سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جای خالی ماهی در سفره لرستانی‌ها

در روزگاری که دستکاری‌های ژنتیکی و استفاده از مواد شیمیایی در فرآورده‌های گیاهی و دامی متداول شده، ماهی غذایی سالم است و حاوی مقادیر مهمی مواد لازم برای بدن است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، گوشت ماهی منبع مهم پروتئین، کربوهیدرات، چربی‌های غیراشباع، ویتامین‌ها و املاح معدنی است و در مقایسه با سایر گوشت‌ها، پخت آن بسیار راحت است.

به اعتقاد کارشناسان مصرف ماهی در بهبود سلامت قلب و عروق نقش مهمی دارد و بایستی در برنامه غذایی هفتگی خانواده‌ها گنجانده شود.

برغم توصیه کارشناسان به مصرف ماهی، اما سرانه مصرف ماهی در استان لرستان بسیار پایین بوده تا جایی که مقامات مسئول شیلات استان مصرف سرانه ماهی در استان را هفت کیلوگرم ذکر می‌کنند در حالی که این رقم در جهان ۲۰ کیلوگرم و در ایران ۱۰.۶ کیلوگرم است.

سرانه مصرف ماهی لرستانی‌ها کمتر از نرم کشوری

مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در این استان از چهارکیلوگرم به هفت کیلوگرم افزایش یافته افزود: این افزایش سرانه، با برپایی دوره‌های آموزشی و جشنواره‌های معرفی و طبخ آبزیان صورت گرفته است.

کیارش بیرانوند با بیان اینکه دولت برای افزایش سرانه مصرف ماهی، اعتبار ویژه‌ای اختصاص داده است اظهار داشت: تلاش می‌شود با فرهنگ سازی مصرف ماهی در استان به میانگین کشور، معادل ۱۲ کیلوگرم برسد.

او میزان تولید شیلات استان را ۲۸ هزار تن در سال برشمرد و گفت: لرستان از مناطق موفق حوزه آبزی پروری است به نحوی که در این زمینه به عنوان یک استان ساحلی شناخته می‌شود.

مدیرکل شیلات لرستان افزود: مجتمع‌های پرورش ماهی به ظرفیت ۱۰ هزار تن در دست احداث هستند و طرح‌های مطالعه شده و آماده اجرا نیز با ظرفیت ۲۰ هزارتن در استان وجود دارد.

بیرانوند گفت: هم اکنون سه هزار تن ماهی در قفس تولید می‌شود که با توجه به ظرفیت‌های استان ارتقا این تولیدات تا ۱۰ هزار تن نیز وجود دارد.

تولید بیش از ۲۵ هزار تن ماهیان پرواری در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان همچنین گفت: سالانه ۲۵ هزار و ۹۱۳ تن ماهیان پرواری (سردآبی و گرم آبی) در ۶۵۳ مزرعه در این استان تولید می‌شود.

بیرانوند با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال ۳۰هزارو ۵۷۵ تن ماهیان پرواری در لرستان تولید شود افزود: همچنین از ۶۵۳مزرعه موجود تولید ماهیان پرواری در لرستان، ۱۱۷میلیون و ۵۰۰هزار قطعه ماهی قزل آلای رنگین (زینتی) تولید می‌شود.

او با اشاره به کسب رتبه نخست این استان در بین استان‌های غیر ساحلی در بخش پرورش ماهی، گفت: هدف اصلی ما ایجاد مجتمع‌های آبزی پروری و واگذاری به جوانان جویای کار است که در این راستا نیز ۶۵۳ مزرعه پرورش ماهی با تکثیر بیش از ۱۱۷میلیون قطعه در سال توانسته ایم رتبه نخست در بخش استان‌های غیر ساحلی را به خود اختصاص دهیم.

اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در پنج سد لرستان

مدیرکل شیلات لرستان همچنین گفت: طرح پرورش ماهی در قفس در پنج سد استان به صورت پایلوت در حال اجرا است.

بیرانوند اظهار داشت: جذب سرمایه گذار و راه‌اندازی طرح پرورش ماهی در قفس با اولویت تحقق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی بوده و ارزان بودن سازه‌ها و غنی شدن آب برای مصارف کشاورزی از مزیت‌های این طرح به شمار می‌رود.

او گفت: اکنون در پنج سد حوضیان، سد ایوشان، سد خان آباد، سد مروک وسد هاله به صورت پایلوت پرورش ماهی در قفس اجرایی شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: از این پنج سد در مجموع ۲هزار تن ماهی برداشت می‌شود، که با توجه به سد‌هایی که در استان لرستان وجود دارد پیش بینی می‌شود که تولید پرورش ماهی در قفس در لرستان به بیش از پنج هزار تن برسد.

امکان تولید ۱۰۰هزار تن ماهی در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان همچنین گفت: در صورت تامین اعتبار می‎توان در یک برنامه پنج‎ساله ظرفیت تولید ماهی در این استان را به ۱۰۰هزار تن افزایش داد.

بیرانوند اظهار داشت: اکنون ۱۴هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در مجتمع‌های آبزی پروری استان در حال فعالیت هستند.

مدیرکل شیلات لرستان بیان کرد: اجرای برنامه‌ای برای جذب بیشتر مردم استان به سمت مصرف ماهی از برنامه‌های شیلات می‌باشد و در راستای افزایش سرانه مصرف ماهی در استان برنامه‌های مختلفی مانند برگزاری جشنواره‌های غذایی، ایجاد نمایشگاه و بازارچه‌های فروش ماهی را اجرا کرده ایم.

صادرات ۲۰۰ تن ماهی از لرستان

مدیرکل شیلات لرستان همچنین گفت: با توجه به نیاز بالای داخلی در موضوع فروش ماهی سال گذشته تنها ۲۰۰ تن صادرات ماهی به کشور‌های همسایه صورت گرفت، اما با افزایش تولید، صادرات نیز افزایش می‌یابد.

بیرانوند اظهار داشت: رشد اقتصادی و اشتغال از جمله اهدافی است که همواره مورد توجه دولت‌ها بوده و در ایران و به خصوص استان لرستان با محوریت استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی جهت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در دستور کار قرار دارد.

او در ادامه به تولید تخم ماهی چشم زده با مشارکت کشور فرانسه اشاره کرد و افزود: تنها مرکز تولید تخم ماهی چشم زده در استان لرستان قرار دارد و علاوه بر آن نیز در حال احداث کارخانه خوراک دام با همکاری شرکت بیومار دانمارک هستیم که با ایجاد این مرکز افزایش تولید را خواهیم داشت.

مدیرکل شیلات لرستان با تاکید بر صادرات و ایجاد مراکز گردشگری در حوزه شیلات، گفت: باتوجه به نیاز بالای داخلی در بحث فروش ماهی سال گذشته تنها ۲۰۰ تن صادرات ماهی به کشور‌های همسایه داشته ایم، اما با افزایش تولید، صادرات نیز افزایش می‌یابد.

منبع ایرنا

انتهای پیام/پ

 

برچسب ها: مصرف ماهی ، سبد غذایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.