به نظر می رسد باید گفت این بار در پایان پاییز علاوه بر شمارش جوجه ها, باید هوای رمزهای دوم تولیدی در هر ۶۰ ثانیه را نیز داشته باشیم تا علاوه بر حفظ امنیت در سیستم بانکی, پلیس فتا را در مبارزه با جرائم سایبری همراهی کنیم. جرائمی که سال هاست سیستم بانکی را آزار داده و قربانیان آن مردم هستند.
آنطور که محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی اعلام می کند؛ روزانه بالغ بر ۲ هزار جرايم سایبری بویژه فیشینک در تهران رخ می دهد که منجر به تشکیل پرونده های زیادی در پلیس فتا شده است. آمار شوک برانگیزی که سیستم بانکی را نگران می کند.
امروز اول دی, نخستین روز اجرای طرح پویاسازی رمز دوم است. زمانی که از شهریور سال گذشته بارها به تعویق افتاده بود و حال با اصرار قوه قضائیه و بانک مرکزی کفش اجرا به پا کرده است. ایران دارای ۳۲ بانک است که بنا به گفته همه مسئولان این بانک ها رمز دوم پویا در آن ها اجرایی شده است.
اما آنطور که در پشت پرده اجرای این طرح به علاوه نظرات مردمی به باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می شود. بسیاری از بانک ها در همراهی با بانک مرکزی جهت اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف جامانده اند به طوری که مردم به همین دلیل در استقبال از این طرح تردید داشته اند. این امر باعث شده است تا اجرای این طرح تا حدودی با نگرانی همراه شود, این طرح بسیار مثبت و مفید برای تبادلات پول به صورت اعتباری بوده اما به علت ضعف های موجود در چشم های جامعه نگرانی تزریق کرده است.
از آنجایی که اکثر اعتراض ها و سوال های مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان, مربوط به بانک مسکن و نرم افزار نصبی آن بود ابتدا به سراغ این بانک رفتیم تا روند راه اندازی این سیستم در آن بانک را بررسی کنیم.
ساسان شیردل, معاون امور اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بانک مرکزی در اجرای طرح پویا سازی رمز دوم تمام توان سیستمی خود را به کار گرفته است, گفت: در بانک مسکن همانند سایر بانک ها تلاش شده است تا نرم افزارهای مورد نیاز دو سیستم عامل اندروید و آیفون طراحی و در اختیار مخاطبان قرار داده شود اما در برخی موارد سیستم عامل ios به علت انحصاری که در نصب نرم افزارهای ایرانی دارد با اختلالات متعددی همراه می شود.
وی افزود: تمام مراحل دریافت نرم افزار در سایت تمامی بانک ها درج شده است. همچنین مشتریان تمام بانک ها با ورود شماره تلفن همراه خود در یکی از خودپردازهای بانک کارت خود، می توانند دریافت رمز دوم پوبا به صورت USSD را فعال کنند.
شیردل بیان کرد: هریم هم با انجام تست های لازمه آماده سازی شده است که به فراخور اعلام بانک مرکزی عملیاتی خواهد شد. این طرح به عنوان مهم ترین پروژه بانکداری در دهه اخیر مورد تایید قواست. معتقدم هر چقدر پیش برویم استقبال جامعه از رمز دوم پویا بیشتر خواهد شد و نگرانی درباره همکاری مردم نداریم.
او در پاسخ به این سوال که الزام اجرای این طرح دقیقا چه روزیست؟ تصریح کرد: هم اکنون در فرایند و تراکنش های بانکی مشکلی نداریم و خریدها از درگاه ها با رمز اول, انتقال وجه و خریدهای اینترنتی تا ۱۰ دی به صورت تدریجی به سمت استفاده از رمز پویا سوق پیدا می کند.
معاون امور اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن تاکید کرد: هدف شبکه بانکی سهولت کاربری به همراه امنیت است. مردم استحضار داشته باشند که بانک مرکزی مراعات حال تمام مشتریان بانکی را در اجرای پویا سازی رمز دوم انجام خواهد کرد.
وی تاکید کرد: خواهش ما از مشتریان این است کهشماره موبایل خود را حتما بروزرسانی کرده و در اختیار بانک مربوط قرار دهند تا بانک ها در ارائه سرویس رمز پویا خدمت رسان باشند.
این مقام مسئول در پایان بیان کرد: تعداد مشتریان بانک مسکن حدود ۲۰ میلیون نفر است که در حال حاضر ۲۰ تا ۳۰ درصد از این متقاضیان از رمز دوم پویا استقبال کرده اند که قطعا این رقم در روزهای آینده افزایش پیدا خواهد کرد. از مشتریان تمام بانک ها می خواهیم در صورت مشاهده هر گونه اختلال به پشیبانی بانک ها اطلاع داده تا در رفع آن با ما همراه باشند.
عباس معمار نژاد، معاون امور بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به الزام استفاده از رمز دوم پویا از ابتدای دی امسال بیان کرد: استفاده از رمز دوم یک بار مصرف از الزامات ایجاد امنیت در فضای پرداخت های اینترنتی است که البته با کمی وقفه مورد بهره برداری بانک مرکزی می رسد.
وی در پاسخ به این سوال که علت تعلل در راه اندازی رمز دوم پویا در سیستم بانکداری کشور، بیان کرد: شاید یکی از دلایل این وقفه، آماده نبودن زیرساخت های بانکی بود که خوشبختانه طی ماه گذشته و تاکید جدی رئیس کل بانک مرکزی برای راه اندازی رمز دوم پویا، بانک ها به آماده سازی انواع نرم افزار صدور رمز دوم، تعریف الگوریتم USSD و همچنین اتصال به شبکه صدور رمز دوم به صورت پیامکی پرداختند.
با اعلام رسمی رئیس کل بانک مرکزی و راه اندازی انواع سیستم های صدور رمز دوم یکبار مصرف, رسانه ها نیز در قالب اطلاع رسان و همچنین منتقد نقاط ضعف و قوت این طرح ایفای نقش کرده اند و پیگیری از مسئولان را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
اختلال در راه اندازی قسمتی از نرم افزار بانک ها, نقص راه اندازی سیستم هریم ( پیامک ارسال رمز دوم یکبار مصرف), عدم برنامه ریزی چند بانک و موسسه مالی برای همراهی با بانک مرکزی و احتمال هک نرم افزار صدور رمز دوم یکبار مصرف نصب شده در تلفن همراه از جمله این موارد بوده است.
شاید عمده ترین دلیل بانک مرکزی برای فرجه ۱۵ روزه نیز رفع همین موانع و آزمایش عمومی این طرح توسط مردم است. به هر حال رمز دوم یکبار مصرف از امروز راه اندازی و استفاده از آن به تدریج در روزهای أینده به الزام تبدیل می شود. به نظر می رسد علاوه بر همت عمومی، بانک مرکزی نیز باید سرعت رسیدگی به اختلالات را افزایش دهد.
انتهای پیام/
مشکل دومی هم که بهش برخوردم یه بار که شارژم تموم شده بود و میخواستم شارژ اینترنتی بگیرم چون شارژ نداشتم پیامکم به بانک نمیرفت که بخواد رمز دوم بهم بده
مشکل دومی هم که بهش برخوردم یه بار که شارژم تموم شده بود و میخواستم شارژ اینترنتی بگیرم چون شارژ نداشتم پیامکم به بانک نمیرفت که بخواد رمز دوم بهم بده
لطفا پیگیری کنید چرا رمز دوم اینترنتی سابق بانک ملت غیر فعال است.
چند روز است رمز دوم اینترنتی سابق کار نمیکند و رمز پویای پیامکی هم هنوز فعال نکردند.تازه دوباره با غیر فعال سازی رمز پویا و ثبت رمز اینترنتی سابق بازم غیر فعال است.بانکها هم پاسخگو نیستند.پس مردم عادی که گوشی ساده دارند چکار کنند.
لطفا پیگیری کنید.چند روز است این مشکل درست شده.
تو رو خدا من الان به این پوله احتیاج دارم چیکار کنم
باشگا خبرنگاران لطفا پیگیری کنید
کارت هدیه رو چیکار کنیم رمز پووووویا نداره خب
چرا بانک مرکزی نرم افزار واحدی برای تمامی بانکها ارائه نمی دهد تا کاربران مجبور نباشند برای هر بانک نرم فزار خاص خودش را نصب کنند ؟