در ماده ۷ آمده است: ماده (۵۷) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ بهشرح زیر اصلاح میشود:
ماده ۵۷- در حبس های تعزیری درجه یک تا درجه چهار، پس از سپری شدن یک پنجم و در حبسهای تعزیری درجه پنج تا درجه هفت بهطور مطلق دادگاه صادرکننده حکم قطعی میتواند مشروط به گذشت شاکی و سپردن تأمین مناسب و تعهد به انجام یک فعالیت شغلی، حرفهای، آموزشی، حرفهآموزی، مشارکت در تداوم زندگی خانوادگی یا درمان اعتیاد یا بیماری که در فرآیند اصلاح یا جبران خسارت وارده بر بزهدیده مؤثر است، محکوم را بارضایت خود او، تحت نظام نیمهآزادی قراردهد. همچنین محکوم میتواند در طول دوره تحمل مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی، صدور حکم نیمهآزادی را تقاضا نماید و دادگاه موظّف به رسیدگی است.
در ماده (۸) آمده است: ماده (۶۲) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ بهشرح زیر اصلاح، تبصره آن با عنوان تبصره (۱) ابقاء و یک تبصره بهعنوان تبصره (۲) بهشرح زیر به آن الحاق میشود:
ماده ۶۲- در حبسهای تعزیری درجه یک تا درجه چهار پساز سپری شدن یکپنجم و در حبسهای تعزیری درجه پنج تا درجه هفت بهطور مطلق، دادگاه میتواند در صورت وجود شرایط مقرر در تعویق مراقبتی، تمام یا بخشی از حبس را با رضایت وی در محدوده مکانی مشخص تحت نظارت سامانه (سیستم)های الکترونیکی قرار دهد.
تبصره ۲- قوه قضائیه میتواند برای اجرای تدابیر نظارتی موضوع این ماده یا سایر مقرراتی که به موجب آن متهم یا محکوم تحت نظارت الکترونیکی قرار میگیرد، با نظارت سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند. آیین نامه اجرای این تبصره توسط معاونت حقوقی قوه قضائیه با همکاری مرکز آمار و فناوری و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور تهیه میشود و بهتصویب رئیس قوه قضائیه میرسد.
انتهای پیام/