مواد لازم برای ۵ نفر:
گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱/۲ پیمانه
آرد نخودچی (نان خشک کوبیده) ۱/۲ پیمانه
پیاز رنده و نرم شده ۲ قاشق غذاخوری
مواد وسط رولت گوشت:
سبزیهای معطر (جعفری- گشیز- سبیت - نعنا- مزره) جمعا ۱۰۰ گرم
هویج آبپز ۲ عدد
مغز گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
مواد لازم برای سس:
پیاز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
زعفران آبکرده به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه رولت گوشت چرخ کرده:
برای طرز تهیه گوشت چرخ کرده شکم پر، ابتدا شیر، تخم مرغ، پیاز رنده شده، آرد نان یا آردنخودچی و نمک و فلفل و ردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همهی مواد یکدست شود.
سپس روی کاغذ روغنی یا سلفون را مقدار خیلی کم آرد بپاشید و گوشت آماده را روی آنها پهن کنید.
سعی کنید قطر گوشت تان ۱ سانت باشد، گوشت را به شکل مستطیل صاف کنید بعد سبزیهای خرد شده را روی آن پهن کنید دقت کنید ۱ سانت بعد از لبهی کار سبزی پهن کنید.
(بجای سبزی از پوره سیب زمینی یا اسفناج و تخم مرغ آبپز به صورت درسته هم میشود استفاده کرد) سپس روی آن مغز گردوی خرد شده و زرشک را بپاشید و هویج را به صورت کامل روی آن قرار دهید و به آرامی از لبه شروع به رول کردن کنید.
در آخر سلفون یا کاغذ روغنی را به اطراف آن بپیچید و حدود ۲ ساعت داخل یخچال قرار بدهید.
در این زمان پیاز نگینی را داخل کمی روغن تفت بدهید و سپس رب گوجه و هویج حلقه شده و نمک و فلفل و زعفران و ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید اجازه بدهید به جوش بیاید حدودا ۲ لیوان سس لازم داریم. رولت گوشت را به آرامی از سلفون جدا کنید و داخل سس قرار بدهید. تا به کم کم بپزد بعد نیم ساعت رولت را به آرامی برگردانید تا همهی اطراف آن به خوبی بپزد و آماده شود.
رولت را به آرامی در ظرف مورد نظرتان بکشید و از سس (می توانید فقط آب سس را بریزید) اطراف آن بریزید. برای زیباتر شدن رولت گوشت چند برش ابتدای آن بزنید؛ و با سبزیجات تزیین کنید.
طرز تهیه رولت گوشت برای ۴ نفر
مواد لازم برای طرز تهیه رولت گوشت برای ۴ نفر:
گوشت ورقهای ۴۰۰ گرم
هویج ۲ عدد
ساقهی پیازچه ۶ ساقه
فلفل دلمهای ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه رولت گوشت:
برای طرز تهیه رولت گوشت، ابتدا گوشت را به صورت ورقههای نازک برش بزنید و بعد برای مزه دار کردن گوشت با نمک و فلفل اضافه کنید در این هنگام فلفل دلمه ایها و هویجها را به صورت خلالی برش بزنید در صورت تمایل میتوانید از مارچوبه استفاده کنید، ساقههای پیازچه را به صورت خلالی و یک اندازه برش بزنید.
مواد را در گوشهای از تکههای گوشت قرار بدهید و به آرامی و با احتیاط بپیچید برای محکم شدن رولتها از خلال دندان استفاده کنید سپس درون ماهیتابه مقدار کمی روغن بریزید و رولتها را درون آن بچینید اگر احساس کردید به گوشتها کم نمک زدید مقداری نمک روی آن بپاشید و درب آن را قرار بدهید تا به آرامی مغز پخت شوند (رولتها را بچرخانید تا همهی اطراف آن به یک اندازه پخته شوند) زمانی که پختند در ماهیتابه را بردارید تا آب آنها تمام شود و کمی روی آنها سرخ شوند.
میزان مواد اولیه بستگی به نحوهی برش شما دارد اگر خلالها را باریک برش بدهید کمتر میخواهد و اگر ضخیمتر برش بزنید بیشتر میخواهد.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/