وی با بیان این که یک دستگاه بند سنگی- ساروجی در این منطقه مربوط به زمان حکومت ساسانیان وجود داشت افزود: این بند در طی سالهای گذشته مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته بود و آخرین مرمت این بند سنگی به اواخر دوران قاجار بر میگردد که پس از آن نیز به بند امیر شهره و در سالهای اخیر در فهرست آثار ملی ثبت شد.
بیات اظهار داشت: اهالی شهر کرسف از سال ۱۳۷۲ خواستار احیاء این بند بودند که با پیگیریهای به عمل آمده با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مقرر شد در فاصله ۱۰۰ متری از بند امیر بند خاکی احداث شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان گفت: پس از بررسیهای لازم و مطالعات انجام شده پروژه آبخیزداری بند خاکی کرسف از سال ۹۶ کلید خورد.
وی با بیان این که در طی سه سال گذشته با تامین اعتبارات این طرح با حجم خاکی برداری حدود ۲۵ هزار متر مکعب و حجم خشکه چینی حدود ۱ هزار و ۴۰۰ متر مکعب و با حجم مخزن ۲۰۰ هزار متر مکعب در حال اجرا است.
بیات با اشاره به اهداف این پروژه افزود: جمع آوری روان آبها و سیلابهای فصلی منطقه، تقویت منابع آب زیر زمینی، ارتقا سطح معیشت جوامع محلی را از جمله اهداف دنبال شدهی طرح آبخیزداری بند خاکی کرسف اعلام کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان همچنین اعتبار ۳ سالهی این طرح را ۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امسال نیز به منظور پیشرفت اجرای طرح کرسف اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر به علت بارشهای فصلی در این منطقه ادامهی فعالیت احداث این بند از نیمه دوم خرداد سال ۹۹ آغاز و اواخر تیر ماه به بهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام / ک