میرزائی افزود: شاخص ذرات معلق در هوای اراک برای امروز ۳۸ میکروگرم بر مترمکعب گزارش شده است که نشان از ناسالم بودن هوا برای گروههای حساس دارد.
او اضافه کرد: سکون هوا و نبود تهویه مناسب و آلایندههای ثابت و متحرک مانند فعالیت صنایع و خودروها در ناسالم بودن هوای اراک تاثیر دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزیبیان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۲ روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده که ۳۱ روز برای گروههای حساس و یک روز برای تمامی گروههای سنی ناسالم بوده است.
او بیشتر الودگی هوای اراک را ناشی از سوخت خودروها عنوان کرد و گفت: اگر چه امروز میزان الودگی در مقایسه با روز قبل کمتر شده است، اما هنوز هم در شرایط ناسالم قرار دارد.
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر مانند بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان است که در شرایط ناسالم باید از تردد در اماکن و فضاهای شلوغ پرهیز کنند و ورزشکاران هم باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده بپرهیزند.
خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینها به ویژه سبزیجات و میوههای تازه و رنگی در روزهای آلوده بسیار مفید است.
شاخص استاندارد سنجش آلایندههای هوا دو و نیم میکرون هوا ۳۵ میکروگرم بر متر مکعب که طبق استانداردهای زیست محیطی، عددی بالاتر از این شاخص بیانگر وضعیت ناسالم است.
اراک از جمله کلانشهرهای آلوده کشور است که شرایط اقلیمی، استقرار صنایع و وضعیت ترافیکی در ترکیب آلودگی آن دخیل هستند.
انتهای پیام / ج