دکتر سید جعفرحمیدی استاد بوشهری ادبیات فارسی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، میگوید: ایرانیان قدیم جشنهای زیادی در سال داشتند از جمله جشن حاصلخیزی و برداشت محصولات مختلف، جشن نوروز و نوشدن سال و یلدا.
او ادامه میدهد: ایرانیان شب یلدا را شب زایش خورشید میدانستند و این شب را به عنوان طولانیترین شب سال که یک دقیقه از شبهای دیگر طولانیتر است، جشن میگرفتند.
این استاد ادبیات اضافه میکند: ایرانیان در شب یلدا گرد هم میآمدند و به انتظار طلوع خورشید پس از گذراندن طولانیترین شب سال میماندند.
حمیدی بیان میکند: در این شب رسم بوده که میوههایی خورده شود که رنگی از خورشید دارند مانند انار و سیب و پرتقال و بعدها هندوانه.
او عنوان میکند: این که از چه زمانی هندوانه وارد مراسم شب یلدا شده مشخص نیست، اما این میوه هم به همان دلیل که درونش قرمز رنگ است و رنگی از خورشید دارد به میوههای یلدایی اضافه شده است.
این نویسنده و شاعر بوشهری که اکنون ۸۳ سال دارد، میگوید: در بوشهر قدیم چندان اهمیتی به شب یلدا داده نمیشد و مراسم خاصی برگزار نمیکردند، اما اکنون ۵۰ سالی است که مانند دیگر نقاط کشور، یلدا در بوشهر هم گرامی داشته میشود و بوشهریها سعی میکنند این شب را در کنار افراد خانواده و خویشاوندان سپری کنند.
حمیدی بیان میکند: جشنهایی مانند نوروز و یلدا به شیوهای یکسان در نقاط مختلف کشور برگزار میشود و ایرانیان این جشنها را متبرک میدانستند.
این نویسنده پیشکسوت بوشهری از مردم میخواهد از فرصتی مانند شب یلدا برای گرد هم آمدن استفاده کنند و این شب را مانند نیاکان خود به شادی بگذرانند.
انتهای پیام/ک