وی ادامه داد: یکی از حوزههایی که کشورمان را به قطب دانش مبدل کرده پزشکی بازساختی و دستاوردهای محققان ما در زمینه سلولهای بنیادی است.
گنجی ادامه داد: به گفته دبیر ستاد توسعه علم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در دنیا از ۳۵ سال پیش و در ایران از ۲۰ سال پیش آغاز شده، اما از ۱۵ سال پیش، این حوزه به طور چشمگیری مورد توجه قرار گرفته و به همان میزان که در سطح بین المللی توسعه یافت، در ایران نیز گسترش پیدا کرده است.
این مسئول با بیان اینکه به عنوان شاهد بر این ادعا، میتوان به آمار رشد مراکز پیوند اشاره کرد و افزود: مراکز پیوند سلولهای بنیادی از یک مرکز در سال ۱۳۹۳، به ۱۹ مرکز در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این رشد ۱۹برابری نشانه پتانسیل درمانی فوق العاده در این حوزه و نیازمندیهای بیماران برای درمان با شیوههای نوین سلول-درمانی است.
گنجی تصریح کرد: در حال حاضر در افراد بالغ حدود ۱۴ بیماری به کمک سلولهای بنیادی خون بندناف درمان میشود، درحالی که بیماریهای قابل درمان با سلولهای بنیادی خون بند ناف در کودکان به بیش از ۶۰ مورد میرسد.
وی اضافه کرد: آمار فوق اهمیت وجود منابع سلولی مناسب برای درمان را دوچندان میسازد. در این راستا دکتر ضرابی مدیرعامل شرکت فناوری بانک خون بندناف رویان و رئیس بانک خون بندناف رویان از ذخیره بیش از ۱۲۰هزار نمونه خون بندناف در بانک فامیلی و ۵۱۰۰ نمونه خون بند ناف در بانک عمومی خبر میدهد. این در حالی است که هم اکنون مجموع ذخیره بانکهای خون بندناف عمومی در کشور، کمتر از ۱۷هزار نمونه است.
وی گفت: بانک خون بندناف رویان یک بانک هیبرید است که بخش فامیلی آن در سال ۱۳۸۴ و بخش عمومی آن در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است.
این مسئول توضیح داد: این بانک دارای ۳۱ دفتر نمایندگی در سطح کشور است و دو دفتر خارجی نیز در شهرهای اربیل کشور عراق و مسقط کشور عمان دارد. همچنین در بانک خون بند ناف رویان نمونههایی از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان نگهداری میشود.
گنجی تصریح کرد: خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند هستند میتوانند با ذخیره خون بندناف فرزندشان در بانک خون بندناف فامیلی رویان، از این سرمایه برای سلامت خانواده خود در آینده استفاده کنند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی البرز، گفت: مزیتهای درمانی سلولهای بنیادی خون بند ناف با پیشرفتهای علمی، روز به روز در حال گسترش است و خانوادهها برای ذخیره این سلولها تنها یک فرصت دارند و آن آستانه تولد فرزندشان است.
وی با اشاره به فعالیت نمایندگی بانک خون بند ناف البرز گفت: نمایندگی استان از سال ۹۳ فعالیت خود را آغازکرده و تا کنون بیش از دو هزار نمونه در این بانک ذخیره شده است.
گنجی با اشاره به شرایط ذخیره خون بند ناف افزود: مادر میتواند از اواخر هفته ۳۶ بارداری پس از مطالعه موارد منع قرارداد در سایت رویان اقدام به ثبت نام نماید.
این مسئول با اشاره به هزینه ذخیره سازی خون بند ناف توضیح داد: هزینه ذخیره سازی حدود سه میلیون تومان بوده و نمونه فعلا به مدت ۲۶ سال نگهداری میشود.
گنجیادامه داد: حتمال امکان استفاده نمونه توسط برادر و یا خواهر نوزاد حدود ۲۰درصد بوده که به همین دلیل ما توصیه میکنیم برای هر یک از فرزندان به طور جداگانه ذخیره سازی انجام شود.
وی اضافه کرد: خون بند ناف در کشور ما برای درمان بیماریهایی با منشا خونی نظیر سرطان خون و مشتقاتش، برخی بیماریهای نقص سیستم ایمنی، تالاسمی مینور و ماژور استفاده شده است.
این مسئول گفت: علاقهمندان برای اطلاع بیشتر از فرآیند و شرایط ذخیره خون بندناف و ثبت نام، میتوانند به سایت بانک خون بندناف رویان به آدرس http://www.rsct.ir مراجعه و یا با شماره۰۲۶۳۴۴۸۷۵۵۵ و ۰۲۱۲۷۶۳۵۰۰۰تماس بگیرند.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/