هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری خود ایمنی پوستی اظهار کرد: یک بیماری خود ایمنی مزمن وجود دارد که باعث التهاب در بدن فرد میشود. این نوع بیماری ، وضعیتی را برای بدن ایجاد می کند که موجب از بین رفتن سلول های خود ایمنی بدن می شود.
او در ادامه افزود: این بیماری لوپوس نام دارد و می تواند به تمام قسمت های بدن مانند: مفاصل، پوست، قلب، ریه، مغز، کلیهها آسیب برساند. لوپوس میتواند جدی و خطرناک باشد و باعث آسیب دائمی بدن شود. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس یک نسخه خفیف از آن را تجربه میکنند. در حال حاضر هیچ درمان شناخته شدهای برای لوپوس وجود ندارد.
این متخصص پوست، مو و زیبایی درباره نشانه های لوپوس اظهار کرد: علائم لوپوس با توجه به قسمتهایی از بدن که تحت تاثیر قرار میدهد، متفاوت است. ممکن است این نشانهها ناگهان ناپدید شوند. آنها میتوانند دائمی یا گاهی پدیدار شوند. شایعترین علائم و نشانههای آن عبارتند از: تب، خستگی، بدن درد، درد مفصلی، بثورات از جمله راش گونهای یا پروانهای بر روی صورت، ضایعات پوستی، تنگی نفس، خشکی چشم مزمن، درد، قفسه سینه، سردرد، گیجی، از دست دادن حافظه هستند. حتی فرد ممکن است فشار خون بالا، ادرار تیره و خون در ادرار را نیز تجربه کند.
بیشتر بخوانید: مبتلایان به لوپوس چه موقع میتوانند باردار شوند؟
عین اللهی درباره عوامل تاثیرگذار در ایجاد لوپوس بیان کرد: سیگار کشیدن، استرس و قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند غبار سیلیکا به عنوان عوامل اصلی ایجاد لوپوس هستند. عوامل دیگری مانند داشتن سابقه خانوادگی ممکن است فرد را به این نوع بیماری مبتلا کند. سطح هورمون غیرطبیعی مانند افزایش سطح استروژن هم میتواند به ابتلای فرد به لوپوس کمک کند. البته هوای آلوده هم گاهی می تواند در تشدید این نوع عارضه تاثیرگذار باشد.
او درباره درمان این نوع عارضه گفت: در حال حاضر هیچ درمانی برای لوپوس وجود ندارد. افراد میتوانند از داروهایی برای کنترل علائم لوپوس استفاده کنند. بعضی از داروهای درمان لوپوس عبارتند از: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ، داروهای ضد مالاریا که یک هورمون مردانه است و برخی از اثرات لوپوس مانند ریزش مو را کاهش می دهد.
عین اللهی در پایان یادآوری کرد: لوپوس یک بیماری مسری نیست و افراد مبتلا نباید نگران انتقال آن باشند. بهتر است افراد مبتلا به طور مکرر دستهای خود را بشویند. استراحت برای کمک به التیام بدن فرد حیاتی است. نکته مهم این است که به محض رویت علائم پوستی با متخصص پوست مشورت کنند.
انتهای پیام/