینی و حلق، بی حوصلگی و در برخی موارد احساس تهوع از علائم مسمویت در هوای آلوده محسوب میشوند و باید سریع به پزشک مراجعه کنید.
ناظمی تاکید کرد: هوای تهران به شدت آلوده و وضعیت بحرانی است. به شهروندان توصیه میشود که به جز ضرورت از خانه خارج نشوند
این کارشناس محیط در پایان گفت: ماسکهای کاغذی در مناطقی که آلودگی هوا در آنها چند برابر است هیچ کارایی ندارند. شهروندان گمان نکنند که صرفا با زدن یک ماسک کاغذی میتوانند از ورود خطرناکترین میکروذرات به بدنشان جلوگیری کنند. حتی بهترین ماسکها هم در برابر این شدت از آلودگی ناکارآمد هستند.
منبع: جام جم
انتهای پیام/