او افزود: در مقطع کارشناسی ارشد ۴۶ درصد دانشجویان زن هستند و در مقطع دکتری ۴۴ درصد جمعیت دانشجویان را زنان تشکیل میدهند که نشان میدهد فرصت تحصیلات عالیه برای آنها فراهم است، در ۱۰ سال گذشته ۲۲۰۰ نفر عضو هیات علمی زن بودند که این تعداد در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ نفر رسیده و در بهمن سال ۹۷ نیز این آمار به ۱۲ هزار نفر ارتقا یافته است که این آمار نشان میدهد روند جذب زنان در هیات علمی ۲ برابر رشد داشته است.
غلامی تصریح کرد: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۳۰۳ زن جذب هیات علمی شده اند که در این مسیر هیچ تبعیضی وجود نداشته و طبیعتاً شکایاتی که در این زمینه وجود داشته باشد، بررسی میکنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه بعضی از دانشگاههای کوچک و جوان هنوز هیات علمی در سطح دانشیار و استاد جذب نکرده اند اظهار کرد: تعداد اعضای هیات علمی با مرتبه استادیاری در دانشگاهها ۴۷۰۰ نفر است و زنان با توجه به اینکه مدیریت خانواده را برعهده دارند، بعضاً تمایلی به تصدی مسئولیت در دانشگاه ندارند.
او ادامه داد: در ۲ سال اخیر هم ملاک انتخاب مدیران و هیات علمی، شایسته سالاری بوده است و ما هیچ منعی برای به کارگیری زنان توانمند در مدیریت ستاد و دانشگاهها نداریم، ۱۲ دانشگاه و مرکز علمی دولتی به صورت تک جنسیتی دختران فعالیت میکنند و ۲ مرکز غیردولتی نیز این شرایط را دارند.
غلامی تصریح کرد: تمام تلاش ما این بوده که از ظرفیت حضور زنان استفاده کنیم و دلیل عدم تحقق این هدف یا ضعف در تلاش ما بوده یا استقبال خوبی صورت نگرفته است، از ۲۲۰ پست مدیریتی در وزارت علوم ۱۱۶ پست در اختیار زنان است، اما در تصدی معاونتهای وزارت علوم شرایط این چنین نیست، اما دو مدیرکل در وزارت علوم زن هستند و مدیریت دو پژوهشکده وزارت علوم نیز برعهده زنان است.
وزیر علوم بیان کرد: معتقدم برای جذب زنان در هیات علمی باید تلاش بیشتری کنیم، زیرا زنان هنگامی که مسئولیتی که میپذیرند، تمام وقت و انرژی خود را صرف آن کار میکنند.
انتهابی پیام/