سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت مطرح کرد؛

تخصیص ۳.۵ میلیارد دلار ارز دولتی به دارو و تجهیزات پزشکی/ بهره برداری از ۱۵ هزار تخت بیمارستانی تا پایان ۹۹

تقوی نژاد گفت: ۳.۵ میلیارد دلار ارز دولتی به دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۹ اختصاص پیدا خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید کامل تقوی نژاد معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در نشست خبری اظهار کرد: بررسی روند مخارج جاری حوزه سلامت نشان می‌دهد افزایش سلامت بر درآمد ناخالصی ملی روند نزولی داشته است و از ۹.۱ در سال ۹۴ به ۸.۷ در سال ۹۶ کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: مخارج انجام شده حوزه سلامت در سال ۹۶ به یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومان به ازای هر فرد رسیده است که ۲.۶ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرده است.

تقوی نژاد بیان کرد: میزان مشارکت بخش عمومی یا دولت در تامین هزینه‌های سلامت در سال ۹۶ به ۵۴.۴ درصد رسید و نسبت به سال ۹۰ حدود ۲۱ درصد رشد داشته است.

معاون توسعه و مدیریت برنامه ریزی وزارت بهداشت اظهار کرد: در سال ۹۶ تورم تک رقمی شده بود و در این سال سرانه حقیقی مخارج جاری سلامت به ۳۵۵ هزار تومان رسید که حدود ۸ درصد نسبت به سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است و پرداخت از جیب بیماران به ۳۳ درصد در سال ۹۶ رسیده است.

تقوی نژاد ادامه داد: طبق آخرین اطلاعات حساب‌های ملی سلامت در سال ۹۶ بررسی روند مخارج نشان می‌دهد که پس از افزایش مخارج سلامت از تولید ناخالصی ملی که با اجرای طرح تحول سلامت رخ داد، سهم مخارج جاری از تولید ناخالص ملی ۹.۱ درصد در سال ۹۴ به ۸.۷ درصد در سال ۹۶ کاهش پیدا کرده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: در سال ۹۶ حجم تولید ناخالص داخلی تحت شرایط خاص افزایش پیدا کرد، اما کاهش ملایم را در مخارج سرمایه‌ای بیشتر شاهد هستیم و ۰.۳ درصد از تولید ناخالص ملی به ۰.۱ درصد در سال ۹۶ رسیده که باید به ۰.۲۵ درصد تولید ناخالص ملی برسد.

او افزود: اکنون روی حساب‌های ملی سال ۹۷ کار می‌کنیم که در نیمه نخست سال ۹۹ منتشر خواهد شد.

تقوی نژاد با اشاره به روند پیری جمعیت ایران اظهار کرد: تا سال ۱۴۱۵ حدود ۱۱ درصد جمعیت بالغ کشور را سالمندان بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دهند، این در حالی است که ۶ درصد جمعیت کشور در سال ۹۶ سالمند بودند و باید توجه داشت که در این صورت ۰.۵ تا یک درصد بودجه ناخالص ملی صرف هزینه‌های سلامت این گروه جمعیتی شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به سهم درمان و بهداشت گفت: بخش درمان ۶۲.۷ درصد، دارو و تجهیزات با ۱۸ درصد دارو تجهیزات پزشکی، سرپایی و ۵ درصد پیشگیری حساب‌های ملی سال ۹۶ را به خود اختصاص داده اند، اما با توجه به سیاست وزیر بهداشت یعنی تقدم پیشگیری بر درمان باید سیاستگذاری‌ها را تغییر دهیم.

تشکیل کمیته بازبینی هزینه سلامت

تقوی نژاد بیان کرد: کمیته بازبینی هزینه سلامت تشکیل شده است و به منظور باز تعریف یارانه‌ها در حوزه سلامت، اصلاح نظام بیمه و منابع دریافتی برنامه ریزی می‌کند همچنین پیاده سازی نظام استحقاق سنجی در درمان و طراحی مشارکت عمومی و خصوصی و عملکرد بیمارستان به اصلاح نظام مالی کمک می‌کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت پرداخت در جیب بیماران در طی سال‌های طرح تحول روند کاهش داشته و از ۵۴ درصد به ۳۳ درصد رسیده است و امیدواریم روند آن به همین شکل کاهش داشته باشد.

تقوی نژاد به جزییات بودجه نظام سلامت در سال ۹۹ اظهار کرد: بودجه کل کشور رقمی حدود ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۴ درصد رشد داشته است که مصادف عمومی دانشگاه‌ها و ردیف‌های متمرکز به جز درآمد اختصاصی ۱۴ درصد رشد در نظر گرفته شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: سهم نظام سلامت از درآمد ناخالص ملی ۹.۶ در سال ۹۹ شده که در سال ۹۸ رقم ۹.۱ درصد بوده است.

او افزود: کل اعتبار بخش سلامت با درآمد‌های اختصاصی در سال ۹۸ حدود ۷۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود که در سال آینده به ۸۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سهم نطام سلامت از ۴.۴ کل بودجه در سال ۹۸ به ۴.۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

تقوی نژاد به ردیف‌های اعتباری اشاره کرد و گفت: ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد از اعتبارات عمومی دولت، ۳۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد از محل درآمد‌های اختثاصی، ۵۲۰۰ میلیارد تومان از هدفمندی یاراکه‌ها برای طرح تحول سلامت و ۳۸۰۰ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات هدفمندی یارانه هاست که در مجموع ۱۵ درصد از اعتیارات هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت اختصاص پیدا می‌کند.

او با بیان اینکه اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۹ هزار میلیارد تومان است، گفت: این بودجه ۱۵ درصد رشد داشته است و سهم ردیف‌های ستادی که به برنامه‌های بهداشت و درمان تخصیص پیدا می‌کند که به ۴ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان رسیده و ۹ درصد رشد داشته است.

تقوی نژاد گفت: ردیف‌های متمرکز آموزش عالی ۱۶۷ میلیارد در نظر گرفته شده که رشدی نداشتیم در پژوهش اعتبارات هزینه‌ای ۲۸۷ میلیارد تومان شده که ۴.۱ درصد رشد داشته و در مجموع اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی ۵۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ بوده است و در لاینه بودجه ۹۹ به ۶۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده که با احتساب درآمد‌های اختصاصی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت اظهار کرد: مجموع ردیف‌های متمرکز ما در هزینه اختصاصی و تملک دارایی سرمایه‌ای ۱۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۹ با رشد ۵ درصد به ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

تقوی نژاد با بیان اینکه از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده یک درصد به حوزه سلامت اختصاص پیدا می‌کند، گفت: انتظار ما این است که عین یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به به حوزه سلامت تخصیص پیدا کند در سال ۹۸ از ۵۳۰۰ میلیارد تومان حدود ۱۳۰۰ میلیارد تاکنون دریافتی داشته ایم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت اظهار کرد: سال ۹۹ طبق برآورد‌های کارشناسی حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع یک درصد ارزش افزوده است که در بودجه ۹۹ پیش بینی شده، اما ما به ازای آن در حوزه سلامت ۷۴۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده و اگرچه این رقم رشد ۱۶ درصدی داشته است، اما امیدواریم تمام این اعتبار در اختیار حوزه سلامت قرار گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت اظهار کرد: سال ۹۹ طبق برآورد‌های کارشناسی حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع یک درصد ارزش افزوده است که در بودجه ۹۹ پیش بینی شده، اما ما به ازای آن در حوزه سلامت ۷۴۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده و اگرچه این رقم رشد ۱۶ درصدی داشته است، اما امیدواریم تمام این اعتبار در اختیار حوزه سلامت قرار گیرد.

ردیف اعتبارات طرح تحول سلامت که در لایحه بودجه ۵۲۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده ۱۱ بسته خدماتی است که در سال ۹۹، ۲ بسته جدید به بسته‌های طرح تحول سلامت اضافه می‌شود که این ۲ بسته کمک به تربیت نیروی انسانی با ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار و بحث یارانه دارو، شیرخشک، واکسن، کیت و کیسه خون است که ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به خود اختصاص داده است و این یارانه کافی نیست، برخی بسته‌های طرح تحول سلامت مانند ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و حمایت از حضور پزشکان متخصصان مقیم با کاهش‌هایی مواجه شده است.

کاهش ۸۳ درصدی بودجه حمایت از حضور متخصصان مقیم

تقوی نژاد ادامه داد: ماندگاری پزشکان در مناطق محروم در سال ۹۸ حدود ۱۸۸ میلیارد تومان اعتبار داشت، اما اعتبار آن در لایحه بودجه ۹۹ به ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است که امیدواریم اصلاح شود. همچنین در حمایت از حضور متخصصان مقیم ۴۸۲ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۸ داشتیم که در لایحه بودجه ۹۹ به ۸۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است و کاهش ۸۳ درصدی را نشان می‌دهد.

او افزود: دسترسی مردم به خدمات بهداشتی درمانی، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، حضور پزشکان متخصصان مقیم در بیمارستان‌ها، اورژانس هوای، درمان ناباروری، کمک به تامین هزینه‌های تحمل ناپذیر درمان و توانبخشی از جمله بسته‌های طرح تحول سلامت است که اجرای آن‌ها به بهترین نحو را دنبال می‌کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درباره اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی وزارت بهداشت گفت: در سال ۹۸ اعتبارات هزینه‌ای ۴۳۴۵ میلیارد تومان بود که به ۴۶۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و اعتبارات مربوط به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ۲۰۵۷ میلیارد تومان بود که در سال ۹۹ به ۲۸۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

تقوی نژاد با اشاره به استخدام ۱۰ هزار نیرو و اعتبار مورد نیاز جذب آن‌ها گفت: یکی از نیاز‌های وزارت بهداشت در زمینه استخدام ۱۰ هزار نیروی جدید و ۲ هزار هیئت علمی است که اعتبار استخدامی آن‌ها باید تامین شود همچنین برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت باید ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت افزود: در عین حال علی رغم برخی مخالفت‌ها حدود ۴۶ هزار دانشجو در مهرماه سال ۹۸ در وزارت بهداشت مازاد بر ظرفیت پذیرش شد که به ۱۶۴۵ میلیارد تومان در سال ۹۹ نیاز دارد که در لایحه بودجه این رقم پیش بینی نشده است همچنین تغذیه دانشجویان به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در سال جاری ۴۰۰ میلیارد تومان به تغذیه اختصاص پیدا کرد و از سازمان برنامه و بودجه کشور تشکر می‌کنیم که به درخواست وزارت بهداشت ۱۵۰ میلیارد تومان از هدفمندی یارانه‌ها به تغذیه دانشجویان و امور رفاهی اختصاص دادند.

پیش بینی ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سیل و زلزله

او با بیان اینکه در حوادث شامل سیل و زلزله ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است، گفت: در سیل ابتدای سال بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت برای وزارت بهداشت به بار آمد که در نهایت وزارت کشور ۳۵۰ میلیارد تومان از خسارات را پذیرفت که تاکنون اختصاص نیافته است البته وعده ۱۰۰ میلیارد تومان را به ما داده اند که امیدواریم شاهد تخصیص آن باشیم.

تقوی نژاد با اشاره به اعتبارات واکسن‌های جدید گفت: در پروتکل‌های جدید واکسن حدود ۱۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم همچنین برای اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع ۲۸۰۰ میلیارد تومان و طرح هر خانه یک پایگاه سلامت ۲۰۰ میلیارد اعتبار نیاز است افزون بر این سالیانه هزار میلیارد تومان برای اتباع خارجی هزینه می‌کنیم که این رقم در بودجه دیده نمی‌شود همچنین در طب سنتی به ۱۶۰۰ میلیارد تومان و در بروز کردن تعرفه‌های پرستاری ۲۵۰۰ میلیارد اعتبار نیاز داریم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشتبا اشاره به بودجه بیمه سلاما ادامه داد: سازمان بیمه سلامت برای اجرای تعهدات خود به ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۱۳۵۰۰ میلیارد آن تامین شده است.

او با اشاره به پروژه‌های عمرانی وزارت بهداشت گفت: ۱۸ پروژه بیمارستانی در قالب احداث و توسعه و تکمیل با ظرفیت ۲۳۴۲ تخت به بهره برداری رسیده است. همچنین ۱۱ کلینیک ویژه، ۸ بلوک زایمان با ۴۶ تخت، ۳۲ مرکز عربالگری سرطان با ظرفیت ۱۴۶ تخت تکمیل شد و به بهره برداری رسید، ۲۰ پروژه بهسازی و نوسازی تخت اورژانس با ۴۱۶ تخت و ۴۹۱ پروژه بهداشتی به بهره برداری رسیده است.

بهره برداری از ۱۴ هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی تا پایان ۹۹

تقوی نژاد افرود: در میزان ارزیابی آسیب پذیری بیمارستان‌ها ۷۵ بیمارستان منتخب و ۱۰۰ مرکز بهداشتی ارزیابی را انجام دادند و ارزیابی کیفی ۲۰ بیمارستان و ۵۰ مرکز بهداشتی در ذیل طرح مقاوم سازی اجرا شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به پویش ۲۰۵۰ که قرار است پروژه‌های بهداشتی و درمانی تا سال ۹۹ افتتاح شوند، گفت: تا پایان سال ۶۰ پروژه بیمارستانی با ۶ هزار و ۹۶۲ تحت بیمارستانی در قالب توسعه و احداث به بهره برداری می‌رسانیم همچنین ۶۲ پروژه بیمارستانی با ظرفیت ۷ هزار و ۶۲۴ تحت تا سال ۹۹ تکمیل خواهند شد و  از امروز تا پایان سال ۹۹، ۱۲۲ پروژه با ۱۴ هزار و ۷۰۰ تخت به بهره برداری خواهیم رساند.

او افزود: ۳۹ پروژه کلینیک ویژه با زیربنای ۹۰ هزار و ۷۰۰ مترمربع تا اسفند سال جاری تکمیل می‌شود و ۳۴ پروژه کلینیک ویژه با زیربنای ۸۶ هزار و ۶۰۰ مترمربع تا پایان سال ۹۹ بهره برداری می‌شود افزون بر این ۷ پروژه بلوک زایمان با ۷۳ تخت تا اسفند ۹۸ به بهره برداری می‌رسد و ۹ پروژه بلوک زایمان با ظرفیت ۱۷۳ تخت در سال ۹۹ تکمیل می‌کنیم همچنین ۱۷ پروژه مرکز بیماری خاص با ۱۱۸ تخت تا پآسان اسفند ۹۷ بهره برداری می‌شود و ۱۱ پروژه مرکز بیماری خاص با ۶۰ تخت در سال ۹۹ تکمیل خواهد شد.

هزار آمبولانس به ناوگان اورژانس اضافه خواهد شد

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ادامه داد: ۴۵ پروژه بهسازی و توسعه اورژانس با ظرفیت  هزار و ۱۷۳ تخت تا پایان سال و  ۵۹ پروژه بازسازی و توسعه اورژانس بیمارستانی با ظرفیت  هزار و ۱۱۹ طرح تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید.افزون بر این ۷۵۰ پروژه بهداشتی با زیربنای ۲۸۰ هزار متر مربع تا اسفند امسال به بهره برداری می‌رسد و ۲ هزار و  ۳۹۸ پروژه بهداشتی هم در دست اجرا داریم که در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری خواهد رسید، همچنین طرح بهبود تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز درمانی موجود را در دست اجرا داریم و به منظور برنامه ریزی و کنترل پروژه‌های عمرانی  سامانه برنامه ریزی و کنترل پروژه آنلاین در دستور کار معاونت توسعه قرار دارد.

تقوی نژاد ادامه داد: ۴۰۰ آمبولانس کمک دار بنز مجهز به به روزترین امکانات از گمرگ ترخیص و در کشور توزیع شد و امسال برای نخستین بار سه فروند آمبولانس دریایی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مورد استفاده قرار گرفت و  هزار دستگاه آمبولانس تویوتا به زودی خریداری خواهند شد که مذاکرات اولیه آن انجام شده است و از دولت خواسته‌ایم که مجوزهای لازم را صادر کند تا برای سال ۹۹ بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم همچنین ۱۰ دستگاه موبایل ICU نیز به ناوگان اورژانس کشور اضافه خواهد شد.

پروژه های عمرانی پویش ۲۰۵۰

تقوی نژاد با اشاره به پویش ۲۰۵۰ که در ۲۰ هفته، ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی به بهره‌برداری برسد، گفت: این پروژه ها از هفته دوم آذر ماه آغاز شدهاست  و تا پایان اردیبهشت ماه از آن‌ها بهره برداری می‌کنیم، برای پروژه‌های بخش بیمارستانی ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است و ۷۳۰ میلیارد تومان برای احداث و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز بیمارستان‌ها به اعتبار نیاز داریم همچنین برای کلینیک‌های ویژه ۳۱۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است که به ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر هم نیاز داریم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت بیان کرد: برای احداث بلوک‌های زایمانی تاکنون ۸۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه صرف شده است و به ۱۱ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم همچنین برای احداث مراکز بیماری‌های خاص تاکنون ۷۰ میلیارد تومان هزینه شده است که همچنان به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون اعتبار دیگر مورد نیاز است. در زمینه اورژانس‌های بیمارستانی تا کنون ۳۲۶ میلیارد تومان هزینه شده و همچنان به ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم. در عین حال در زمینه پروژه‌های بهداشتی تا کنون ۶۱۴ میلیارد تومان هزینه شده که همچنان به ۳۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

تقوی نژاد تاکید کرد: در مجموع پروژه‌های پویش ۲۰۵۰  تاکنون ۴  هزار میلیارد تومان هزینه صرف شده است و یک هزار و  ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم همچنین حدود ۲۳۸ پروژه در بخش های بیمارستانی داریم که ۴۳ هزار و ۶۰۰ تخت را شامل می شود و اعتبار مورد نیاز برای ساخت بیمارستان‌های در حال احداث ۳۲ هزار میلیارد تومان است و با توجه به روند اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ممکن است دولت نتواند این اعتبار را تامین کند و به همین دلیل وزارت بهداشت برای تکمیل این طرح‌ها تدابیری اندیشیده است و در این زمینه هماهنگی‌هایی با نظام بانکی انجام داده ایم و وزیر بهداشت نشست را در این زمینه با مدیران‌عامل بانک‌ها داشت.

او افزود: بخشی از این منابع ساخت این پروژه ها باید از طریق سیستم بانکی و بخشی از طریق جذب و جلب سرمایه تامین شود باید توجه داشت که بخشی از این پروژه‌ها جزو برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت است و منابع آن را  از محل مولد سازی دارایی‌های سرمایه‌ای و فروش اماکنی که استفاده کمتری دارند، تامین می کنیم همچنین پروژه‌هایی با مشارکت سرمایه گذار خارجی در سه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، شیراز و  شهید بهشتی داریم که شورای اقتصاد برای استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی در آن‌ها مجوز صادر کرده است.

۴۵ هزار تخت در حال ساخت داریم

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه در طرح تحول نظام سلامت ۲۰۷ پروژه  با ۲ هزار و ۲۰۰ تخت داریم، گفت: این پروژه‌ها در حوزه درمان حدود ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزون بر این ۳  هزار و ۱۱۱ پروژه بهداشتی  در حال ساخت احداث داریم که نیازمند هزار و  ۸۰۰ میلیارد تومان تایمن اعتبار است و در مجموع ۳ هزار و ۷۹۹ پروژه احداثی  با ۴۵ هزار تخت داریم که بهره برداری و تجهیز آنها نیازمند ۴۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

تقوی نژاد با اشاره به مشکل بیمارستان ها در تامین گاز طبی گفت: با هماهنگی معاونت درمان تصمیم گرفته شد تا گاز طبی را با مشارکت بخش خصوصی انجام دهیم و برای مشارکت بخش خصوصی برنامه‌ ریزی کردیم و تاکنون ۵۶ میلیارد تومان ازاین طریق سرمایه جذب شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به نوسازی و بهسازی هزار اتاق عمل گفت: تاکنون ۳۸ مورد اتاق عمل با اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان نوسازی و  ۲۰۰ تخت دیالیز با ارزش ۴۰ میلیارد تومان تجهیز و راه اندازی شده است.

او با اشاره به  برون سپاری و کاهش تصدی گری وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۱۹۳ دفتر خدمات سلامت  را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم که صرفه جویی ۲۳ میلیارد تومان داشته است همچنین  ۵ مرکز جامع سرطان تیپ ۳ و ۸ مرکز جامع سرطان تیپ ۲ را به ارزش ۴۵۰ میلیارد تومان واگذار کرده ایم.

صرفه جویی هزار میلیارد تومانی با واگذاری ۴۵۰ دفاتر سلامت

تقوی نژاد ادامه داد: برنامه ریزی کرده ایم تا ساخت چهار بیمارستان نیمه تمام شهدای تجریش تهران، تنکابن مازندران،  اکباتان همدان و فردیس البرز را به ارزش ۱۹۰۰ میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار کردیم همچنین بهسازی و نوسازی اتاق‌های عمل با ارزش هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان و جذب سرمایه گذار برای تامین نیاز‌ها به میزان ۱۸۰ میلیارد تومان نیز در دست ساخت داریم و با واگذاری ۴۵۰ دفاتر توسعه سلامت می‌تواند صرفه جویی هزار میلیارد تومانی به دنبال داشته باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به جذب نیروی انسانی در سال ۹۸ گفت: امسال حدود ۳ هزار پزشک، ۹۶۰ دندانپزشک و ۲۸ هزار و ۴۰۰ نیرو در سایر رشته‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که در مجموع ۳۲ هزار و ۳۰۰ نفر به کارگیری کردیم و ۴۲۹  پیام آور بهداشتی جذب شد و مطالعه‌ای در زمینه ضرایب محرومیت قانون طرح در ۲۳ دانشگاه انجام شده است.

اعلام نتایج آزمون استخدامی  وزارت بهداشت تا چند روز آینده

تقوی‌ نژاد با بیان اینکه چند روز آینده نتایج اولیه آزمون استخدامی  ۱۰ هزار نیروی در وزارت بهداشت اعلام خواهد شد، گفت: برخی ازپذیرفته شدگان باید در مصاحبه شرکت کنند و آزمون برای آنها دو مرحله ای است، باید توجه داشت که ۴۵۵ هزار پرسنل در دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به کار هستند که نیمی از آنها رسمی و پیمانی نیستند و بودجه ای برای حقوق آنها در دولت در نظر گرفته نمی شود و باید حقوق آنها از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت می‌شودو باید این مشکل حل شود چرا که پرداخت حقوق این نیروها فشار عمده برای تامین حقوق نیروی انسانی وارد می‌کند و می تواند بر کاهش کیفیت خدمات تاثیر خود را نشان دهد .

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه شماری از بیمارستان های ما در حال ساخت هستند و نیازمند تامین نیروی انسانی این بیمارستان ها هستیم، گفت: کار اساسی که در این زمینه در دست اجرا داریم آسیب شناسی فرآیند سیاستگذاری توزیع پزشکان عمومی در سطح وزارت بهداشت انجام شده است و  به دنبال تکمیل مطالعه بازنگری در ضرایب محرومیت قانون هستیم.

۱۵ هزار تخت بیمارستانی اضافه خواهد شد

تقوی‌ نژاد با اشاره به شاخص تخت‌ بیمارستانی در کشور اظهار کرد: از سال های  ۹۲ تا ۹۸ حدود ۳۳ هزار تخت بیمارستانی ساخته شد و به بهره برداری رسید و  سرانه تخت‌های بیمارستانی از ۱.۶ به ۲.۱ درصد در هر هزار نفر رسید. باید توجه کرد که در کشور تعداد تخت‌های مورد نیاز بر اساس نظام سطح بندی خدمات درمانی مشخص می‌شود و شاخص تعیین شده تخت برای کشور ما ۲.۶۲ تخت به ازای هر هزار نفر است که در مجموع باید ۱۷۰ هزار تخت بیمارستانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته باشیم و اکنون  ۱۲۱ هزار تخت بیمارستانی داریم که امیدواریم ظرف دو سال آینده ۱۵ هزار تخت دیگر به این تعداد اضافه شود.

سهم دارو و تجهیزات به ۳۲ درصد افزایش پیدا خواهد کرد

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره سهم دارو و تجهیزات پزشکی از اعتبارات دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در تبصره ۱۷ قانون بودجه ۹۸ یک حکم قانونی وجود دارد که بر اساس آن باید اعتبارات دارو  و تجیهزات پزشکی باید در حساب ویژه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی ریخته شود و این حساب‌های ویژه در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی افتتاح و اعتبارات دارو و تجهیزات پزشکی تفکیک شده است.

تقوی‌ نژاد باغ بیان اینکه سهم دارو در حساب‌های ملی سلامت ۱۸ درصد است، گفت: با پیگیری‌هایی که انجام شد از ۵۱۰۰ میلیارد تومان دریافتی‌ که بابت مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی از تامین اجتماعی دریافتی داشتیم ۲۴ درصد به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرد که ۱۶ درصد در حوزه دارو و هشت درصد به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص دارد و  بخشنامه‌ای ابلاغ کردم که سهم دارو و تجهیزات پزشکی از محل پرداخت مطالبات سازمان‌های بیمه‌گر از ۲۴ درصد به ۳۲ درصد افزایش پیدا کند .

سیاست وزارت بهداشت، تشویق شرکت‌ها برای ساخت دارو است

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو گفت:  ۳.۵ میلیارد دلار ارز دولتی به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا خواهد کرد که حدود ۱.۲ میلیارد آن به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص می‌یابد و باید توجه داشت که سیاست کلیدی وزارت بهداشت تشویق شرکت‌ها برای ساخت دارو است اما به هر حال نیاز به واردات دارو هم داریم و باید ارز آن  تامین شود، خوشبختانه امسال با همکاری بانک مرکزی نگرانی برای تامین ارز در کشورهای اروپایی نداشتیم.

تقوی نژاد درباره اینکه انتقاداتی نسبت به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشت، گفت:  برای سال ۹۹ دو  دیدگاه وجود داشت یکی اینکه کار را با ارز ۴۲۰۰ تومانی دنبال کنیم و کنترل‌ها و نظارت‌ها افزایش پیدا کند و دیدگاه دوم تخصیص ارز نرخ نیمایی بود که آن را بر اساس نرخ متوسط و ثابت ۹۰۰۰ تومان محاسبه کردیم و دیدیم که اگر قرار باشد نرخ نیمایی به ارز دارو اختصاص پیدا کند ۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که تامین این رقم با توجه به شرایط فعلی دولت، نگرانی و دغدغه ایجاد می کرد و به همین دلیل تصمیم گرفتیم که ارز دولتی اختصاص پیدا کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا بودجه تعیین شده برای وزارت بهداشت در لایحه بودجه ۹۹ کفاف هزینه‌های این وزارتخانه را می‌دهد؟ گفت: افزایش ۱۴ درصدی بودجه وزارت بهداشت کفاف همه نیازهایمان را نمی‌دهد اما ما هم باید تلاش کنیم که هزینه‌ها را اثربخش و صرفه جویی کنیم؛ چرا که راهی جز صرفه جویی و مصرف بهینه منابع وجود ندارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: بودجه 99 ، حوزه سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.