محمد رضا حاجی حیدری، پزشک متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طبع میوه موز گفت: موز از نظر گرمی و سردی دارای مزاج معتدل و از نظر تری و خشکی دارای طبع تر است.
او افزود: موز با تولید خلط صفرا باعث افزایش حرارت بدن و کاهش سردی مزاج می شود.
این پزشک متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات موز بر معده اظهار کرد: از آنجایی که موز یک میوه پرکالری است هضم آن برای معده کمی سنگین است و در مصرف آن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث سنگینی و ثقل سر دل خواهد شد.
حاجی حیدری درباره فواید موز گفت: با توجه به وجود آهن و املاح معدنی در موز، برای افراد کم خون بسیار مفید است و همچنین می تواند تاثیر زیادی در نرم کردن سینه، کاهش خشونت صدا، سرفه، تحلیل و آتروفی کلیه ها شود.
او افزود: ترکیب موز با سرکه به صورت موضعی می تواند تاثیر زیادی در کاهش خارش پوست و گال در افراد باشد و مانند یک داروی مفید عمل کند.
حاجی حیدری ادامه داد: افراد می توانند برای رفع تیرگی پوست خود و رسیدن به پوستی شفاف، خوشرنگ و شاداب از موز استفاده کنند. کسانی که دارای زخم پوستی هستند با استفاده از مالیدن خاکستر پوسته موز روی قسمت زخم شده پوست خود می توانند باعث قطع خونریزی و بهبود زخم آن شوند.
بیشتر بخوانید:فواید و مضرات خوردن موز در صبح
این متخصص طب سنتی بیان کرد: موز برای درمان بیماری های قفسه صدری، سوزش حلق و گلو، بهبود بیماری های کلیوی و در درمان بیماری های مثانه بسیار مفید بوده و باعث افزایش ادرار در افراد میشود.
حاجی حیدری درباره فواید خوردن موز برای افراد ورزشکار گفت: موز منبع عالی پتاسیم و مواد معدنی مثل آهن، منزیم، انواع ویتامین های A و B بوده و می تواند با توجه به وجود آنتی اکسیدان و ویتامین C و فیبر در خود باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن ورزشکاران شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به تاثیر موز در کاهش ابتلا به آلزایمرتصریح کرد: وجود اسید آمینه تریپتوفان در موز برای افسردگی و بیمارانی که خُلق افسرده دارند، مفید بوده و می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و از پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند.
حاجی حیدری ادامه داد: موز همچنین برای پاکسازی روده ها بسیار مفید است االبته قسمت نارس موز می تواند باعث ایجاد یبوست در افراد شود.
این متخصص طب سنتی درباره مصرف موز برای افراد دیابتی گفت: با توجه به وجود کربوهیدرات در موز و تاثیر متوسط بر افزایش قند خون ( ضریب گلیسمی) و مواد مغذی سرشار در این میوه، بیماران دیابتی نیز می توانند با احتیاط در روز از یک موز کوچک تا متوسط (بسته به واکنش بدن افراد بر افزایش قند خون) استفاده کنند.
حاجی حیدری در پایان گفت: با توجه به مواد معدنی مانند روی و منگنز در موز، این میوه مغذی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود اما درصورتی که افراد سیستم گوارش و معده ضعیفی دارند بهتر است در مصرف این میوه زیاده روی نکنند.
انتهای پیام/