١- در آینده هیچ انسانی در جنگها شرکت نمیکند! بله درست شنیدید. در دهههای آتی سرنوشت بشر یا به عبارت بهتر زندگی و مرگ انسانها به دست رباتهای خودمختار و هوش مصنوعی رقم خواهد خورد. یک مثال واضح اینکه دولتها عوض فرستادن انسانها به جنگ، رباتها را راهی عرصه نبرد خواهند کرد. البته به نظر میرسد پیروزی و شکست در جنگهای آینده بستگی تام به قدرت برنامهنویسی مهندسان کامپیوتر داشته و اگر قدرت نرمافزاری یکی از طرفین جنگ مختل شود طبیعتاً ارتش رباتهایش نیز شکست خواهند خورد.
٢- در آینده، سارقان برای دستبرد زدن به خانهها منتظر این نمیمانند که صاحبخانه به مسافرت برود. آنها قرار نیست شاهکلید و الماس شیشهبُری با خود حمل کنند، چرا که پیشبینی میشود در آینده خانهها به جای سرقت، هک شوند! باعث تعجبتان شد؟ چه انتظار دیگری داشتید؟ وقتی قرار است خانههای هوشمند کمکم جای ساختوسازهای سنتی را بگیرند بنابراین طبیعی است که برنامههای مخرب رایانهای نیز جایگزین سارقان امروزی شوند. پس به جای دزدگیر، به فکر نصب یک آنتیویروس مناسب باشید!
٣- انسان میتواند مفتخر باشد نهتنها زمین که حتی فضا را نیز از آلودگی در امان نگذاشته است! بنا بر اعلام ناسا، ٢٣ هزار زباله فضایی شامل دستکشهای فضانوردان، پیچ و مهره، کابلهای مسی و امثالهم در آیندهای نه چندان دور در کار همه ماهوارههایی که زمین را پوشش دادهاند اختلال ایجاد خواهند کرد. پیشتر همواره از فضا بهعنوان جایگزینی برای زمین - وقتی که دیگر قابل سکونت نبود - یاد میشد، اما با این اوصاف به نظر میرسد فضا هم دیگر جای مناسبی برای زندگی نیست!
٤- در آینده انسانها دیگر هیچ کاری برای انجام دادن نخواهند داشت، اما نه به این معنا که نسلهای بعدی قرار است کل روز را صرف استراحت و تفریح کنند. بشر طی دهههای گذشته با ساختن ماشینها و رباتهای هوشمند انجام کارها را برای خود آسانتر کرد، اما یادش نبود این کار او مشروعیت بخشیدن به جایگزینی انسان با رباتهاست. پیشبینی میشود در آیندهای نه چندان دور این مسأله به مشکلی بسیار بزرگ بدل شده و هوش مصنوعی هرچه بیشتر انسانها را بیکار و اجباراً خانهنشین کند.
٥- اگر جزو افرادی هستید که دوست ندارند دیگران از کارشان سر دربیاورند پس احتمالاً شانس آوردهاید که جزو نسلهای آینده نیستید. در آینده کل زندگی انسانها قابل رصد کردن است و حریم خصوصی معنای خود را از دست خواهد داد! هوش مصنوعی طی ٢٤ساعت شبانهروز مشغول ردیابی و نظارت بر همه انسانهای روی کره زمین است که البته از حیث کنترل جرم و جنایت قطعاً اتفاق خوبی است، اما خب شاید لازم باشد قانونگذاران جوامع بعدی فکری هم به حال خلوت انسانها بکنند.
٦- درحالیکه طی قرن گذشته به لطف واکسنها و بهکارگیری شیوههای نوین درمانی، بسیاری از بیماریهای واگیردار از بین رفتهاند، اما همواره این احتمال وجود دارد که برخی از این بیماریها دوباره بازگردند! در دنیایی که کنترل آن را رباتها به دست گرفتهاند، شیوع ویروسها و باکتریهای ریشهکن شدهای، چون طاعون، سل، ابولا، جذام، و... چندان عجیب نمینماید، خصوصاً که با مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها و کند شدن روند کشف پادتنهای جدید همه ویروسهای فوق آمادگی این را دارند که با مقاومسازی خود بازگشتی ترسناک به زندگی انسانها داشته باشند.
منبع: شهروند
انتهای پیام/