وی افزود: علی رغم واریز حقوقهای کارمندی و کارگری، پیش بینی میشود که قیمت مرغ حداکثر با نوسان ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی در بازار روبرو شود.
حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون مرغهایی که در حال عرضه به بازار است، تولیدکنندگان با نرخ ۳ هزار و ۳۰۰ تومان اقدام به جوجه ریزی در واحدهای مرغداری کردند که این امر بیانگر اختلاف یک هزار تومانی نرخ جوجه با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است که بر قیمت تمام شده تاثیر منفی دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا، بازار کشش افزایش قیمت و عرضه مرغ به نرخ واقعی را ندارد.
وی، جوجه ریزی به میزان کافی در واحدهای مرغداری را دلیل اصلی کمترین نوسان قیمت مرغ نسبت به سایر اقلام در شب یلدا اعلام کرد.
حجت درباره آخرین وضعیت بازار جوجه یکروزه بیان کرد: هم اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به بالای ۳ هزار تومان سوق پیدا کرده است و حال باید منتظر ماند و دید که فردا همزمان با ابتدای ماه و ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی چه اتفاقی در بازار رخ میدهد.
بیشتر بخوانید: سودجویان در سایه کمبود نظارتها جولان میدهند/ آرامش بازار اقلام شب یلدا واقعیت دارد
این مقام مسئول ادامه داد: براساس سنوات گذشته، قیمت جوجه یکروزه از اوایل دی همزمان با ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی شب عید با نوساناتی در بازار روبرو میشود که اگر امسال هم نظارتی بر بازار جوجه یکروزه نباشد، بدون تردید روند التهاب قیمت جوجه همانند سالهای قبل استمرار خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه ازدیاد جوجه ریزی در ایام پایانی سال زیان مرغداران در ابتدای سال آینده را به همراه خواهد داشت، بیان کرد: اگرچه اکثر مرغداران به امید بازار شب عید به دنبال افزایش جوجه ریزی برای جبران زیان خود در فصل پاییز هستند، اما ازدیاد جوجه ریزی در ایام پایانی سال برای ماههای فروردین و اردیبهشت به سبب افت کشش بازار، نابه سامانی قیمت برای تولیدکنندگان را به همراه دارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مدیریت تولید جوجه در ایام پایانی سال باید همانند ماههای مهر و آبان باشد، در غیر این صورت به سبب افزایش تولید جوجه و جوجه ریزی در واحدهای مرغداری انتظار میرود که پشتیبانی امور دام از فروردین اقدام به خرید تضمینی مرغ به منظور تامین ذخایر استراتژیک خود کند، در غیر این صورت تولیدکنندگان به سبب خرید جوجه با نرخ بالا و نبود تقاضا در ایام پس از عید متحمل زیان خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در فصل زمستان تولید جوجه یکروزه به بیش از ۱۳۰ میلیون قطعه میرسد، بیان کرد: ازدیاد تولید جوجه یکروزه و تولید در واحدهای مرغداری برای تولیدکنندگان خطرآفرین است.
حجت درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ گفت: هم اکنون خرید تضمینی مرغ از استانهای پر تولید در حال انجام است و تنها مشکل اصلی در این زمینه بالا بودن هزینه انجماد و تفاوت معنادار هزینه انجماد با پرداختی پشتیبانی امور دام در این خصوص است که موجب شده تولیدکنندگان رغبت چندانی به تحویل مرغ تولیدی خود به بازارهای هدف نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه خرید مرغ با سایز خاص نمیتواند تاثیر چندانی در شرایط بازار داشته باشد، بیان کرد: هم اکنون وزن مرغی که در سالنهای مرغداری تجمیع پیدا کرده به ۳ کیلوگرم رسیده است و چنانچه پشتیبانی امور دام برای مدت زمان کوتاه اقدام به خرید کند، وضعیت کنونی بازار مرتفع خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه هزینه بسته بندی و انجماد حداقل نسبت به دوره قبل که پشتیبانی امور دام خریداری میکرد، ۵۰۰ تومان بالاتر است، از این رو انتظار میرود که پشتیبانی امور دام براساس افزایش هزینههای تولید، قیمت خرید از مرغداران را نرخ گذاری کند یا خود به طور مستقیم اقدام به خرید مرغ زنده از تولیدکنندگان نماید چرا که به سبب ارگان دولتی ممکن است با هزینه کمتری بتواند انجماد را انجام دهد.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه نهادههای دامی به بازار وجود ندارد، بیان کرد: در حال حاضر بازار نهادههای دامی از لحاظ قیمت، حجم و توزیع از سوی بخش دولتی و خصوصی در آرامش به سر میبرد و همانند گذشته کمبودی در عرضه وجود ندارد.
وی قیمت کنونی هر کیلو ذرت در بنادر را یک هزار و ۳۵۰ تومان، کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان و ذرت در انبارهای استانی یک هزار و ۶۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۵۵۰ تومان اعلام کرد.
این مقام مسئول در واکنش به اظهار نظر برخی مسئولان پیرامون واردات مرغ گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی شب عید از سوی مرغداران، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهیم تنظیم بازار را از طریق واردات انجام دهیم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با بیان اینکه واردات مرغ به تولید داخل آسیب جدی وارد میکند، تصریح کرد: با وجود برنامه ریزی صورت گرفته برای تامین نهادههای دامی از ابتدای سال، تولید جوجه یکروزه و جوجه ریزی ماهانه حداقل ۱۰۰ میلیون قطعه برای تولید مرغ، واردات مرغ توجیه اقتصادی ندارد چرا که چنین اقدامی منجر لطمه زدن به تولید داخل میشود.
انتهای پیام/