سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۱ روش برقراری تعادل بین کار و درس

روش‌هایی که در ادامه می‌خوانید، بهترین راه‌های برقراری تعادل بین کار و درس را به شما نشان می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  اگر هر روز با خودتان فکر می‌کنید چگونه برای کار و درس‌تان وقت بگذراید و بین آن‌ها تعادل برقرار کنید؛ این را بدانید که تنها نیستید! دانش‌جویان زیادی هستند که برای امرار معاش خود نیاز دارند هم‌زمان با درس خواندن کار کنند، اما برقراری تعادل بین درس خواندن و کار کردن کار راحتی نیست. پس واقعاً چطور می‌توانیم هم به خوبی درس بخوانیم، هم سر کار برویم و هم زندگی اجتماعی خود را داشته باشیم؟

ممکن است دانشجویی باشید که برای پرداخت شهریه‌ی دانشگاه و مخارج‌تان کار می‌کنید. یا این که در دوره‌ی کارآموزی خاصی شرکت کرده‌اید تا توانایی مشخصی را فرا بگیرید. در هر صورت برقراری تعادل بین کار کردن و درس خواندن سخت به نظر می‌رسد. اما مانند هر چیز دیگری با کمی برنامه‌ریزی و خود-مدیریتی قابل دستیابی است.

روش‌هایی که در ادامه می‌خوانید، بهترین راه‌های برقراری تعادل بین کار و درس را به شما نشان می‌دهند.

همه را از شرایط خود مطلع کنید!

وقتی شغل پاره وقت داشته باشید، گاهی اوقات به ناچار برنامه‌ی کاری و درسی شما با هم به تداخل می‌خورد. برای اجتناب از این گونه موقعیت‌ها قبل از هر چیز بهتر است در مورد شرایط خود به رئیس یا همکاران‌تان توضیح دهید. این یعنی باید تمام ساعت‌های کلاسی و جلسات مطالعه‌ی گروهی و امتحانات خود را هر چه زودتر مشخص کنید و در تقویم علامت بزنید. اگر کارفرمای خود را تا حد ممکن در جریان قرار دهید، دیگر لازم نیست کار کردن را به درس خواندن اولویت دهید یا مجبور باشید از ساعت‌های درسی خود کم کنید.

کارمندان دانشگاه به خوبی می‌دانند که بسیاری از دانش‌جویان شغل و تعهد کاری دارند. پس اگر به سبب شرایط شغلی خود نمی‌توانید بعضی تکالیف درسیتان را به موقع انجام دهید؛ با اساتید خود مشورت کنید و دنبال راه حل بگردید.

یک برنامه‌ی درسی و کاری تنظیم کنید و طبق برنامه پیش بروید

برنامه‌ریزی روزانه روش بسیار خوبی است برای این که بتوانید اولویت‌هایتان را پیدا کنید و ببینید چقدر وقت لازم دارید که تمام کار‌های خود را به انجام برسانید. هر چقدر برنامه دقیق‌تر و جزئی‌تر نوشته شود، بیشتر احتمال دارد که به آن عمل کنید. در ضمن مطمئن شوید که تمام ساعت‌های کاری و کلاسی، زمان‌های مطالعه و قرار‌های کاری و هر مورد پراهمیت دیگر را همراه با تاریخ دقیق آن یادداشت کنید. از این طریق می‌توانید ببینید دقیقاً چه زمانی وقت آزاد دارید تا برای اوقات فراغت و زندگی اجتماعی خود نیز برنامه‌ریزی کنید. در آخر برای راحتی کار می‌توانید هر وظیفه یا عملی را که باید انجام دهید با رنگ خاصی رنگ‌آمیزی کنید.

برای رویداد‌های غیر منتظره برنامه‌ریزی کنید!

در مورد قبل گفتیم باید تا حد امکان طبق برنامه‌ریزی خود پیش بروید. اما حتماً زمانی را هم برای پیش‌آمد‌های غیرمنتظره در نظر بگیرید. مثلاً می‌توانید میان وظایفی که برای خود تعیین کرده‌اید، وقت اضافه بگذارید. با برنامه‌ریزی برای موقعیت‌های این چنینی، همیشه یک قدم جلوتر خواهید بود. در نتیجه اگر کار‌ها طبق برنامه پیش نرفت، دچار استرس و اضطراب نمی‌شوید.

همه چیز را برای دقیقه‌ی آخر نگذارید!

وقتی تمام شب امتحان را برای درس خواندن بیدار می‌مانید یا کار‌تان را در لحظه‌ی آخر انجام می‌دهید؛ نمی‌توانید انتظار داشته باشید که با این روش بهترین عملکردتان را نشان می‌دهید. پروژه‌ی کاری یا تکلیف درسی خود را به اجزای کوچک‌تری تقسیم و هدف‌گذاری کنید و جلوی هر کدام را که انجام دادید علامت بزنید. با این روش نتیجه‌ی تکلیف درسی یا کارتان کیفیت بهتری خواهد داشت؛ کم‌تر دچار اضطراب می‌شوید و در شغل و درس‌تان بهتر عمل می‌کنید.

اپلیکیشن‌های بسیاری برای انجام کار‌ها و ارزیابی عملکرد روزمره طراحی شده‌اند تا به دانش‌جویان کمک کنند از زمان مطالعه‌ی خود بیش‌ترین استفاده را ببرند. اپلیکیشن (Freedom) وسیله‌ی سودمندی است که از طریق مسدود کردن اینترنت و رسانه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تمرکز بیشتری داشته باشید. (Wunderlist) نیز اپلیکیشن فوق‌العاده‌ای برای هدف‌گذاری است که یادآور و لیست انجام کار نیز دارد که به شما کمک کنید طبق برنامه پیش بروید.

یاد بگیرید اضطراب خود را مهار کنید

کار کردن و درس خواندن به طور همزمان اضطراب‌آور است، اما روش‌های زیادی برای مدیریت استرس وجود دارد. فقط مسئله این جا است که روش موثر بر خود را پیدا کنید. فعالیت‌هایی مانند تمرینات تنفسی و یوگا و مدیتیشن به خوبی می‌توانند اضطراب را مهار کنند و از هر دو نظر ذهنی و جسمی مفید باشند. رفع استرس برای تقویت تمرکز و افزایش کارایی ذهنی بسیار اهمیت دارد و در نهایت باعث می‌شود از توانایی‌های خود بهترین استفاده را ببرید. اکثر مراکز آموزشی مجهز به تیم مشاوره و روان‌شناسی مخصوص هستند؛ بنابراین اگر نمی‌توانید اضطراب خود را مدیریت کنید، بهتر است از این خدمات کمک بگیرید.

سالم بمانید!

خوردن غدا‌های مقوی، ورزش کردن و خوابیدن به مقدار کافی یا چرت زدن‌های کوتاه در طول روز باعث افزایش کارایی مغز و بدن می‌شوند. این عوامل حافظه و خلاقیت را بهبود می‌بخشند؛ میزان تمرکز و توانایی تصمیم‌گیری را افزایش می‌دهند و کمک می‌کنند اطلاعات را سریع‌تر پردازش کنید.

به خودتان جایزه دهید!

وقتی با موفقیت یکی از کارهایتان را به انجام می‌رسانید، به خودتان جایزه دهید. یک شام خوب بخورید. آخر هفته به مسافرتی یک روزه بروید. حمام گرم و طولانی کنید یا به مرکز خرید بروید. جایزه‌هایی انتخاب کنید که می‌دانید برای رسیدن به آن‌ها تلاش می‌کنید. این نوع جایزه دادن باعث می‌شود به تلاش کردن ادامه دهید و عادت‌های خوب‌تان را تقویت کنید.

بر روی هدف و نتیجه‌ی کار تمرکز کنید

همیشه در نظر داشته باشید که چرا تصمیم گرفتید هم‌زمان با درس خواندن کار کنید یا برعکس، هم‌زمان با کار کردن درس بخوانید و بر روی هدفی که داشتید تمرکز کنید. به این منظور می‌توانید بردی خیالی از زندگی ایده‌آل خود ترسیم کنید. حتماً تصورات‌تان را بنویسید و بگذارید خانواده و دوستان‌تان از هدفی که دارید مطلع باشند و از آن‌ها بخواهید وقتی نیاز دارید هدف‌تان را به شما یادآوری کنند.

حد و مرز تعیین کنید!

اگر اطرافیان از شما می‌خواهند کاری انجام دهید یا جایی بروید که اهمیت چندانی ندارد، اما باعث می‌شود از تکالیف درسی و کاری خود عقب بیافتید؛ به آن‌ها نه بگویید. این یکی از ساده‌ترین راه‌های ماندگاری تعادل میان کار و درس محسوب می‌شود. مسلماً نمی‌توانید همه‌ی کار‌ها را با هم انجام دهید؛ بنابراین باید برای انجام کار‌ها حد و مرز‌های واقع‌گرایانه داشته باشید.

عنوان: ۱۱ روش برقراری تعادل بین کار و درس

در حیطه‌ی درسی خود کار پیدا کنید

اگر بتوانید در حیطه‌ی درسی خود شغل پاره وقت پیدا کنید؛ به راحتی می‌توانید میان درس و کارتان تعادل برقرار کنید. می‌توانید از دانش و مهارتی که در دانشگاه آموختید، در حیطه‌ی شغلی خود بهره بگیرید؛ و همین‌طور مواردی که عملاً سرکار یاد می‌گیرید؛ درس‌تان را تقویت می‌کنند. از این طریق تجربه کسب می‌کنید و می‌توانید به هم‌کلاسی‌های خود کمک و نصیحت کنید و حین کار کردن و درس خواندن بیش‌تر به شما خوش می‌گذرد!

از امتیازات و کمک هزینه‌های دانشجویی برای پرداخت هزینه‌های دانشگاه استفاده کنید

از امتیازات و کمک هزینه ها‌ی دانشجویی برای پرداخت پول شهریه و کتاب‌های درسی خود استفاده کنید. هم‌چنین می‌توانید از پولی که سر کار به دست می‌آورید برای درس خواندن هزینه کنید. اگر وام دانشجویی گرفتید، سعی کنید هر چه سریع‌تر قسط‌های آن را پرداخت کنید تا در آینده سود بیش‌تری بر آن اضافه نشود. در ضمن پرداخت به موقع هزینه‌های تحصیلی باعث می‌شود روی هم رفته احساس خاطرجمعی و رضایت بیش‌تری داشته باشید که این مسئله برای تعادل روحی و ذهنی شما بسیار اهمیت دارد.

حرف آخر

با انجام روش‌های گفته شده می‌توانید هم‌زمان با برقراری تعادل بین کار و درس، از وقتی که می‌گذرانید نیز لذت ببرید.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، کار ، درس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.