رئیس اداره پیشگیری و کنترل سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر تنها حدود ۳۵ درصد جمعیت کشور فعالیت بدنی مناسب داشته و حدود ۶۰ درصد از بزرگسالان با افزایش وزن و چاقی مواجه هستند. همچنین حدود ۸۵ درصد از افراد میوه و سبزیجات به اندازه کافی در برنامه روزانه خود مصرف نمیکنند که تمام این عوامل در بروز بیماری سرطان نقش دارد.
مطلق بیان کرد: عوامل محیطی نیز همچون آلودگی هوا، تولید ذرات معلق و مصرف سوخت در کشور از متوسط جهانی بالاتر است که باعث افزایش بروز سرطان میشود.
وی با اشاره به اینکه سرطان معده در مردان و سرطان پستان در زنان در کشور از بروز بالایی برخوردار است، افزود: از دیگر سرطانهایی که در دو جنس بروز بالایی دارد میتوان به سرطان دستگاه گوارش از جمله سرطان روده بزرگ و سرطان دستگاه ادراری از جمله سرطان پروستات و مثانه اشاره کرد. همچنین سرطان پوست و سرطان تیروئید از میزان بروز بالایی برخوردار هستند.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند، گفت: ۵۰ درصد سرطانها با تشخیص به موقع درمان پذیر هستند. سرطان بار اقتصادی بسیار زیادی دارد به طوری که در جهان میزان هزینههای این بیماری ۲۰ درصد بیشتر از بیماریهای قلبی و عروقی است و همین موضوع باعث شده که سرطان در صدر بیماریهای هزینه بر قرار گیرد.
مطلق ادامه داد: براساس گزارش منتشر شده، هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان در جهان حدود هزارو ۱۶۰ میلیارد دلار است که با پیشگیری و تشخیص به هنگام میتوان انتظار داشت که ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار از هزینهها کاهش یابد.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل سرطان وزارت بهداشت گفت: مسئله پیشگیری و تشخیص به هنگان سرطان علاوه بر اینکه از بعد فردی و اجتماعی اهمیت دارد، از بعد اقتصادی نیز برای نظام سلامت و به طور خاص سازمانهای بیمه گر حائز اهمیت است تا در برنامهریزیهای خود به این مساله توجه داشته باشند.
منبع : مهر
انتهای پیام/