وی ادامه داد: کنترل بیولوژیکی علفهای هرز با استفاده از دشمنان طبیعی و عوامل بیماریزایی که علف هرز را در زیر سطح آستانه اقتصادی نگه میدارند، روشی است که در آن اصول بیولوژیکی و اکولوژیکی بهخوبی رعایت میشوند.
آزادبخت افزود: حدود سی هزار گونه گیاه بهعنوان علف هرز شناختهشدهاند که ۳۰۰ گونه از آن بیشترین اختلال را در محصولات کشاورزی ایجاد میکنند و گسترش جهانی دارند بهنحویکه در کشورهای توسعه یافته حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل خسارات سالانه ناشی از عوامل مختلف به محصولات کشاورزی، مربوط به علفهای هرز است و این میزان در کشورهای در حال توسعه و مناطق استوایی بیشتر است.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: در این بین ۱۸ گونه از این علفهای هرز متداولتر از سایر گونهها هستند که گیاه پیچک نیز یکی از آنها است.
وی اظهار کرد: پیچک صحرایی میتواند بهتنهایی عملکرد محصول را ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش دهد.
آزادبخت افزود: علاوه بر آن مشکلاتی در امر برداشت محصولاتی مانند غلات دانهریز ایجاد نمیکند.
منبع :ایسنا
انتهای پیام/